Eğitim farkı, annem ve babam için çok önemli

Aslında üye olmasam da aylardır takip ediyordum baktım ki dayanışmamız mükemmel yardım edin biricik ablalarım kardeşlerim

Ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim.Nişanlanmayı düşündüğüm erkek arkadaşımla 5,5 yıllık bir birlikteliğimiz var.Annem de babam da üniv. mezunu.. erkek arkadaşım biz tanıştığımızda üniversiteden yeni terkti.şimdi onca şey paylaştık.bu süre zarfında üniv. okuyamadı ve şimdi lise mezunu görünüyor. Eğitim farkı annem babamlar için çok önemli. Sakın beni yargılamayın kardeşlerim ama annem babam rıza etmeden evlenemem. bana göre böyle yapılmış bir evlilikte mutluluk daim olmaz. şimdi "ya tamam ya devam" denilecek nokta. O, 27 yaşında olduğu için bu üzüntüm telaşım birazda.

ne yapayım canlar,yardım edin bu kardeşinize, çok değerli tecrübelerinize ihtiyacım var :(

Öncelikle sen içine sindirememişsin bu eğitim farkını bence.
Çünkü bunu senin sorun etmediğini gösteren hiçbir ifade yok yazında..
Dolayısıyla evlenme bence, çünkü o da mutlu olamaz. İster istemez onu zamanla ezersin diye düşünüyorum..
Ha ben yanılıyorsam, sen onu kaybetmek asla istemiyorsan..
O zaman da önerim üniversite konusunda onu teşvik et, Açık Öğretim de bir alternatif..
Henüz yaşı 27, bu çok genç bir yaş.

Annenle babanın okumuş olması ekstra bir çaba gerektirmiş ve onların hayatlarını değiştirmiş anladığım kadarıyla.Sen de bu sebepten dolayı onlara ayrı bir saygı duyuyorsun.En çok önemsedikleri kriter,damat adayında olmadığı için endişeli olmaları çok normal.
İlişkinin temeline dönecek olursak,sen 15.5 yaşında iken kendinden 6 yaş büyük birisi ile arkadaşlık etmeye başlamışsın.Kusura bakma ama baştan yanlışmış.İleriki yaşlarda 6 yaş fark normal olabilir ama lisede iken bu fark çok fazla.Üstelik ta o zamandan okulu bırakmış arkadaşın.Belki sen daha küçük olduğun için,o sana aşmış,herşeyi görmüş bitirmiş,bilgili biri gibi gelmiştir,etkilenmişsindir.Ama şimdi farkı kapatmışsın ve hatta öne geçiyorsun,sen de farkındasın.
5.5 yıl,ailenin sözüyle silinemeyecek kadar çok fazla bağlılık getirmiş,belki gurur meselesi yapmışsın.Ama şu da var ki 15.5 yaşında sana uygun olduğunu sandığın bir kişi,örneğin 25 yaşına gelince artık uygun olmayabilir.Hayata bakışın ve kriterlerin elbette değişiyor.Çoğu kişinin lise aşkı saçmadır,o yıllarda en büyük aşk gibi gelir sonradan nesine aşık olmuşum diye anlatılır.
Çok seviyorsan yürütebilirsin ama seninki sevgi mi bağlılık mı önce ona karar ver.Evlilikte sevginin yanında saygının da çok önemli olduğunu unutma lütfen.

sevgi çift taraflı emek ister.üniversite kazanmış.dişini sıkıp bitirseydi.ben böylelerine keyif düşkünü diye bakıyorum.sıkıya gelmek zorundayız gelmek zorundalar.sıkışınca üniversiteyi,sıkışınca işi,sıkışınca eşi,sıkışınca da çocuğu mu bırakıcaz.o emek vermiyosa senin verdiğin emeğe konacaksa neresi sevgi bunun?erkek dünyası kendini toparlamalı.

çok doğru bir tesbit erkekler hep kızlardan fedakarlık istesin onlarda erkeğim diye ortada dolansın ne meslek ne eğitim erkeklik yeter,aşkım sözleri hepsi göz boyama

annenle babanın okumuş olması ekstra bir çaba gerektirmiş ve onların hayatlarını değiştirmiş anladığım kadarıyla.sen de bu sebepten dolayı onlara ayrı bir saygı duyuyorsun.en çok önemsedikleri kriter,damat adayında olmadığı için endişeli olmaları çok normal.
Ilişkinin temeline dönecek olursak,sen 15.5 yaşında iken kendinden 6 yaş büyük birisi ile arkadaşlık etmeye başlamışsın.kusura bakma ama baştan yanlışmış.ileriki yaşlarda 6 yaş fark normal olabilir ama lisede iken bu fark çok fazla.üstelik ta o zamandan okulu bırakmış arkadaşın.belki sen daha küçük olduğun için,o sana aşmış,herşeyi görmüş bitirmiş,bilgili biri gibi gelmiştir,etkilenmişsindir.ama şimdi farkı kapatmışsın ve hatta öne geçiyorsun,sen de farkındasın.
5.5 yıl,ailenin sözüyle silinemeyecek kadar çok fazla bağlılık getirmiş,belki gurur meselesi yapmışsın.ama şu da var ki 15.5 yaşında sana uygun olduğunu sandığın bir kişi,örneğin 25 yaşına gelince artık uygun olmayabilir.hayata bakışın ve kriterlerin elbette değişiyor.çoğu kişinin lise aşkı saçmadır,o yıllarda en büyük aşk gibi gelir sonradan nesine aşık olmuşum diye anlatılır.
çok seviyorsan yürütebilirsin ama seninki sevgi mi bağlılık mı önce ona karar ver.evlilikte sevginin yanında saygının da çok önemli olduğunu unutma lütfen.
katılıyorum sanaa

aöf'ye başvuracağız ama olursa olur olmazsa ayrılacak mıyız diye soruyor bana annemle meseleyi açık açık konuştum. diyor ki; yarın öbür gün birilerine tanıştırırken biz de sen de utanabilirsin dedi. aslında benim içinde sorundu ama yıllar içinde telafi edilmedi.ve bu süre zarfında çok iş değiştirdi.şu anki işi de çok sağlam bir iş değil ama taşı sıksa suyunu çıkaracak bir insan.sabrederim sabretmesine de... çok şey gidiyor haliyle,saçlarımdan 2 tel beyaz çıktı bugün :( annemle babam parasal güce de önem vermiyor...bi bu işte.çünkü onlar çok zor şartlarda büyümüş annem kardeşleri içinde tek okuyabilen...babam 11 kardeşin içinde 3 okuyabilenden biri...

işte devlet memuru onlar ve mevkiiye önem veriyorlar.Ekonomik anlamdan sorun çıkarıp çıkarmayacağı aşikar ama yükseliyorum yüksek lisans fln yapıcam.o zaman olacaksa sorun olacak.
benim düşündüğüm; ileride bu durum onun psikolojisini bozarsa o zaman nasıl altından kalkacağım? Sen benden daha çok kazanıyorsun mevkiin daha yüksek şöyle böyle...benim de durumum belli değil ama...

diplomasi mi yok?sizin ailenize bu yuzden mi uygun degil?sizi rezil mi edecek? kosarak uzaklas o zaman
cunku bu sizin icin degil erkek arkadasin icin hayirli olacak!
ha karakteri iyi degilse bilemem
ama sadece diplamasi olmadigi icin boyle olacaksa yazik derim.
duvarinda birsuru diplamasi olup da insanliktan uzak olan ne yaratiklar var.
bu mu kriter?

diplomasi mi yok?sizin ailenize bu yuzden mi uygun degil?sizi rezil mi edecek? kosarak uzaklas o zaman
cunku bu sizin icin degil erkek arkadasin icin hayirli olacak!
ha karakteri iyi degilse bilemem
ama sadece diplamasi olmadigi icin boyle olacaksa yazik derim.
duvarinda birsuru diplamasi olup da insanliktan uzak olan ne yaratiklar var.
bu mu kriter?

haklısın.diploması olupta insanlıktan zerrece nasibini alamamış nice "insancık" var işte. Beni rezil etmek değil ama araya aileler girdikten sonra iş daha ciddi olacak ve ben açıkçası onun bu süreçte yıpranmasını istemiyorum.Annemle konuştuğumuzda AÖF'ye fln bişey demedi.o olur gibilerinden dedi ama daha yukarıda @olympias'ın dediği gibi sıkışınca kaçmak mıydı bu diye soruyorum.Yani bu karakterle ilgili bişey idiyse ileride başıma gelirse tek başına kalıcam demek(pimpirik olduğunu düşünebilirsin ama evlilik bence; üzerinde uzun uzun düşünülmesi gereken,mutsuz gittiğinde de insanın psikolojisinde derin çatlatlar açan bir kurum) önceleri çiçeğin balını aldık neredeyse.sorun yoktu yani.ama artık küçük insanlar değiliz işte...

cnm diplomaya bakma maddiyata bak. evinizi gecindirebilirse tamamdir. kimse burda kuru sogan edebiyati yapmasin ask karin doyurmuyor

Annenle babanın okumuş olması ekstra bir çaba gerektirmiş ve onların hayatlarını değiştirmiş anladığım kadarıyla.Sen de bu sebepten dolayı onlara ayrı bir saygı duyuyorsun.En çok önemsedikleri kriter,damat adayında olmadığı için endişeli olmaları çok normal.
İlişkinin temeline dönecek olursak,sen 15.5 yaşında iken kendinden 6 yaş büyük birisi ile arkadaşlık etmeye başlamışsın.Kusura bakma ama baştan yanlışmış.İleriki yaşlarda 6 yaş fark normal olabilir ama lisede iken bu fark çok fazla.Üstelik ta o zamandan okulu bırakmış arkadaşın.Belki sen daha küçük olduğun için,o sana aşmış,herşeyi görmüş bitirmiş,bilgili biri gibi gelmiştir,etkilenmişsindir.Ama şimdi farkı kapatmışsın ve hatta öne geçiyorsun,sen de farkındasın.
5.5 yıl,ailenin sözüyle silinemeyecek kadar çok fazla bağlılık getirmiş,belki gurur meselesi yapmışsın.Ama şu da var ki 15.5 yaşında sana uygun olduğunu sandığın bir kişi,örneğin 25 yaşına gelince artık uygun olmayabilir.Hayata bakışın ve kriterlerin elbette değişiyor.Çoğu kişinin lise aşkı saçmadır,o yıllarda en büyük aşk gibi gelir sonradan nesine aşık olmuşum diye anlatılır.
Çok seviyorsan yürütebilirsin ama seninki sevgi mi bağlılık mı önce ona karar ver.Evlilikte sevginin yanında saygının da çok önemli olduğunu unutma lütfen.

Gerçekten beni çok yansıtan bir yazı olmuş teşekkür ediyorum.Herşeyi her zaman biliyorum demiyorum ama ben her zaman ders çalışmaya ve kişisel gelişime çok önem veriyordum. Cahilce ve acelece verilmiş bir karar olduğunu düşünmüyordum hiç.fakat gerçekten korkutucu derecede küçük bir yaş bu..şanslıyım ki saygısızlık veya aşağılama görmedim onun tarafından.ama kriz zamanlarımızda baktım ki saygı gerçekten çok çabuk altedilebiliyor.Bizim ilişkimiz dostluk gibiydi yıllar yılı uzzaktan uzağa mektup arkadaşları gibi konuştuk sevdik birbirimizi.muhabbetimizin mutluluğu vardı.4,5 yıl ayrı şehirlerdeydik şimdi yaklaşık 7 aydır aynı şehirdeyiz

ne zaman evlenmeyi düşünüyosunuz
eğer bu yılsa başka bişey dicem 2-3 yıl sonra başka bişi dicem
bu yılsa aileni ikna etmeye çalış 5 yıllık bi beraberlik var kolay kolay vazgeçilmez
ama 2-3 yıl varsa o gün geldiğinde düşün

hayır en aşağı 3-4 yıl sonra..üniv. bitirmeme 2 yıl var bölümüm 4+1 yıllık

cnm diplomaya bakma maddiyata bak. evinizi gecindirebilirse tamamdir. kimse burda kuru sogan edebiyati yapmasin ask karin doyurmuyor

Gerçekten aşk karın doyurmuyor ama bende pembe gözlüklerle hayata baktığımı söyleyemem.O yüzden sanırım biraz suların durulmasını bekleyeceğim.Evi geçindirebileceği gibi bir işi yok şu an o yüzden maddiyat meselesini de muhakeme edemiyorum.

E iyi de şu an 21 yaşında olduğunuza göre 15 yaşındayken birlikteliğiniz başlamış:53: O şu an 27 yaşında hiç mi düşünmedi bu zamana kadar AÖF okumayı. Aileniz problem çıkardığına birlikte olduğunuz kişi de bu kadar sene bir AÖF e girmeyi düşünemediğine göre bence bir oturup düşünün. Zaten çok ufak yaşlardan beri birliktesiniz. Okulunuz bitecek iş hayatına gireceksiniz. Hayat o kadarçok değişiyor ki insanlar için. Hayatta herşey eğitim değil tabii ki ama bana göre 5,5 yılda çoktan halledilmesi gerekirdi bu konunun..

Gerçekten aşk karın doyurmuyor ama bende pembe gözlüklerle hayata baktığımı söyleyemem.O yüzden sanırım biraz suların durulmasını bekleyeceğim.Evi geçindirebileceği gibi bir işi yok şu an o yüzden maddiyat meselesini de muhakeme edemiyorum.

canim bence ailene acmadan once meslek edinmeye baksin. en azindan 'diplomasi yok ama su su isi var su kadar da para biriktirdi' diyebilesin. ama meslek edinmeye yanasmiyorsa bosver gitsin.

canim bence ailene acmadan once meslek edinmeye baksin. en azindan 'diplomasi yok ama su su isi var su kadar da para biriktirdi' diyebilesin. ama meslek edinmeye yanasmiyorsa bosver gitsin.

bana diyor du ki: "annenlere nolur söle ben böyle böyleyim artık dayanamıyorum kafayı yemek üzereyim." bu süre zarfında uğraştıkta uğraştık.askere gitti abisiyle çalıştı şuydu buydu derken dikişler bir türlü tutmadı." işin beni zorlayan tarafıysa birikim yapmak ve bizi rahat rahat yaşatacak parayı kazanamak (ticaret yapmayı biliyor) onun için önemli.ve bana çok sadık...tuhaf değil mi, ama güven içinde hissediyorum kendimi.çünkü bence başka birinin varlığıyla savaşmak bir insan için en zor atlatılan şeylerden biri...

bana diyor du ki: "annenlere nolur söle ben böyle böyleyim artık dayanamıyorum kafayı yemek üzereyim." bu süre zarfında uğraştıkta uğraştık.askere gitti abisiyle çalıştı şuydu buydu derken dikişler bir türlü tutmadı." işin beni zorlayan tarafıysa birikim yapmak ve bizi rahat rahat yaşatacak parayı kazanamak (ticaret yapmayı biliyor) onun için önemli.ve bana çok sadık...tuhaf değil mi, ama güven içinde hissediyorum kendimi.çünkü bence başka birinin varlığıyla savaşmak bir insan için en zor atlatılan şeylerden biri...

canim haklisin ama senle ayni yastayiz ben de universitedeyim ve biliyoruz ki realist olmamiz lazim. genciz, gezmek isticez giyim kusam makyaj falan, her sey para, evlenince vazgecemeyiz ya bunlardan. bence sevgiline is bulmasi ve para biriktirmesi icin baski yap. yoksa annenler cok hakli. yani diploma meselesi degil de caliskanlik meselesi. hemen is bulup calismali bence..

eğitim bence de öenmli bir konu , konuyu insanlığa getirmeye gerek yok, sonuçta hem eğitimli hem de iyi bir bulma olasılığı hiç de az değil....
sonuçta bir aile olacaksınız aynı sosyal çevrelere gireceksiniz, sizin ortamınızda eşiniz kendisini eksik görebilir , ilk zamanlar ne kadar üzerinde durmasanız da ilerde sorun yaratabilir bu durum..... işiniz , kariyeriniz belki eşiniz için gurur kaynağı değil de kompleks sebebi olabilir ...
durumunuza üzüldüm aslında , karşınızdaki insan için de kötü bir durum , sırf lise mezunu diye terkedilmeyi haketmiyor elbette ...keşke bu kadar süre içerisinde çaba gösterseydi, ya da siz bu durumu öncesinde düşünebilseydiniz ....
çok iyi ölçüp biçmeniz gerek , yukarda yazdığım ya da şu anda aklıma gelmeyen sorunları yaşama ihtimaliniz, yaşayacak olursanız nasıl üstesinden gelebileceğiniz konusunda kendinizi bir yoklayın ...

Son düzenleme:
Demek oyle,o halde annenizin,babanizin begenecegi kendi seviyenizde birisi ile evlenin bukadar basit....:19:

hay Allahim..

Hep dusunulen, mal,mulk,para pul,bunlar mutluluga yetmiyor...

adam gibi adam olmali ,saygili,durust,terbiyeli bunlar daha onemli

Bunlar hic sorulmaz,sonrada bosanmalar alir basini gider...

Son düzenleme:
kızlar üniversite mezunu olsun.eşleri okumasın.meslekleri olmasın.birikimleri olmasın.herşey para mal mülk değil.erkeğin ailede sorumluluğu çok büyük.erkek çalışkanlığıyla bir yere varmış olmalı.Allah Allah.evde otursunlar.hem çocuk yapalım.hem ev işi.hem çalışıp para kazanalım.sizin bu mantığınızla kadınlar bu hale geldi.halaaaaa türk filmi mantığı.

adam gibi adam sorumluluk sahib olur.çalışır.kazanmışsa okulunu bitirir.aile kuracaksa doğacak çocukları için çok çaba gösterir.

şu an evi arabası emekliliği+ 2 bireysel emekliliği olan iki erkek kardeşimi okutan ailem nasıl bu çocuklara ev yapsak diye kaygılanıyor.okutmalarına rağmen gelecekleri için kaygı duyuyorlar.siz de kızlara gaz verin sorumsuz insanlarlla evlensinlee.pess.

adam gibi adam sorumluluk sahib olur.çalışır.kazanmışsa okulunu bitirir.aile kuracaksa doğacak çocukları için çok çaba gösterir.

şu an evi arabası emekliliği+ 2 bireysel emekliliği olan iki erkek kardeşimi okutan ailem nasıl bu çocuklara ev yapsak diye kaygılanıyor.okutmalarına rağmen gelecekleri için kaygı duyuyorlar.siz de kızlara gaz verin sorumsuz insanlarlla evlensinlee.pess.

ağzına sağlık ! Öyle diyenlerin ya erkek kardeşleri yada eşleri sorumsuz herhalde böyle erkekler yüzünden boşanan çok!

Back
X