Efendi olmak hanım olmak ağırbaşlılık

O hakkımda iftira üretip dedikodu yapan kişiye bizzat gider derim ki;
"Arkamdan konuşmana kızmıyorum. Çünkü senin muhattabın orası!"
Hanımefendilikmiş!
Hanımefendilik haksızlığa susmak mıdır?

Ben sizin diğer konunuzu hatırlıyorum. Orda da yazmıştım burda da yazıyorum! Evdeki sorunlarınızı kendiniz dillendirmişsiniz gayet belli. Bu kadar detaylı ev içinde ne kınuşulduğu bile ortadaysa.
İş yerini değiştirin. Eşinizi iş yerine kavga çıkarması için götürmüştünüz bu saatten sonra işiniz daha zor olucak gibi geliyor bna. Bence yapacağınız tek şey iş yerini değiştirmek.

Efendi ağır başlı olmak kendini ezdirmek değildir. Sessiz kalmak aciziyet göstergesi ve maalesef karşı tarafa "daha fazlasını yapabilirsin sesim çıkmaz" sinyali veriyor. En güzeli edeplice cevap vermek.
Lakin kimisi bundan anlamaz. Onlara açıcaksın ağzını yumacaksın gözünü dümdüz gideceksin. (küfürden bahsetmiyorum)
Sonra bir daha görüşmeyeceksin.

Toplumumuzda hanım olmak önemli bir değer değil mi.mesela haklı bir konuda sesinizi yükseltirseniz toplum sizi haklı yerine haksız görüyor.sessiz kalmak konuları fazla büyütmrmek takdir ediliyor.şimdi benim aile hayatıma yönelik iş yerimde dedikodulat var gerçekler aslında eşimle karakolluk olduğumuz eşimin mecburen benle evli kaldığı çocuk yüzünden eşimin prası bitse benim onu terk edeceğim mutsuz olduğumyz vs.şimdi öok sinirliyim ama bugün nasıl geçecek bilmiyorum
Agirbasli hanım olmak herşeye sessiz kalmak demek değil..
Haksızlığa ugramissan elbetteki sesini yukselteceksin...

Ama o işten ayrılmanız gerektiğini söylemiştik bir önceki konuda, olaylar bu kadar dallanıp budaklanmış...
İş mi yok size.

Butun bu olanlara zemini siz hazirlamistiniz onceki konularinizdan hatirladigim kadariyla. Sonra da yeterince tepki gostermistiniz. Insanlarin agzina yeni dedikodular vermek yerine artik iliskilerinizin tamamini rayina oturtsaniz nasil olur?

Back
X