Doğuma Hazırlık efşan ceylin ve afrann gercek anlamlarını ıstyrum arkadaşlarrr ?????Lütfennn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Afranın anlamını bilmiyorum var ama afra tafra gibi oluyo bu isimden çeken öğrencilerim var

Kuran'da geçiyorsa sorun yok:) ki geçiyor diye biliyorum Allah bile kıymet verip kitabına koyduysa bizim küçümsemek ne haddimize di mi bi de burdan bakmak lazım

ben tabii ki küçümsemedim emin de değilim ama Kuranda yazan her şeyi isim olarak koyamayız ki örneğin yalancı da geçiyor ya da bağlaç olarak kullanılan kelimeler de ...

Kuran'da geçiyorsa sorun yok:) ki geçiyor diye biliyorum Allah bile kıymet verip kitabına koyduysa bizim küçümsemek ne haddimize di mi bi de burdan bakmak lazım

evt arkadasım gecıyr dıyorlar amabazılarıda yanlış dıyor gecmıyor dıyor kafayı yemek üzereyım. ben kızıma ne ismi koyacagımmm
kolayda soylensın ıstyrum
hiranur var bırde aklımda ama :(

ben tabii ki küçümsemedim emin de değilim ama Kuranda yazan her şeyi isim olarak koyamayız ki örneğin yalancı da geçiyor ya da bağlaç olarak kullanılan kelimeler de ...

Tabiiki yalancı vb kelimeler koyulmaz haklısınız ama yengeç yuvasının anlamı kötüymüş gibi algılayabiliyo insanlar o açıdan dedim

Tabiiki yalancı vb kelimeler koyulmaz haklısınız ama yengeç yuvasının anlamı kötüymüş gibi algılayabiliyo insanlar o açıdan dedim

evet doğru söylüyorsunuz yengeçlerin hiçbir kötü yanı yok ben her türlü canlıyı severim ve bana güzel gelir o da ayrı :)..

bir de hira ismini ben çok beğeniyorum bir dağ adı söylenmesi de çok güzel... mina da güzel bir isim...

evet doğru söylüyorsunuz yengeçlerin hiçbir kötü yanı yok ben her türlü canlıyı severim ve bana güzel gelir o da ayrı :)..

bir de hira ismini ben çok beğeniyorum bir dağ adı söylenmesi de çok güzel... mina da güzel bir isim...

Mina'yı ben de tuttum. Bence ankete dönüştürmelisin bunu taze anne:)

Mina'yı ben de tuttum. Bence bunu ankete dönüştürmelisin tazen anne:)

Afra: Ayak değmemiş ak toprak.Pembeye çalan beyaz renk.
Efşan:Saçmak,saçan demek mesela nurefşan:nur saçan anlamında.
Ceylin:Tamamen uydurma bir isim,hiçbir anlamı yok,sadece kulağa hoş geliyor.kur'an-ı kerim'de ve hadislerde "ceylin" kelimesi yoktur.
ayrıca kelime türk dil kurumu sözlüğünde de geçmediği gibi arapça ve farsça sözlüklerde de bulunmamaktadır. sadece zooloji biliminde arapça olarak ceyl kelimesinin yengeç anlamı vardır. arapça'da "cyl harflerinden oluşan ve ciyl diye okunan bir kelime vardır. ciyl kelimesinin anlamı ise topluluk, kavim, millet, zümre, nesil ve batın anlamlarına gelmektedir. bu bağlamda mehmet akif'in bir şiirinde ciyl kelimesi ceyl olarak "millet" anlamında şöyle geçmektedir.
"hayır o ceyl-i necîbin, o şanlı evladın
damarlarında şehamet yüzerdi kan yerine"

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X