Eğitime önem verenlerden yardım istiyorum..

duffy87

Work it
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
679
8
318
İstanbul
biliyrsunuz katsayı kalktı ve ben istediğime bir adım daha yaklaştım
çünkü bölümüm tm idi
ve iktisat okuyorum,bitmesine az kaldı..
ama istemiyrm zorla bitiricem..
benim istediğim tekrar hazırlanmak üni. sınavına bu sene..
ama ailem karşı çıkıyor.az kaldı okulun bitirip işe girersin diyor...
çok moralim bozuk istediğim bambaşka bi bölüm ve katsayı sorunu da kalmadı yani istediğim bölümü seçince puanım düşmeyecek...

çalışmak mı yoksa okumak mı?

canım kesinlikle okumak.2007 mezunuyum.çalışalıda bir sene oluo.ama bu sene bende hazırlancamm.bu katsayı olayı beni teşvik etti wala.yoksa düşünmüodumm.bence şansını dene derim:lepi:

Tabiki okumak çünkü iş hayatına girdikten sonra çok zor oluyo herşeyin zamanı var yani ama bence ailenide kırmadan mutlaka ikna etmelisin eğer maddi durum söz konusu değilse işin daha kolay mantıklı bir açıklamayla onların anlayacağı şekilde konuşabilirsin eminim seni anlayacaklardır... Sonuçta giden günler geri gelmiyor ve bu senin hayatın ... Allah hakkında hayırlısını nasip etsin cnm inş.

Hem çalışı hemde okumak.Bunu yapan çok kişi var,hem ailenize yük olmazsınız hemde istediğinizi yapmış olursunuz bundan daha iyisi var mı?

okumaya gözün kesiyorsa tekrar girip istediğin yeri kazanabilirsin hem bu okuluda bırakmassın kazanırsan ne güzel olur.. kazanamassanda kaybettiğin bişe olmas....

aileme anlatamıyorum bir türlü
maddi olarak sorun yok ama onlar benim hayata atılmamın daha mantıklı olacağını söylüyorlar
ben de onlara sizin dediğiniz yaparsam mutsuz olacağımı anlatmaya çalışıyorum.
nasıl anlatmalıyım ?

okumayı istiyosan sonuna kadar mücadeleni ver.ben çok istedim ama okuyamadım ailem izn vermedi.işten sonrada evlilik çıkar ortaya.mutlu olmassanda herşeye ragmen okusaydım dersin.elinde meslegin olur.inş hakkında hayrlısı olur:1hug:

aklına yatan daha doğrusu gönlünde yatan neyse onun için mücadele ver canım
çalışarakta okumayı deneyebilirsin zor olmazsa senin için

Bence istediğin bölümün peşinden git,bir yandan da okul saatlerine uygun bir işte çalışabilirsin böylece tecrübe kazanmış olursun..Sevmediğin bir bölüme kendini mahkum etme sakın,insanın sevdiği işi yapması çok önemli..

aileme anlatamıyorum bir türlü
maddi olarak sorun yok ama onlar benim hayata atılmamın daha mantıklı olacağını söylüyorlar
ben de onlara sizin dediğiniz yaparsam mutsuz olacağımı anlatmaya çalışıyorum.
nasıl anlatmalıyım ?

Kararlı ve ısrarcı olarak.

kesinlikle okumak.. hangi bölümü istiosan onu oku we o alanda çalış.. eminim daha başarılı olucaksın daha yükseliceksin... başarılar a.s.

bana sorarsanız katsayıların eşitlenmesinin çok da mümkün olacağını sanmıyorum,çok hassas bir konu.daha önce de bu tarz girişimler oldu ve başarısızlıkla sonuçlandı.bu yüzden planlarınızı daha sağlam temeller üzerine kurun.iktisat bölümünü öncelikle bir bitirin.

katsayı konusunda kesin bi karar var ortada,bunun farklılaşacağını pek sanmıyorum,gerçi yök e hiç güvenmiyorum..bakalım..

bende yanlış lise tercihi sonucu mf çıkışlı olup ortak alandan işletmeye yerleştim. matematiğim yoktur hiç. hukuk okumayı cidden isterdim. katsayı yüzümü güldürüyo ama, şuanda 3,5 sınıftayım işletmede. o diplomamı riske atmayı gözüm yemiyo. bence önce iktisatı bitir az kalmış diplomanı al sonra gir öss ye. riske atma.

Eğer başka bölümü istiyorsanız, iksidadı bitirdikten sonra mutlaka deneyin derim, sonra evlenip çoluk çocuk sahibi olduktan sonra içinizde kalmasın keşke yapsaydım demeyin, birde ailenizin çalışmanıza ihtiyaçları varsa hem çalışıp, hemde ikinci öğretimde okuyabilirsiniz. Bu yaşlar insanın en verimli çağları dikkatli düşünüp karar verin.

hangi bolumu istiyosun merak ettim?
bence de iktisati riske atma bitirmene az kalmis oss yi de girip kazanirsan 2. universiteni okursun
insAllah..
Ailene birsekilde anlatman gerekiyor, istemedigin bir bolumde imkanlar dahilinde okudugunu,
sistem degisikliginin senin icin buyuk bir sans oldugunu ve sansini denemek istedigini
aksi halde ilerde pisman olacagini vs bir sekilde soyle anlayisla karsilayacaklarini dusunuyorum..

Back
X