Arkadaşım, başta samimi bir şekilde sana yorum yazdım ama bu kadar kişinin aynı doğrultuda verdiği akla rağmen aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsun. "benim eğitim durumum ile arada epeyce fark olmasına rağmen beğenip tanışmak istemesi" yazmışsın ya... Ne haddine değil mi ortaokul mezunu arabesk dinleyen adam senin gibi yüksek lisans yapmış bir insanı beğenmiş! Çok rahatsız edici şeyler yazıyorsun. Okumuş veya okumamış ama karşındaki kişi de bir insan ve birilerinin kıymetlisi. Eğitim durumumuz kimseyi küçük görme hakkını bize tanımaz. Adamdan çok sen takılmışsın eğitim meselesine. Korkma, ısınmadım falan desen direkt olarak ah ben eğitimsizim, bu kız benim dengim değil eziğim ben diye düşünmeyecek. O da yoluna bakacak. Hayat bu, karşına ne okumuş adamlar çıkar sana kan kusturur. Ben devlet burslarıyla 40 sene önce Almanya'da master yapıp atom mühendisi olmuş, Tübitak'tan emekli bilim adamının karısının ağzını gözünü patlattığını gördüm. Sana böyle sayacağım bir sürü örnek var ama uzatmanın manası yok.
"İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsen
Ya nice okumaktır"
Haddimi aştıysam, kalbini kırdıysam affet. Ancak kişilik olarak anlaşamayız düşüncesindeyken muhabbete devam etmeyi tercih ettin, eğitimi duyunca bu derece rahatsızlık duyup vahim cümleler yazıyorsun. Benim derdim senin şahsınla değil, naçizane hayat tecrübesi paylaşıyorum. Çünkü hayat bir şekilde hepimizi eğitiyor, bize çok farklı şeyler öğretiyor.