Eğitim..

Ya şöyle anlatayım hemşirelik de okuyunca da şuan lisansla da aynı puanla atanıyorlar biz de aynı fakat lisanla aramızdaki maaş farkı 400 tl bende bunun için 4 sene okumak istemiyorum 4 yıllık bi çocuk gelişimi olur ne bileyim kamu yönetimi olur gib gibi

tamam ben sizi anladım ama lisede hemşirelik okuyup üniversitede kamu yönetimi okumak alakasız ve saçma değil mi
ki insanlar normal lise mezunu olup bu bölümleri kazanmakta zorlanirken siz sadece 9.sınıfta gördüğünüz matematik bilgisiyle kazanabilieceginizi düşünüyor musunuz
madem hemşire olmayacaktiniz niye meslek lisesine gittiniz

tamam ben sizi anladım ama lisede hemşirelik okuyup üniversitede kamu yönetimi okumak alakasız ve saçma değil mi
ki insanlar normal lise mezunu olup bu bölümleri kazanmakta zorlanirken siz sadece 9.sınıfta gördüğünüz matematik bilgisiyle kazanabilieceginizi düşünüyor musunuz

Çok iyi bir üniversitede çok iyi bir mühendislik okudu kuzenim aynı koşullarda yani isteyince oluyor demekki moral bozmanın alemi yok

Hemşir
Hemşire olucam zaten canım ama Üniversitesi saçma geliyor o kadar

Çok iyi bir üniversitede çok iyi bir mühendislik okudu kuzenim aynı koşullarda yani isteyince oluyor demekki moral bozmanın alemi yok

moral bozmak değil amacım
tabi ki kazanan vardır ama biraz da gerçekçi olmak lazım
ki kendini ona göre hazırlamak için

Peki sizce 85 alsam atanır mıyım

üniversite mezunu hemşire bir akrabam 74 ile atandı
başka bir akrabam 80 ile atandı hem de güzel illere
ama lise mezunlarının ataması puanlari hakkinda kontenjanlari hakkinda bir fikrim yok
ama kpss de genel bir durum vardır ki
atanmak isteyen mutlaka 80 den 85 ten yüksek alması gerekir
daha ekim ayına çok var gerçekten isteyip sıkı çalışırsanız yapamayacaginiz hiçbir şey yok

Sen okuma hiç gerek yok bence zaten hevesin yok 2 yıllık okuyup ne yapacaksın boşa masraf çalışacaksan artık muhasebe falan .
Erkek arkadaşına çok yüz verme demesi.

Bir erkek , karısı olmasını istediği kadına okuma diyorsa, o kişi adam değildir.kusura bakmayın.tam tersi okucaksın okumalısın eğitim önemli deseydi,sizi sevdiğine inanırdım.ama üzgünüm....

Okumak gibisi var mı ya ? Kadınlara yönelik " evinin kadını, çocuklarının anası olacaksın evinde oturup kocanı hoş tutacaksın " anlayışı bitsin artık . Kadınlar herşey olabilecek güçte . Anne , baba , eş , sevgili , eğitimci , doktor , profesör , bilim kadını, mühendis , öğretmen vs vs... Her zaman söylüyorum elin adamı için geleceğinizden niye vazgecesiniz ? Aşk bitip mantıkla başbaşa kalındığında "keşke" demezsiniz umarım..Soruya gelirsek şuan Lise mezunu olarak atanmak oldukça güç .. Sağlıkta alım iyi lakin bir sürü lisans mezunu var .. 2 yıl okumak yerine 4 yıl okumak mantıklı.. Karar sizin . Sevgiler :)

Tercih etmeden önce kendini tanımalısın.
Ben kimim ?
İlgilerim neler?
Değerlerim neler?
Yeteneklerim neler?
Nasıl biriyim ?
Tüm bunların cevabından sonra ideal meslek seçimi yapılabilir. Bunu kararını en iyi sen verebilirsin :)

Arkadaşlar meraba, ben lisede hemşirelik okuyorum fakat üniversitede hemşirelik okumak istemiyorum, zaten erkek arkadaşımda üni okumamı istemiyor atanmak istiyorum ben de zaten çalışıyorum fakat lise mezunu olmak da istemiyorum sizce 2 yıllık hangi bölümü okumalıyım ? İşime yarayabilecek ?
Bence erkek arkadaşını değiştir üniverste olumamı istemiyo nedemek bu nasıl bi bencilliktir bi yaşıma daha girdim sen oku ister 2/ister 4 yıllık ama oku mutlaka hee bide iki yıllık üniversteli pek tercih edilmiyo bildiğim kadarıyla sırf okumuş olmak için gitme 4 yıllık varken hayatınla oynama bence benim fikrim

Tanıdığım hemşirelerden biri hem çalışıp hem hukuk fakültesi bitirdi. Nöbetlerini haftasonu yazdırıyordu. Hafta içi de gece.

Diğeri de işletme okudu, üstüne yüksek lisans ve doktora yaptı.

Nöbet usulü olduğu için saatleri ayarlamak kolay.

Ama ben fakülte mezunu hemşire ile lise mezunu hemşire arasında sadece 400 tl maaş farkı olduğunu sanmıyorum. Daha fazlası olmalı. Özlük hakları olsun, emeklilik şartları olsun. Ayrıca değişik sertifikalar alma şansı oluyor (diyaliz sertifikası vb gibi) onları lise mezunları da alabiliyor mu?

Bence bir araştırın farklarını

Back
X