Eğitim çok önemli mi?

Tatlım bugün sorun gibi gözükmeyen şeyler yarın evlilikte hep problem olarak önüne çıkar.
Aradaki bu eğitim farkını mutlaka hissedersiniz.
Her tartışmada ortaya bu çıkarılır.
Tamam erkek arkadaşın iyi bir insandır mutlaka,bunun için ilişkini bitir diyemeyiz ama en azından bunun ileride konu haline gelmiyeceğinin sözünü baştan alın.

ama sen bunu buraya konu açcak kadar kafaya taktıysan kesin sorun olur diyorum, bence bu olay tamamen tarafların bakış açısı ve kafaya takıp takmamasıyla alakalı

Eğitim ve öğretim farklı şeylerdir.. Siz öğretimden bahsediyorsunuz.. Üniversite mezunu değil diyorsunuz.. Eğitim ise terbiye, görgü gibi kuralları içerir.. Evet bir evlilikte eğitim çok önemlidir.. Ama kaç okul bitirdiği önemli değilir..

bencede, bilirsinizki yapılan araştırmalarda eşini döven üniveste mezunları her zaman lise mezununlarından yüksektir oran olarak

yeterki insan olsun iyi olsun o ayrı konu ama Türkiye'de yaşıyoruz her gün televizyonlarda neler izliyoruz...
Canını sıkmak istemem ama birde şu açıdan düşün ciddi bir boyutta ilerliyorsa ilişkiniz en ince noktalarına kadar düşünüp tartmak zorundasın.
Şu anda dengi dengine olabilirsiniz amaa ilerde bu çok büyük br problem olabilir ki çok gördüm etrafımda.
Bak şimdi senin bir çevren var okul arkadaşların bütün arkadaşların eğitimli ayrı ayrı yerlerde iş sahibi olacaklar. Evlendiniz diyelim bir topluma girdin onun konumunu bir düşünür müsün?
Senin ne olduğun ortada onu sormayacaklar mı? Hadi bunu geçtik. şu anda çalışıyor belki ama hiçbirimizin yarın garantisi yok işten çıktı sen çalışıyorsun o gurur meselesi yapmayacak mı?
Sen üniversite okuduğun için maaşın tabiki daha yüksek olacak, ya onun maaşı ne olacak sence?
Sen bunları problem yapmayabilirsin ama etrafındakiler, senin ailen gerek onun ailesi çok problemler doğabilir.
Herşeyi düşün tart karar ver ince düşün sonra hayal kırıklığına uğrama.
Evlendikten yıllar sonra erkek bunu gurur meselesi haline getirebilir canım benim iyi düşün.
Eğitim inan çok önemli.

canım önemli olan şimdisi değil ilerde sorun edip etmemesi.. şuan herşey daha toz pembe görünür...
ama benim fikrim; ben eğitime önem wermedim hiçbizaman diploma kişiliği yansıtmaz çünkü, biçok insanda ekmeğini taştan çıkartır... şöle sölim kısaca: ne öküzler gördüm elinde diploması çok, ne insanlar gördüm bir diploması yokkaydirigubbakcemile3
kafanız gönlünüz uyuosa yaşayın hayatınızı cnmopuyorumnanaktan

hersey egıtım degıl kı onemlı olan kendını gelıstırmesıde maas dıyosunuz belkı ortaogretımlı bırısı sızden cok maas alıyodur..
hayat 3 gunluk bence eger sevıyosan yaşa gonlunce bıdaha zaman gerı donmuyo malesef..

bu konuya cevap vermeden geçemicem doğrusu kızlar.bn lise mezunuyum muhasebeciyim.ozamnlarki sevgilim ve şuanda 1 aylık eşmdr kendisi 6 yıldrda beraberiz lise terk.lise diploması yok yani.ve kesinlkle hiç ama hiç sorun yaşamdık bu konuyla ilgili.bnm ondan yüksek kazandğm oldu maaş olarak.bn sigortalı çalışrken o sigortasız çalıştı.ama şuanda hem sosyal güvenceside var ve bnden daha fazla kazanıo.şuana kdr hiç sorun etmedi bunları ve bn ona çok güvendim ilerde bişiler yaapcağına hep inandım ailemide buna ikna edip evlendim ve güvenim boşa çıkmadı.

bu aslında karşınızdaki kişi ile alakalı, sorun edip etmemekten ziyade, kendisinin kişisel çabalarıdır bence.

lise.yi bitirmeden de çalıştığı işlerde başarılı biridir. ve maddi anlamda sizinle denk duruma gelebilir. bu durumda aldığı okul eğitimi değil de kişisel eğitim çok daha öenmli.

ama çalışma konusunda problem yaşarsa, para kaynaklı problemler çıkmaya başladığında, anlık bir öfkeyle siz ya da o eğitim farkını dile getirise, her iki taraf da incinebilir.

bunları gerçekten düşünerek adım atmalısınız.

sevgiler..

Bunun için standart bir şey diyemeyiz ama yüzde 90 kesinlikle sorun olur. Konuştuğunuz konulardan tutun durumlara karşı bakış açınıza dek her şey farklılık arz edecektir.

Bu üstünlük farkı vs değil elbette,mühim olan insan olabilmektir, o ayrı. Demek istediğim : (ünivbersite eğitimi almış ama ondan faydalanmasını bilememişler hariç) üniversite okumak gerçekten birşeyler katıyor ciddi anlamda.

ilerde sorun çıkabilir...hele de toplumumuzda birçok insan başkalarının hayatına meraklı olduğu için arkadan kız üni mezunu adam ortaokul şeklinde konuşmalar yapıp ister istemez canınızı sıkabilirler... bu tazr şeylere hazırlıklı olursanız belki de sorun çıkmaz...

Kesinlikle sorun olur .Şimdi öyle der sonra anası falan bahane olsun diye bir sürü şeyle birlikte onu da ileri sürer.Üstelik senin eğitim açısından yüksekte olman dezavantaj oluverir bir anda.Bunları yaşadım tıpkısını.İnsanların kompleksleri seninle yaşamaya devam ettikçe artacak. çünkü senin yaptığın birçok şeyi yapamayacak senin anladığın şeyleri anlamayacak seninle aynı kültür seviyesinde bile olmayacak. her okul her deneyim insana yaşam açısından yeni bir şey katar. Adam eksik kalmıştır birçok şeyde.Şu an batmıyor tabi cicim ayları. Sonra seni aşağılamaya başlar kırar döker döver bile.Aman yani! Çok önemli eğitim deyip geçme

bana olur gibi geliyo ama sevgilin okumak konusunda istekliyse bu sorunu kolayca asabilirsiniz bnce bu konuda sevgiline destek ol onu yönlendir ki geleceginizi garantiye al eee ne demiş atalarımız eşşeğini sağlam kazığa bağla :64::64:

Back
X