• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Edip Başer: Hedef büyük Kürdistan

bankız şehit oluyor ama bizler duymuyoruz malesef. hatta ailleler öyle saklıyorlar ki of . kendi yalanlarına kendileri inanıyor mu merak içerisindeyim
birde şu var hanfendi bakın şimdi '' ben duydum ben biliyorum diyor aynı zaman da haberler de çıkmadı duyurulmadı bu diyor ''' madem öyle gel burda sen duyur değil mi ? hem duyurulmamasından şikayet edip hem sen burda üstü kapalı bir şekilde neden söylüyorsun ? geleceksin burda diyeceksin ki arkadaşlar bugün x şehrinde y isimli bir erimiz veya erbaşımız şehit oldu haberler duyurmadı ama ben bir vatandaş olarak bunu '' içime sindiremedim ''' burdan en azından siz bilin istiyorum diye bildir madem. burdan sen duyarsın o gider arkadaşına duyurur gerekirse site yönetimi de al atar ve duyururz bu haberi hep beraber .. ama yok hem bundan şikayet et hem de duyurmayanların arasında sen de yer al .. böyle bir şey yokda yok o duyrulmuyor yok şu duyrulmuyor diye hadi farz edelim ki oldu yapıldı .. o zaman oturduğun yerde pc başında şikayet edeceğine bir şeyler yap harekete geç . yol kapatma eylemleri okul yakma eylemleri duyurulmadı diyor arkadaş , bütün arkadaşlara ricam son bir ay içinde yakılan okullar yazsınlar aratsınlar kaç tane okul yakılmış baksınlar haa bunların dışında haber yapılmamış okul varsa yakılan o okulun ismini versin burda haber yapsın değil mi ama

birde şu var hanfendi bakın şimdi '' ben duydum ben biliyorum diyor aynı zaman da haberler de çıkmadı duyurulmadı bu diyor ''' madem öyle gel burda sen duyur değil mi ? hem duyurulmamasından şikayet edip hem sen burda üstü kapalı bir şekilde neden söylüyorsun ? geleceksin burda diyeceksin ki arkadaşlar bugün x şehrinde y isimli bir erimiz veya erbaşımız şehit oldu haberler duyurmadı ama ben bir vatandaş olarak bunu '' içime sindiremedim ''' burdan en azından siz bilin istiyorum diye bildir madem. burdan sen duyarsın o gider arkadaşına duyurur gerekirse site yönetimi de al atar ve duyururz bu haberi hep beraber .. ama yok hem bundan şikayet et hem de duyurmayanların arasında sen de yer al .. böyle bir şey yokda yok o duyrulmuyor yok şu duyrulmuyor diye hadi farz edelim ki oldu yapıldı .. o zaman oturduğun yerde pc başında şikayet edeceğine bir şeyler yap harekete geç . yol kapatma eylemleri okul yakma eylemleri duyurulmadı diyor arkadaş , bütün arkadaşlara ricam son bir ay içinde yakılan okullar yazsınlar aratsınlar kaç tane okul yakılmış baksınlar haa bunların dışında haber yapılmamış okul varsa yakılan o okulun ismini versin burda haber yapsın değil mi ama

anlatamayoruz yada anlamak işlerine gelmiyor. o günleri geri istiyorlar sanırım yada tek dertleri cumhurbaşkanı. nasıl duyulmayacak ya imkan var mı. şehit olan askerin annesi babası halası dayısı yok mu biri de çıkıp bir şey söylemez mi?

herkes soruyor sizin oralarda olay varmış veya şu olmuş bu olmuş öyle diyorlar haberlerde yok ama '' biz öyle duyduk '' diyorlar. fısıltı gazetesi gibi . yok diyoruz burda bir şey yok ki zaten sağolsun gazeteciler hemen olay yerine koşuyorlar haberciler hemen üşüşüyor sizlerde biliyorsunuz bunu , buna rağmen nasıl gizleyeceksin nasıl duyurmayacaksın bu mümkün değil .

anlatamayoruz yada anlamak işlerine gelmiyor. o günleri geri istiyorlar sanırım yada tek dertleri cumhurbaşkanı. nasıl duyulmayacak ya imkan var mı. şehit olan askerin annesi babası halası dayısı yok mu biri de çıkıp bir şey söylemez mi?
değil mi bir de o yönü var şehit olanların hepsi öksüz yetim kimi kimsesi olmayan insanlar mı ? en azından insanın bir arkadaşı bir komşusu hadi geçtim iş arkadaşı asker arkadaşı olur , yani herkes duyurabilir zor birşey değil . ve böyle çirkin siyaset yapılmaz bu türlü haberleri dedikoduları yayıyorlar olan bizlere oluyor ailelerimiz tedirgin oluyor ciddi söylüyorum terörün yanındayım yanı başındayım hem de vicdan diyorum birazcık vicdan kimsenin bizim ailelerimiz bu tarz çirkin dedikodularla üzmeye hakları yok !! yeter yani ben isyan ediyorum artık bu duruma bir de güya asker yakını olduğunu iddia ediyorlar yapmayın bunu , muhalefet yapacaksan git eğitimi yerden yere vur git sağlığı yerden yere vur ama bunu yapma olmayan bir şeyi olmuş gibi gösterme kimeyi tedirgin etme .

PKK örgütü şu anda pek hareketli değil çünkü süreç hiçbir zaman bu senelerdeki kadar istedikleri yönde ilerlememişti.30 yıl boyunca katliam yapan bir terör örgütü Erdoğan durun biz kardeşiz dedi diye durmuş olacak değil..Öcalan eskiden de şartlar işine geldiği zaman operasyonları durdururdu.Yine istese yine saldırırlar ve yine 20-30 şehit haberi gelir.Bunu tercih etmediklerine göre istekleri olan özerklik olaylarıyla ilgili bir anlaşmalar dönüyor demekki.Yoksa öcalan,ölüm korkusuyla ya da barış aşkıyla demokratik anlaşmalar yapacak biri değil,türk ordusu da pkkyı doğuda bitiremiyor.Hepsi dağlarda büyümüş,her metrekaresini biliyorlar dağların.Yani tüm kozlar onların elinde ama biz onlar istemedikleri için saldırmıyor diye,bakın terör sorunu çözüldü diye kendimiiz kandırıyoruz..

PKK örgütü şu anda pek hareketli değil çünkü süreç hiçbir zaman bu senelerdeki kadar istedikleri yönde ilerlememişti.30 yıl boyunca katliam yapan bir terör örgütü Erdoğan durun biz kardeşiz dedi diye durmuş olacak değil..Öcalan eskiden de şartlar işine geldiği zaman operasyonları durdururdu.Yine istese yine saldırırlar ve yine 20-30 şehit haberi gelir.Bunu tercih etmediklerine göre istekleri olan özerklik olaylarıyla ilgili bir anlaşmalar dönüyor demekki.Yoksa öcalan,ölüm korkusuyla ya da barış aşkıyla demokratik anlaşmalar yapacak biri değil,türk ordusu da pkkyı doğuda bitiremiyor.Hepsi dağlarda büyümüş,her metrekaresini biliyorlar dağların.Yani tüm kozlar onların elinde ama biz onlar istemedikleri için saldırmıyor diye,bakın terör sorunu çözüldü diye kendimiiz kandırıyoruz..

bence çözüm süreci tam zamanında oldu. şartları nelerdi bilmiyoruz şu an. eğer ki özerklik ise onu kürtlerin rafa kaldırdığı ortada. ışıd gibi bir sorun ortaya çıktı . şu an sürekli türklerden yardım talep ediyorlar. yönetimin zayıf olduğu yerlerde bu örgütlerin büyümesi çok kolay. bunu göz ardı etmeyeceklerdir. öyle yada böyle çözüm devam ediyor bekleyip göreceğiz.

siz biz olarak genellemiyorum konuşurkende aynen siz bizli konuşurum. siz değil de başka biri olsa yine siz derim bunu bilin. ayrıca varoşvari yazdığımı düşünüyorum gezi olayına daha kötü şeyler yazmak isterim ama terbiyem müsait değil. bizde kin ve nefret olayı hiç olmadı kendi tarafınızı yazmışsınız. yıllarca mhp ile birbirinizi öldürdünüz. eğer bizde kin olsaydı şuan mhp -chp çatışması gibi chp - akp çatışmaları olurdu. bizler seviyemizi hep koruyoruz sizler gibi saldırmıyoruz malesef.

Doğru teşhisler yapabilmek için o dönem ki olayları bütün halde ve tarafsız olarak incelemek ve değerlerlendirmek gerekir. Katil asılmasın diye kimler parmak kaldırmıştır? İyi inceleyin

Back
X