Yarın hayırlısıyla tercihleri yapacağım ve görünen o ki büyük ihtimalle Edirne Trakya Üniversitesine yerleşeceğim.
2 hafta önce gezi için gitmiştim.Gayet beğenmiştim...
Sizce öğrenci için nasıl bir şehir,İstanbul'dan sonra alışmakta zorlanır mıyım?(İstanbul'da yaşıyorum ama yaşadığım yer bi Kadıköy,Taksim vs. gibi kalabalık değil,sessiz ve sakin bir yer de denebilir.)
Bana Edirne'yi anlatır mısınız??
Ben edirnede okudum. Edirne insanlari sayesinde sorunsuz zamanlar gecireceginiz bir sehirdir. Etliye sutluye karismazlar. Sarhoslari bile laf atmaz. Gercekten iyi insanlar ya da ben oyleleriyle karsilastim. Cok kucuktur. 7den sonra carsida kimseyi bulamazsiniz. Aysekadin kampusunun orasi carsidan daha aktif oluyor. Cok ucuz degildir. Evleri gayet buyuktur. Guzel zamanlar gecirirsiniz insallah. Baska merak ettiginiz bir sey varsa cevaplarim.
Canim benim yegenimde buyuk ihtimalle oraya gidecek ve hatta ayni tercihte bulundugu bolumden mezun 2arkadasimi aradim nasil diye agizlarindan bal damliyor.ikiside memnunlarmis ogrenciliklerinde.tabiki bir taksim gibi olamaz ama temiz bir memleket diyorlar ve sokaklar hep ogrenciyle doluymus :)
Benim okuyacağım bölüm büyük ihtimalle Balkan Yerleşkesinde olacak şehir merkezine yaklaşık 15-20 dk sürüyor yürüyerek sanırım.İnşallah güzel vakit geçiririm.. Ben yurtta kalacağım,yurtlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Kafe tarzı yerler çok var mı,sosyal ortamı iyi mi çok sıkılır mıyım? :)
Bunu duyduğuma çok sevindim.Hangi bölümü yazacak yeğeniniz? :)
Balkan yerleskesinde okudum ben de. Tip fakultesinin oldugu kampus. Carsiya uzak. Uzak dedigim edirne zaten 1 saatte yuruyerek bitirilebilecek bir yer. :) devlet yurdunda kalacaksaniz sizin bulundugunuz fakultenin icinde. Orada hic kalmadigim icin nasil bilmiyorum ama arkadaslarim gayet memnundu. Ozel yurt dusunuyorsaniz ve maddi olarak karsilayabilirseniz zeynep kiz ogrenci yurdunu tavsiye ederim. Biraz pahali ama canim annem beni ilk oraya yazdirmisti gozu arkada kalmasin diye. Hem aysekadin dedigim kafelerin oldugu yere cok yakin, hem de oradan daha sakin. Sahipleri de cook iyi insanlar. Sabri abimiz vardi ki her seyimize yetisirdi. Ailecek yonetiyorlar zaten. Feysbuktan fotograflarina bakabilirsiniz.Benim okuyacağım bölüm büyük ihtimalle Balkan Yerleşkesinde olacak şehir merkezine yaklaşık 15-20 dk sürüyor yürüyerek sanırım.İnşallah güzel vakit geçiririm.. Ben yurtta kalacağım,yurtlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Kafe tarzı yerler çok var mı,sosyal ortamı iyi mi çok sıkılır mıyım? :)
öncelikle hayırlı olsun ... ben aslen edirne'liyim ist. doğdum büyüdüm ama memleketime sürekli giderim.. edirne öğrencilerin okumak için can attıkları şehirlerden biridir.. kimse kimseye dönüp bakmaz,dışarı çıkmak,gezmek için saat kavramı yoktur .. gecenin 2 sindede çıksan kimse dönüp bakmaz bile.. öğrenci evleri büyüktür semt olarak özellikle binevler i tavsiye ederim. valikonağı civarı en ideal yerlerdir.. gidelecek yerlerden limon cafe bence en iyisidir.. edirne tava ciğeri için niyazi usta en iyisidir... her ne kadar, ciğerci aydın densede en iyisi niyazi ustadırYarın hayırlısıyla tercihleri yapacağım ve görünen o ki büyük ihtimalle Edirne Trakya Üniversitesine yerleşeceğim.
Sizce öğrenci için nasıl bir şehir,İstanbul'dan sonra alışmakta zorlanır mıyım?(İstanbul'da yaşıyorum ama yaşadığım yer bi Kadıköy,Taksim vs. gibi kalabalık değil,sessiz ve sakin bir yer de denebilir.)
Yarın hayırlısıyla tercihleri yapacağım ve görünen o ki büyük ihtimalle Edirne Trakya Üniversitesine yerleşeceğim.
İnşallah :) Yorumlarınız içimi rahatlatıyor.Allah'a şükür kimse olumsuz bir şeyinden bahsetmedi şu ana kadar :)Ben edirne ye 1 saatlik mesafede yaşıyorum ailemle birlikte çoğu arkadaşım edirne de okudu çok memnun kaldılar suan kardeşimin tercihleri arasında da var edirne. Ben istanbulda okudum 4 yıl o yüzden aradaki farkı biliyorum ama insan yaşadığı yere alısiyor hem trakya insanı sıcaktir😁 inşallah güzel zamanların olur buralarda
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
İstanbul güzel şehir ama kalabalığı çok bunaltıyor.Daha sessiz,sakin olması benim içim çok iyi olacak :)Kendi memleketim diye demiyorum çok şanslısın süper şehir birkere insanları çok sıcak.
İstanbuldan daha rahat edersin emin olabilirsin.
(çocukluğumdan beri İstanbulda oturan biri olarak söylüyorum.)
Mesajınız için teşekkürler.. :)Edirne gayet tatlı bir şehir.çevresi geniş. Yani arkadaşlarınızla minik tatiller yapacağınız denize gideceğiniz yerler var.ayrıca üniversitesi gayet güzel yani eğitimi kaliteli diyebilirim.ben 1 saatlik bi mesafedeyim.sıkıldıkça gidip geziyoruz.ayrıca rahattır insanları öyle samimidir. Teyzeler on numara bu arada.öğrenciye alışmış bir şehir en önemlisi.yani gençleri garipsemezler.umarım siz de seversiniz...başarılar şimdiden :)
edirne tertemiz,insanları aydin,her seyi bulabileceğin cok guzel cok tatli bi sehir. Hic sıkıntı cekmeyeceginden nerdeyse eminim. Ben izmirliyim edirnede okumayi cok istedim ama mesafe cok fazla. Bu yuzden cesaret edemedim,tercih listemden çıkartmıstim. Ama hala icimde ukte.
İlk iş olarak Edirne ciğerini yiyeceğim. Ayrıca kavala kurabiyesi de muhteşem.. :)öncelikle hayırlı olsun ... ben aslen edirne'liyim ist. doğdum büyüdüm ama memleketime sürekli giderim.. edirne öğrencilerin okumak için can attıkları şehirlerden biridir.. kimse kimseye dönüp bakmaz,dışarı çıkmak,gezmek için saat kavramı yoktur .. gecenin 2 sindede çıksan kimse dönüp bakmaz bile.. öğrenci evleri büyüktür semt olarak özellikle binevler i tavsiye ederim. valikonağı civarı en ideal yerlerdir.. gidelecek yerlerden limon cafe bence en iyisidir.. edirne tava ciğeri için niyazi usta en iyisidir... her ne kadar, ciğerci aydın densede en iyisi niyazi ustadır
Edirne bir öğrenci için en güzel şehirlerden biridir. Ben 2009'da mezun oldum hala bir yanım Edirne der:) Gecenin köründe dışarda olsan kimse rahatsız etmez, insanları Avrupalı sayar kendilerini, hakikaten de öyledir. Şehir tertemizdir, görebileceğin en iyi belediyelerden biridir:) Devlet yurdu şehir merkezine biraz uzak olsa da gece 12'ye kadar minibüsler devam eder. Bu arada yurt odaları 8kişilik biraz kalabalık ama en güzel anıları yaşatır sana:) Giyim için alışveriş yapmak istersen o konuda biraz pahalı, çok fazla alternatif olmadığı için fiyatları yukarda tutarlar. Velhasıl kelam Edirne de insanı da çok güzeldir, öğrenciysen herkes yardımcı olmaya çalışır. He bu arada kışın çok soğuk olur, yazın da çok sıcak. Git, öğrenciliğinin tadını çıkar. Şimdiden hayırlı olsun:)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim yengemin kızı gidiyor o üniversiteye,bu yıl 2. senesi.
Valla güzel bir yermiş.İktisat okuyor o fakültesi falan güzelmiş,gezilecek görülecek yerleri varmış,insanları sessiz sakinmiş,öğrencileri severlermiş
Okulda otogara falan çok yakınmış sanırım,sonuç olarak sessiz sakin,bol öğrencili,çok pahalı olmayan ve İstanbul'a yakın olan,arkadaşlarla toplanıp hafta sonu Tekirdağ'a falan tatile gidebileceğiniz bir yer
Bir süre sonra her şeye alışılıyor,oraya da alışacağıma eminim... :)Edirneye gitmedim ama arkadaşım edirnede okuyor, gayet memnun yani insanları sıcak kanlı diye biliyorum çok zorlanacağınızı sanmıyorum. istanbuldan sonra biraz küçük gelir ama olsun alışırsınız :)
Balkan yerleskesinde okudum ben de. Tip fakultesinin oldugu kampus. Carsiya uzak. Uzak dedigim edirne zaten 1 saatte yuruyerek bitirilebilecek bir yer. :) devlet yurdunda kalacaksaniz sizin bulundugunuz fakultenin icinde. Orada hic kalmadigim icin nasil bilmiyorum ama arkadaslarim gayet memnundu. Ozel yurt dusunuyorsaniz ve maddi olarak karsilayabilirseniz zeynep kiz ogrenci yurdunu tavsiye ederim. Biraz pahali ama canim annem beni ilk oraya yazdirmisti gozu arkada kalmasin diye. Hem aysekadin dedigim kafelerin oldugu yere cok yakin, hem de oradan daha sakin. Sahipleri de cook iyi insanlar. Sabri abimiz vardi ki her seyimize yetisirdi. Ailecek yonetiyorlar zaten. Feysbuktan fotograflarina bakabilirsiniz.
Ilk baslarda nereye giderseniz aliskanlik cekmeniz zaman alir zaten. Ama ortami guzeldir, ogrenciler cirit atiyor sokakta.
Edirneye gittiginizde benim icin otogardaki serhat bufeden salcali tost yiyin olur mu? Cok guzeldir. :)
Zeynep kiz ogrenci yurdu disinda da her yerde pansiyon ve apartlar mevcut. Sikinti cekmezsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?