bu zamanda meslek lisesi okumak zor..
yalnız yeni öss sisteminde, artık hangi alandan mezun olduğun önemli değil diye bişeyler diyolardı.
acaba değişmiş olabilir mi?
ben ankarada bi üniversitede okuyorum, dediğin hocalar gibi insanlar orada da var. eğitim sistemimiz böyle Boş....
Öyleymiş ama yeni sistemi inceleyemedim.Hiç bakmak istemedim zira meslek lisesi çıkışlıyım ve mat-2 bende hiç yok..
canım bnm 2o yaş büyük bi yaş değil ki 5 seneye biter 25 nolcak . İçinde ukde kalana kadar . Alan dışı da düşüneblrsn sözl için radyo tv edebyt sosyal bilgi öğrt tarih coğrafya çok alan var
tarih coğ edebyt sosyal formasyon al öğretmen ol canım işte mis gbi iş .. mat2yle uğraşana kadar sözele kasarsın
canım bende izmirde ozel unı mezunuyum 2 yıllık :) ben duz lıse cıkıslıyım . bu sene kursa gıdıyorum. Aslında sana söle bir tavsiye verebilirim tatlım o zaman dgs sınavların daha da yuselecegını dusunuyırum eğer dgs sınavuına gırmek istiyorsan.
ben deneme sınavlarını sürekli değiştirerek çözüyorum
mesela
ilk mat cozdum sonra turkce
ilk türkçe yaptım sonra mat
..
bu sekilde sürekli denedim kendimi hangisinde daha yuksek puan alcam diye
bu arada benim matameatikten iyi net cıkıyorum turkce kotu benım bu yuzden en iyi aldıgım puan ilk once turkceyı cozdum sıkıldıgım zaman mattan 5-6 soru cozdum bu sekılde yaptıgımda daha iyi puan aldım tatlım.
ben gecen sene mezun oldum ve dgsye gırmıstım 233 puan almıstım canım sımdı 267 alıyorum canım
tabi daha düşük puan onun farkındayım ama zamanla zaten yukselır. Yanii lafı uzattım farkındayım.diyeceğim şu ki sozelcisin sanırım ılk mat yapmaya calıs sıkılınca turkce yap fakat zamanı bosver dusunme daha sonra evde kendı kendıne süreli sınav yaparsıntatlım. öptüüüüüm
canım dgs neden zorlu bir süreç olsun ki,,hiç çalıştın mı,girilen :ÖSs sınavının 10 da biri kolaylığında bir sınav emin ol,,sakın zorlu diye 1-0 mağlup başlama,,şu anda dgs için çalışmaya başlasan bile hayli hayli yetişir....üstelik DGS matematiği öss sınavından çok ama çok basit...orda yapman gereken sadece zamanı kontrollü kullanmak...tıpkı ales gibi...ales ve dgs zaman sınavıdır....akıl sınavı değil..bildiklerini en makul zamanda kullanmaya alışman ve hızlanman lazım sadece bu...tekrardan össye girmendense dgs sınavına çalışıp elinde olanı zaman kaybetmeden kullanmanı öneririm....
üstelik sizler çok şanslısınız...ben DGS sınavına girdiğim zaman 8 tercih hakkımız vardı ve sınavdan önce tercih yapıyorduk..Ne çıkarsa bahtıma misali..ama şimdi öyle mi hem tercih sayısı arttı hemde puanını öğrendikten sonra tercih yapıyorsunuz..keşke şimdiki aklım olsada "olmadı diye direk AÖF ye kayıt yaptırmasaydım" diyorum...üstelik sadece göz atarak ve zaman alıştırması yapmamış olmama rağmen 0.5 bile olmayan bir farkla yerleşemedim son tercihime...bence kendine güven ve yapacağına inan...hiç zorluk çekmezsin..
Biraz yetenek varsa güzel sanatlar grafik bölümüne girebilirsin. Yetenek sınavından yeterli puan alabilirsen Öss ile de sıralama yapıyorlar. Öss de sadece ilk bölümü yapman yeterli. 180ni geçsen yeter valla ama tabi sıralamada diğerlerinin puanlarına göre olduğu için biraz yüksek alman iyi olur valla o kadarını da yaparsın bence. ama dediğim gibi biraz çizime yeteneğin varsa 2 aylık kursa gitsen tamamdır. öyle okuyanlar çok var vallaKeşke öğretmenlik benim yapabileceğim bir meslek olsaydı hiç düşünmezdim..
Reklamcılık,iletişim ilk gözüme takılanlar..
Öğretmenlik dışında alternatifi olsaydı tarih düşünürdüm.Tarihi çok severim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?