Çorbalar Ege Usulü Tarhana Çorbası

asigimkralime

anlam veremiyorum ......
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
1.986
1
66
Diğer
Selam kızlar,birçok çeşit tarhana çorbası yapılışı var.Benim yaptığım bu.Gerçekten lezzetli oluyor. Bu çorbayı deneyenler yada yeni deneyecek olan arkadaşlarımızı yorumlarını bekliyorum. sizler nasıl yapıyorsunuz ? paylaşmak isterseniz yazmanızı rica ediyorum. Çünkü tarhanaya bayılırım

* 1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin.
* 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
* 5 su bardağı suyu ilave edin.
* Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.
* Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
* 15-20 dakika pişirin.(Devamlı karıştırın ki top top olmasın)

* 1 Çorba Kaşığı Margarin
* 1 Çorba Kaşığı Salça
* 1 Su Bardağı Tarhana
* 1 Çay Kaşığı Nane
* Tuz
* 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

* 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

tarhana çorbasına bayılırım...rahmetli babannem harika yapardı kıymalı hemde...kıymalısına özellikle bitiyorum ellerine sağlık canım seninde

bende bayılırım tarhana çorbasına bir uşaklı olarak hele kuru değilde yaş tarhana olursa süper olur birde kıtır ekmek opuyorumnanaktan

ben margarin yerine z.yağı kullanıyorum. önce tarhana, dövülmüş sarımsak ve fesleğeni birazcık kavurup, sonra azıcık salça ile de biraz kavurup soğuk suyu döküyor ve kaynayana kadar karıştırıyorum. Bir arkadaş peynir eklediğini yazmış, peynir çok güzel oluyor evet, ben de genellikle kaynayınca yoğurt döküyorum(tabi kesilmesin diye çorbanın kaynamış suyundan azar azar yediriyorum ilk önce ayrı bir kapta)
Elinize sağlık, vallahi tarhana çorbası gibisi yok:)

Ben egeli dğeilim ama egeli arkadaşımdan öğrendim yapımı senin tariften az daha farklı arkjadaşım.

zeytinyağını kzıdırıyoruz tencerede biber saçlası ekliyoruz sonrada tarhanayı ekleyip karıştırıyoruz ve su ekleyip 1 saat kadar bekletiyoruz iyice açılsın diye toplar sonra sürekli karıştırarak ksıık ateşte pişiriyoruz indirmeye yakın nane ilave ediyoruz harika oluyor.

bende çok severim ve yapmak isitiyorum tarif ararken buldum bu sayfayıda yazmadan edemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…