Eğitim çok önemli mi?

sezosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
542
17
96
36
Kütahya
Slm kızlar. ben bi kaç gündür bi çocukla beraberim. kafalarımız çok uyuşuyo,beraber güzel zaman geçiriyoruz. ama şöyle birşey var:erkek arkadaşım orta okul mezunu bense üniversite okuyorum. ilerde eğer kısmet olurda evlenirsek maaş gibi şeyleri sorun etmeyeceğini aksine üniversite mezunu bi eşe sahip olduğu için gurur duyacağını söylüyo. ve kendliğinden açık lise okumak istediğini söyledi (zamanında babası vefat ettiği için çalışmak zorunda kalmış okumamış) yani eğitim farkını o sorun etmiyo. bende etmiyorum çünkü onunla oturup her konuyu konuşabiliryoruz. çok modern biri. fakat uzun vadede sizce bu sorun olur mu? ne düşünüosunuz kızlar?

Hayatim bu iliskinin ilersi icin net konusmak imkansiz....belki gercektende erkek arkadasinin dedigi gibi ilerde egitim konusu söz konusu bile olmaz belkide zamanla bunu sorun edebilir...bilemeyiz....:kahve:

Ancak yasayip ögrenebilirsin....

Sahsi fikrim...Neden olmasin?a.s

Siz birbirinizi seviyor sayiyorsaniz, herseyi oturup konusabiliyorsaniz, birbirinizin istek ve arzularina saygiliysaniz, gayet tabi olabilir diye düsünüyorum...:delphin:

Egitim önemlimi? Evet hemde cok önemli...lakin herseyde egitimden ibaret degil...

Ben ne okumus essekler gördüm...:kahve:

şimdi sorun olmaz belki ama evlendikten sonra sorun olur...
valla şu sözü çok seviyorum davul bile dengi dengine...
bence eğitim önemli..

Benzeri konular açılmıştı.Ben her zaman aynı şeyi savundum kendi adıma.Ben davul bile dengi dengine,diyenlerdenim.Bu durumu sorun ederdim açıkçası.Öyle bir evlilik yapmazdım.Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz.Bu sizin hayatınız.Sonsuza dek bu durumu her ikinizde sorun etmeyecekseniz, bu büyük engeli etraftan gelen laflara karşı da aşacaksanız olabilir.

mrb benim zamanında öyle bi ilişkim oldu eski erkek arkadaşım lise mezunuydu universte düşünmüyorum demişti ama beni çok destekledi universiteye baladıgımda da ilişkimiz bitti.bana hep okumamın onun için sorun olmadıgını maaş farkının önemli olmadıgını hatta seninde erkek arkadaşının dediği gibi okumuş bir eşe sahip olacagı için gurur duyacagını söyledi.fakat zamanla bunu sorun yapmaya basladı söylediğim şeyleri o tarafa çekerek tabii ben okumadım universite sen daha iyi biliyosun diyerek laf sokmaya başladı halbuki ben o sözleri kötu niyetle dememiştim.sizin ilişkinizde nasıl olur bilmem umarım bizimkine benzemez.olumsuz olup olmayacagını en iyi sen anlarsın.gözlemle derim sahip olamadıgı şeylerde hırsa kapılıp kıskanıomu bak karakterini çöz iyice.iyi bi insan olduktan sonra bence önemli değil bu gibi farklar ama bazı ilişki danışmanları çok önemli oldugunu düşünüyo

zamanla olur.siz konu etmeseniz bile ileride erkekler bunu sorun haline getirebiliyorlar.bencede davul dengi dengine

benım de vardı boyle bır arkadasım..ya da arkadaslık etmek ısteyen dıyelım..

ben üni iken o lise terk idi...ortaokul mezunu..

kabul etmedim..dsvul bıle dengı dengıne..

gercı ben ıkı uni bitirdim,eşim tek kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar şimdi sorun etmiyo ama ilerde eder mi? bnm tek kuşkum bu... gerçi ben yüksek falan istiyorum hemen evlilik düşünmüyorum. bekler mi? beklerse ii olur beklemezse kendi kaybeder... ama şu an için zaman geçirmek güzel... yine de her ihtimale karşı görüşlerinizi bekliyorum...

yeter kı ınsan olsun dıye bakılıyo ama sanırım asıkken gözumuz kor bu yuzden böle seylere ınanıyoruzz
bence gun gectıkce ask azaldıkta eksıklıkler batacaktır gözune ..

kesinlikle evlendikten sonra sorun olur.. dilerim ki olmaz.. ama işte erkekler in genetiğinden mi gelir bilmiyorum ama altta kalmayı sevmezler. özellikle para konusunda.

Canim madem bende liseyi biterecegim falan diyor, yapsin bakalim.
Ispatlasin sana, acelen yok, hala eminsen, neden olmasin diyenlerdenim.
Bu o insanin kisiligine bagli. Karekteri düzgün ise, ticaret yaparakda cok iyi yerlere gelebilir. Hersey okumak degil.
Gülsüm`ün dedigi gibi ne essekler gördük okuyan.

eğitim herşey demek değidir kesinlikle ama üniversitenin de bambaşka bir havası olduğu su götürmez bir gerçek.
insan kendini ne kadar geliştirmiş olursa olsun hiç değilse sosyal açıdan üniversitenin başka bir havası olduğunu düşünmüşümdür her zaman.

bu iki kişinin evliliğini düşünürsek de;
yüksek lisans yapmış bir kadın ve ortaokul mezunu bir erkek..
kadın eğitimiyle çoğu kapıyı açabilirken, erkek eğitim alamadığı için açılabilecek kapılar bile kapanıyor.
elde edilen gelir arasında azımsanamayacak bir far oluyor.
ben bunun sorun çıkarmamasının pek mümkün olmadığını düşünüyorum..

bu arada yanlış anlaşılma olmasın; ortaokul mezunu olmak kötü birşeydir demiyorum.
zira annemde babamda ortaokul terk; buna rağmen babam benim diyen makine mühendisinin çözemediği makinelerle uğraşır.
değindiğim şey eğitim farkı..

genel geçer kural gibi duran, toplumda sorun olacağıdır, ama bu soruya gerçek bi yanıt vermemiz için erkek arkadaşını tanımamız gerekir, buda mümkün değil, şahsen ortaokul, lise mezunu olupta üniverste mezunlarına göre daha çoklu düşünen ve daha kültürlü çok insan tanıdım, bence erkek arkadaşını daha iyi tanımaya daha objektif bakmaya çalış senin bulacağın yanıt bizimkinden daha geçerli olacaktır.
yani kişiye göre değişir diyorum
a.s

bunu fark olarak görüyorsanız ya da öyle bir düşünceye sahipseniz bu farkın farkındaysanız böyle bir ilişkiye en başından neden başlıyorsunuz..bence size mantıklı olanı en başından düşününki sonra ilişkiye başladıktan sonra fark olur mu olmaz mı diye kendinizi yemeyin..
benim görüşüm davul bile dengi dengine ama her denk iyi demek değil..kısmet işi...

bence önemli.ben yakın çevremden örnek vereyim.bir yakınımın kızı avukat ve kız dolmuş şöförü bir çocukla 4 yıl çıktı.durumu ailesine kabul ettiremedi.kız abisinin evinden gelinden oldu.velhasıl evlendiler ama sorun yaşıyorlar.çevre zaten hiç normal karşılamıyor.bir şey olduğunda hemen herkes dolmuş şöföründen zaten ne beklenir diye ifadeler kullanıyor.oğlanın ailesi de kızı hiç istemedi zaten eğitim farkından dolayı.kız da oğlanın ailesini insan yerine koymuyor.bir havalar bir havalar.kimse mutlu değil.aşk zaten bir gün bitiyor.

buna benzer konular çok açılıyor; hep aynı şeyi yazıyorum belki ama bir kez daha yazacağım..
şimdi belki sorun yapmıyor veya yapmayacağını söylüyor ama ileriyi bilemeyiz.. ayrıca illa o sorun yapacak diye bişey de yok.. belki o kompleks yapmadan sen onu kendinden aşağı görmeye başlayabilirsin.. bu da onun sorun yapması kadar ciddi bi sorundur ne de olsa..(tekerleme gibi oldu :) )

valla kişisine göre değişir
kişi var doktora yapmış işe yaramaz
kişi var ortaokul mezunu ipsizin teki

Eğitim ve öğretim farklı şeylerdir.. Siz öğretimden bahsediyorsunuz.. Üniversite mezunu değil diyorsunuz.. Eğitim ise terbiye, görgü gibi kuralları içerir.. Evet bir evlilikte eğitim çok önemlidir.. Ama kaç okul bitirdiği önemli değilir..

Back
X