Eğitim farkı??fikirlerinizi bekliyorum

amasra_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
10
0
86
Bartın
merhaba,1 buçuk seneye yaklaşan bir birlikteliğim var,ben üni mezunuyum hukuk fakültesi ,sevgilim ise lise mezunu.ciddi düşünmeye başladık ama bilmiyorum aramızda bi sıkıntı çıkarmı,onu nerdeyse bütün arkadaşlarımla tanıştırdım hepsi üni. mezunu hiç sıkıntı çekmedi hatta hepimizden fazla o konuştu girdiğimiz ortamlarda.üni okokuyamamasının nedeni annesi lisedeyken kanserdi ve ona baktı sonrada çalışmak zorunda kaldı,çalıştığı yerde yönetici konumuna yükseldi,iii bi firma,ama yinede kafamda soru işaretleri var,şimdi iyi ama ya ileride sorun çıkarsa???bide bi yandan diyorumki ben hukuk mezunuyum ileride ii para kazanabilirim karşımdaki üni mezunu olsa bile dert edebilir bunudiyorum.bilmiyorum kararsızım ve fikirlerinizi merak ediyorum.bu sene öss ye gircek en azından bi açıköğretim okuyacak inş.ama deneyimleriniz varsa ne olur paylaşırmısınız??

canım aynen benim bir arkadaşım avukat senin gibi. ama kocası üniv mezunu değil.4 yıllık evliler hiç sorun yaşamadılar şimdiye kadar.zaten insanları mezuniyetlerine göre sınıflandırmamak gerek. ne insanlar var tahsil görmüşlere taş çıkaran. umarım herşey gönlünce olur.

erkek kompleks yapmadıkça sorun olmaz. onun kompleks yapıp yapmadığını iyice ölçmelisiniz.

sonucta konum olarak iyi bi konuma gelmis lise mezunu olmasina ragmen bence bu bir basaridir..
kendine guvenen ve kendini yetistirmis biri oldugunu dusundum.
annesi icin fedakarlik yapmasi da ayrica bir artidir..
siz anlasiyorsaniz sorun yok..sanirim o da kompleks yapmiyor ki arkadaslarinla tanismis,kaynasmis.
ama yine de acikogretimden tamamlamasi guzel olur..
mutluluklar dilerim....

zaten önemli olan eğitim farkı değil de iş.aileler neden istemiyolar lise mezunu iş bulamaz diye..sonuçta o da iyi bi firmada yöneticiymiş sorun çıkmayacağını düşünüyorum.tabii sevgilinin de bu konuyu sorun etmiyeceğini düşünüyosan..

Burda önemli olan senin ne hissettiğin...
Ben böyle bi durumla karşılaşsam kimseyi takmam...
ıleride senin için sorun olmayacağını düşünüyorsan lise mezunu olmasının ne farkı varki...
Bence eğitim sadece okumakla olmuyor..Önemli olan insanın kendini yetiştirebilmesi...
ıleriye dönük düşünceleriniz varsa herşeyi açık açık konuşman bu konuda rahat davranmasını sağlarsan sorun olmaz..
Umarım mutluluk seninle olur...Herşey gönlünce olsun..

E çocuk odun değil, yönetici olmuş niye kafanda soru işareti var ki? Bu kadar çok ince eleyip sık dokursan kolay kolay evlenemezsin..Aşıksan evlen, bu kadar konum didiklemesine kızıyorum ben.Çok soru işareti varsa sen de bir avukat bul..Aşıksam ne mesleğini gözüm görür ne parasını, kusura bakmayın ama maddiyat mevki evliliği yapanlarda bana plan ve kontrol manyağı olarak geliyor.Çalışkan bir adamsa sorun yoktur bence, kalbinin sesini dinle..

diplomasıyla değil kendisiyle evleneceksin. okumak cehaleti giderir eşeklik Baki kalır demiş Atalarımız ne de güzel demişler.. ne okumuşlar gördüm.. neler gördüm de içleri BomBoştu.. Ben ingilizce öğretmeniyim sevgilim 2 yıllık yüksek okul mezunu. ama içi dolu.. konusaBiliyoruz, paylaşaBiliyorz... hayatıma öğretmen de girecek oldu doktor da müfettiş de..(Beni ne doktuurlar ne mühendisler istedi de vermedık der giBi oldu Beaa kaydirigubbakcemile3 ) ama "şunu giyme şuraya gitme onla konusma falan diye kısıtlayacak kadar da cahillerdi.. şimdi o kadar mutluyum ki.. dünya görüşü geniş olan insanlığa değer veren Bi ortama soktuğumda kendini dinleteBilen Bi sevgilim var.. Ben Bunlara Bakarım. diploma insanı adam etmıyor maalesef...

sen onu ezmezsen o asagilik kompleksine girmezse bu is yuryebilir..

Canım benim bu tamamen sana kalmış sen sorun yapmıyorsan ve bundan sonra da yapmayacaksan hiç bir problem olmaz ama cidden sen bu durumdan rahatsız olur musun olmaz mısın bunu iyi düşün :uhm: Bence arkadaşın kendini çok iyi yetiştirmiş ne üniversite mezunları var ki konuşmayı bile beceremiyorlar :bbo: Maşallah hem kendini çok iyi yetiştirmiş hemde çok iyi bir konuma gelmiş ayrıca eminim ki şartlar el verse oda okurdu işte hayatta bazen her şey istediğimiz gibi olmuyor.

üniversite mezunu değil, ama firmada yönetici diyorsunuz.. iyi bir mevkiye gelmiş.. sorun olmaz sanırım..

cevaplarınız için çok teşekkür ederim,ya etraf ,okuduklarım fln insanın aklını karıştırıyo istesede istemesede,ben sonuçta maddiyata okula önem versem 1 buçuk yıl çıkmazdımki onunla,hem annesine bakmak için okuyamamsında takdir edeilecek bi yan buluyorum ama eetrafta herkes şimdi çok iyisiniz ama ilerde bozulabilir şimdi aşıksınız hayat tozbempe olur ileride böyle olmaz,ya komplekse girerse faln fln bi ton şey.bıktım bunları duymaktan.ya diyorum ki acaba aşığızda herkesin gördüğü bu sorunu göremiyomuyuz ben anlayamadımki kendi kendimde şüpheye düşer oldum.gerçi staj döneminde bi ton boşanma davasına girdim hepsi genellkle üni mezunlarıydı ama biliyosunuz işte bizim toplumda saçma sapan bi baskıda yok değil:(

acele karar verme canim.. soyle bi yilalr gecsin iliskiniz icin de ondan sonra gozden gecir.. bir bucuk yil cok gibi gelir insana ama aslinda acik konisiyim hicbiseydir.. insanlar renklerini alacasini icinde tutar.. 24 saat yaninda da olsan bi adamin bazisini taniyamazsin.. bazisi sonradan degisir anlayamazsin..
o yuzden sevdigin icin kimseyi karsina alma zaman ver iliskinize de kendinize de.. ondan sonra ciddi kararlarinizi alin derim,,,
nacizane bi tavsiye..

sonucta konum olarak iyi bi konuma gelmis lise mezunu olmasina ragmen bence bu bir basaridir..
kendine guvenen ve kendini yetistirmis biri oldugunu dusundum.
annesi icin fedakarlik yapmasi da ayrica bir artidir..
siz anlasiyorsaniz sorun yok..sanirim o da kompleks yapmiyor ki arkadaslarinla tanismis,kaynasmis.
ama yine de acikogretimden tamamlamasi guzel olur..
mutluluklar dilerim....

ciftlerin egitim konusunda en azindan denk olmasindan yana olmama ragmen yukaridaki yorumun her kelimesine katildim

Valla canım ben öğretmenim eşim lise mezunu .. Ama ben ondan çok şey öğrendim.Hatta bazen fikir verir bana okulla ilgili.Bence üniversite mezunu olup eşek olacağına lise mezunu insan olsun yeter dimi ama :)

Diploma önemli degil ki canım anlasmak önemli üni.mezunu biriyle evlensende anlasamayabilirsin ..Yani karakteri önemli ..

Back
X