eğitim olayında son durum

Yok be arkadaşım hani bu konularda bilgim yok ön yargılı olmamaktı tamamen ...

Sizi eleştirmiyorum yanlış anlamayın ama belli ki adamdan hoşlanmamışsınız, arkadaşınız için zorlamanın bi manası yok. Boşu boşuna kendinizi kasıyorsunuz.

Arada gerçekten çok büyük bir aşk, uyum ve yıllarca süren bir beraberlik olsa bir nebze anlayış gösterilebilir bir fark ama zaten görücü usulü gibi her şey neden kabullenesiniz ki mantıklı bir yanı yok yani.

konuya tam hakim değilim ama sadece şunu söylemek istedim BİZ NE OKUMUŞ ODUNLAR GÖRDÜK :ssz:

yıllar önce tanıdığım çocukuk arkadaşım olsaydı aklımda bir soru işareti oluşmazdı da bide işin içinde tanıştırma olunca ??? zaten baştan bile zevkleri beğenmeyince..

o zaman siz yavaştan sohbetınızı bitirin karsı tarafında size karsı bi beklentisi olmasın... :ssz:

bu tarz evlilikler var mı var evet ama genelde şöyle oluyor çocukluk aşkı mahalle aşkı kız okuyor ama çocuk çalışıyor sonra kız okulu bitirse de evleniyor..

fikrime gelince hiç tanışmadan kes..tabi ki okumakla adam olmuyor o yüzden kalbini kırma çocugun sakın ..ben burda en cok tavsiye eden kişiye kızdım...

bu tarz evlilikler var mı var evet ama genelde şöyle oluyor çocukluk aşkı mahalle aşkı kız okuyor ama çocuk çalışıyor sonra kız okulu bitirse de evleniyor..

fikrime gelince hiç tanışmadan kes..tabi ki okumakla adam olmuyor o yüzden kalbini kırma çocugun sakın ..ben burda en cok tavsiye eden kişiye kızdım...

Evet dediginiz gibi birlikte büyümüş çocukluk aşkım olsa başımın üstünde ... zaten baştan beri muhabbet dönmüyor oluşu ortak bir şeylerin çıkmayışı hemen buluşmak istemesi müzik tarzı paylaşımları bana uygun değildi.. en son da mantık açısından bu durumla karşılaşınca birşey diyemiyorum kimsenin onurunu kalbini kıramam aracılı olduğu için çok zor durumda kaldım baştan bana söylenmedi işte ..

Yokuş yukarı bisiklet sürmek gibi bir şey oldu bu. Hiç içinize sinmedi başından beri, kafanızda soru işaretleri de vardı, yaşı da büyük, eğitim seviyeniz denk değil, aranızda kültürel bir uçurum var, daha ne gibi bir işaret bekliyorsunuz uzaklaşmak için anlamadım ki?

Yokuş yukarı bisiklet sürmek gibi bir şey oldu bu. Hiç içinize sinmedi başından beri, kafanızda soru işaretleri de vardı, yaşı da büyük, eğitim seviyeniz denk değil, aranızda kültürel bir uçurum var, daha ne gibi bir işaret bekliyorsunuz uzaklaşmak için anlamadım ki?

Tabiki olcak iş değil uzaklaşacağım da olanlara .. arıcılı olduğu için baştan bilmeliydim bunu ondan bu kadar takıldım .. onunda kalbinin kırılmaması lazım illaki olacaktı böyle şeyler bile bile karşı taraf lades dedi

bende aracıya sinir oldum.
İçine sinmeyen bir ilişkiyi devam ettirme.ortak konuşacak bir konuda bulamıyorsunuz.
okadar çok neden var ki

Belki de baştan hatayı ben ettim hep ite kaka arkadaş tavsiyesi ile tanımaya çalıştım konuşmamın sebebi adam zaten kendimi anlatmıyordu klasik günlük konuşmalar anlamadım neyin kafasında baştan benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi .. şimdi de zar zor öğrendim eğitim durumunu yani geleceği yok belli ama konuşmak istiyor mesaj atmış nasılsın iyi misin diye bu durumu yansıtmandan yani kırmadan bu işinden çıkmam gerekiyor... ??? Karşı taraf bu farka rağmen nasıl bir şey düşündü bilemedim. ilerde illaki sorun olacak daha önce gene böyle eğitim sorun oldu buluştuğumuzda sorunu bana atıyorlar gidiyorlar sonra bende kusur bulmaya başlıyorlar bu kez..

Belki de baştan hatayı ben ettim hep ite kaka arkadaş tavsiyesi ile tanımaya çalıştım konuşmamın sebebi adam zaten kendimi anlatmıyordu klasik günlük konuşmalar anlamadım neyin kafasında baştan benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi .. şimdi de zar zor öğrendim eğitim durumunu yani geleceği yok belli ama konuşmak istiyor mesaj atmış nasılsın iyi misin diye bu durumu yansıtmandan yani kırmadan bu işinden çıkmam gerekiyor... ??? Karşı taraf bu farka rağmen nasıl bir şey düşündü bilemedim. ilerde illaki sorun olacak daha önce gene böyle eğitim sorun oldu buluştuğumuzda sorunu bana atıyorlar gidiyorlar sonra bende kusur bulmaya başlıyorlar bu kez..

Zor durumda kaldım çok arkadaşımda hiç söylemek istemedi sanırım offf baştan bilmeliydim çok zor hiç yoktan birini kırmış olacağım şimdi .. ama karşı tarafında böyle bir şeyin kabulleneleceğinin zor olacığını bile bile kaçtı ne böyle ya .. anlamıyorum ..

Zor durumda kaldım çok arkadaşımda hiç söylemek istemedi sanırım offf baştan bilmeliydim çok zor hiç yoktan birini kırmış olacağım şimdi .. ama karşı tarafında böyle bir şeyin kabulleneleceğinin zor olacığını bile bile kaçtı ne böyle ya .. anlamıyorum ..

Arkadaşım, başta samimi bir şekilde sana yorum yazdım ama bu kadar kişinin aynı doğrultuda verdiği akla rağmen aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. "benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi" yazmışsın ya... Ne haddine değil mi ortaokul mezunu arabesk dinleyen adam senin gibi yüksek lisans yapmış bir insanı beğenmiş! Çok rahatsız edici şeyler yazıyorsun. Okumuş veya okumamış ama karşındaki kişi de bir insan ve birilerinin kıymetlisi. Eğitim durumumuz kimseyi küçük görme hakkını bize tanımaz. Adamdan çok sen takılmışsın eğitim meselesine. Korkma, ısınmadım falan desen direkt olarak ah ben eğitimsizim, bu kız benim dengim değil eziğim ben diye düşünmeyecek. O da yoluna bakacak. Hayat bu, karşına ne okumuş adamlar çıkar sana kan kusturur. Ben devlet burslarıyla 40 sene önce Almanya'da master yapıp atom mühendisi olmuş, Tübitak'tan emekli bilim adamının karısının ağzını gözünü patlattığını gördüm. Sana böyle sayacağım bir sürü örnek var ama uzatmanın manası yok.

"İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsen
Ya nice okumaktır"

Haddimi aştıysam, kalbini kırdıysam affet. Ancak kişilik olarak anlaşamayız düşüncesindeyken muhabbete devam etmeyi tercih ettin, eğitimi duyunca bu derece rahatsızlık duyup vahim cümleler yazıyorsun. Benim derdim senin şahsınla değil, naçizane hayat tecrübesi paylaşıyorum. Çünkü hayat bir şekilde hepimizi eğitiyor, bize çok farklı şeyler öğretiyor.

Okumak,diploma sahibi olmak çok güzel bir şey

Ama sen fazlaca diplomana sarılıp, kibire düşmüşsün

Dikkat et, Allah kullarına istediklerini verir; sana da diplomalı bir psikopat vermesin, sonra aramayasın orta okul mezunlarını :45:

kusura bakmayın tamamen yanlış anlaşılmışım çok özür dilerim diğer insanlardan mesele burda işte bu konuda kimseyi kırmamak ..baştan arkadaşım olmasıydı ona göre davranırdım biliyorum diploma ile adam olunmayacağını elbet.. o yüzden konuşmaya çalıştım ya arkadaşımın bunu belirtmemiş olması saklanmaya çalışılması.. benimde çevremde var o diplomalı öküzlerden insanlık vermiyor diploma benim anlatmak istediğim içimdeki düşünce tamemen ilerde sorun olup karşı tarafın sorun yapıp bu sebeplerden kavga çıkıp çıkmayacağı aynı mahalle ya da çocukluk , okul arkadaşım değildi.. belki de yanlış cümleler kurdum .. ben de atom mühendisi yada doktor değilim zaten çok üst mesleklere sahip değilim.. diploma değil mesele ortak paylaşabilcek birşeyler bulabilmek hayatımın yüzde doksanı okul hayatı olunca benimde paylaşablileceğim şeyler orda benim de birçok ilkokul mezunu akrabam arkadaşlarım var gayet iyi anlaşıyorum mesele o değil

bu durumda üzdüğüm arkadaşlar varsa özür dilerim .. bunun tersi olunca sorun olmuyor ama bayan durumu böyle olması farklı oluyor onu belirtmek istemiştim kusura bakmayın tecrübesizliğim sadece

Son düzenleme:
Bir örnekte ben vereyim benim eski sevgilim üniversiteyi bitirdikten birkaç sene sonra tanıştık biz bende üniversite okuyordum o dönem..
Ben tabi buna büyük saygı duyuyorum üniversite bitirmiş ya.. Üstelik öyle bir anlatıyorki yok bizim sülalenin ilk üniversite bitireni benim, kolay değildi ama ben bitirdim vs vs.. Hayranlığım gitgide artıyordu.. Ama sonra balon söndü çünkü bi muhabbet ediyoruz genel kültürü neredeyse hiç yoktu.. Ama her konuda bir fikri vardı.. Bende çok hoşlanırım böyle değişik konulardan sohbet etmeyi, o konulardan tartışmayı.. Ama onun başarılı olduğu tek şey kağıt-kahve oyunları ve pc oyunlarından bazılarıydı.. Ne demek istediğimi anlamışsındır..
Kendimi senin yerine koyuyorumda eğer gerçekten kültürlü biriyse ve muhabbet etmekten zevk alıyorsan takılma derim ortaokul mezunu olmasına..
Tanıdığım ilkokul mezunu ama kendini çok güzel yetiştirmiş insanlarda mevcut..

Arkadaşım, başta samimi bir şekilde sana yorum yazdım ama bu kadar kişinin aynı doğrultuda verdiği akla rağmen aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. "benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi" yazmışsın ya... Ne haddine değil mi ortaokul mezunu arabesk dinleyen adam senin gibi yüksek lisans yapmış bir insanı beğenmiş! Çok rahatsız edici şeyler yazıyorsun. Okumuş veya okumamış ama karşındaki kişi de bir insan ve birilerinin kıymetlisi. Eğitim durumumuz kimseyi küçük görme hakkını bize tanımaz. Adamdan çok sen takılmışsın eğitim meselesine. Korkma, ısınmadım falan desen direkt olarak ah ben eğitimsizim, bu kız benim dengim değil eziğim ben diye düşünmeyecek. O da yoluna bakacak. Hayat bu, karşına ne okumuş adamlar çıkar sana kan kusturur. Ben devlet burslarıyla 40 sene önce Almanya'da master yapıp atom mühendisi olmuş, Tübitak'tan emekli bilim adamının karısının ağzını gözünü patlattığını gördüm. Sana böyle sayacağım bir sürü örnek var ama uzatmanın manası yok.

"İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsen
Ya nice okumaktır"

Haddimi aştıysam, kalbini kırdıysam affet. Ancak kişilik olarak anlaşamayız düşüncesindeyken muhabbete devam etmeyi tercih ettin, eğitimi duyunca bu derece rahatsızlık duyup vahim cümleler yazıyorsun. Benim derdim senin şahsınla değil, naçizane hayat tecrübesi paylaşıyorum. Çünkü hayat bir şekilde hepimizi eğitiyor, bize çok farklı şeyler öğretiyor.

Özür dilerim yanlış anlaşıldım böyle anlaşılmak beni üzdü . Tabi ki insanları küçük görmek ne haddime. Ben insanları çok seven bir insanım. Her kesimden arkadaşım var . Hepsiyle iyi anlaşır canım gibi severim .Yanlış cümleler kurdum sanırım ya da çok kafaya taktım .Hayat tecrübesizliğim , ilerde sorun çıkartabilecek durumlar ya da her şeyin dengi olması gerektiğini söyleyen büyüklerim ....Bir yandan arkadaşımın talep etmesi bilmiyorum bütün bildiklerimi unuttum. Sonuç olarak zaman içersinde çıkabilecek sorunlardan kimsenin kırılmaması tek sıkıntım bu

Son olarak ekleyebileceğim bundan öncede böyle bir şey yaşamış olduğum için takıldım belki de çünkü çok kaba davranmıştı belki de o yüzden önyargılı oldum neyse gene de fikirlerinize teşekkür ediyorum. Tecrübe ediniyor bir bakış açısı kazanıyorum.

Son düzenleme:
Realist olayım, senin eğitimini bilip kendininkini saklaması bana pek hoş gelmedi. Neticede adam senle aracı sayesinde tanışmış, hadi sevse aşık olsa, "eğitimimiz arasında uçurum var beni beğenmez" diye düşünüp başta konuşmaktan kaçabilirdi. Ama olaya mantık çerçevesinde yaklaşıp iyi bir eğitimin iyi bir iş dolayısıyla rahat bir hayat olduğuna kanaat getirmiş olması ihtimali beni düşündürdü.

Bir de bu eğitim durumlarını bayanlardan çok erkekler takar, senin ondan iyi bir mesleğe sahip olma potansiyelin şu an onun hoşuna bile gitse ilerde komplek yapıp sana çektirme ihtimali bir hayli yüksek.

Realist olayım, senin eğitimini bilip kendininkini saklaması bana pek hoş gelmedi. Neticede adam senle aracı sayesinde tanışmış, hadi sevse aşık olsa, "eğitimimiz arasında uçurum var beni beğenmez" diye düşünüp başta konuşmaktan kaçabilirdi. Ama olaya mantık çerçevesinde yaklaşıp iyi bir eğitimin iyi bir iş dolayısıyla rahat bir hayat olduğuna kanaat getirmiş olması ihtimali beni düşündürdü.

Bir de bu eğitim durumlarını bayanlardan çok erkekler takar, senin ondan iyi bir mesleğe sahip olma potansiyelin şu an onun hoşuna bile gitse ilerde komplek yapıp sana çektirme ihtimali bir hayli yüksek.

İşte anlatmak istediğim nokta tam da burası işte ileride bana çektirmesi .. Yoksa küçümsemek asla değil yaşarak insan daha olgunlaşır daha çok şey öğrenebilir sadece geleceği düşündüm işte...

Back
X