Eğitime önem verenlerden yardım istiyorum..

ben de merak ettim hangi bolumu/bolumleri istiyorsun.Ayrıca cnm diploma diplomadır sen kendini hele bi yetiştir giremeyeceğin alan yoktur.genel de ilanlara bakarsan yelpazeyi cok geniş tutarlar mesela bnm kendi alanım için genelde muhendislik matematik ve istatistik bolumlerinden mezun der.yeter ki 4 yıllık diploman olsun elinde gerisi sana kalmiş.Ana dili gibi bir ingilizce ile de açilmayacak kapı yok.kendini sectiğin alan konusunda yetiştirmen daha etkili olur boşuna 4 yılını başka bir diploma için heba etme.

Benim tanıdığım biri var iki diploması var sosyoloji ve işletme ama şuan yazılım işinde çalişiyor bu yonde geliştirmiş kendini. Ki boyle bu kadar cok kişi tnaıyorum ki.

Hiçkimsenin onu kapalı değil meslek lisesi okursun 2 yıllık diploma alip dikey geçişle 4 yıllığa geçen de o kadar cok arkadaşim var ki.Yeter ki azimle çalişin.

Bu arada cnm istediğin bolume de bağli tabiki bu dediklerim mesela sağlıkla ilgili birşey mi istiyorsun diş hekimliği eczacılık falan bunlarda diploma şart.

ikinci oğretimde okuyabilirsin ben şuan okuyorum normal oğretimden tek farkı saatleri diploma da ikinci oğretim yazmaz.aslında benimde hazırlıkla beraber 5.yılım bitti muhendislik alanında okuyorum ama keşke sağlık olsaymiş diyorum 2yıldır şahsen ben geriye donemiyorum cunku planlarım var geleceğe donuk iş bulucam erkek arkadaşimla evlencez sonra hayatımın oturmasını istiyorum artık.3-4 yıl sonra cocuk olur belki;)

Hem çalışıp hem okumak size göreyse bence bu şekilde devam edin değilse okumak derim ben içinizde kalmasın.

yerimseniben

Bende 1999 da iki yıllık bir bölüme girmişti.Bütün arkadaşlarım çok ii okulları kazanmıştı.Çok üzülmüştüm ben niye istediğim bölümü kazanamadım diye.Hep öğretmen olmak istiyordum çünkü.Okulu bitirdiğim sene tekrar sınava girdim.Ve Eğitim fakültesini kazandım.Mezun olduğumda 24 yaşındaydım.Hayata biraz geç atıldım ama olsun sonuçta hayalim ve en çok istediğim buydu.Bence sende vazgeçme..Ailene bunu ne kadar istediğini uygun bir dille anlat..Mesela akşamları devam edilen ikinci öğretim bir bölüm yazabilirsin.Böylece hem seni yormayacak bir işte çalışıp hem de okursun.Benim bu şekilde hem okuyup hem çalışan bir çok arkadaşım oldu.Böylece hem ailenin istediği olur,hem de senin ;)

Son düzenleme:
hangi kelimelerle anlatmalıyım bunu aileme?
çok mutsuz olduğunu, eğer sana deneme şansı vermezlerse ömür boyu onları suçlayabileceğini anlat. 1 sene verin de, yapamazsam zaten diplomam elimde olcak çalışcam bi yere kaçmıyo ya.. de.. ama değmez bence oku oku nereye kadar.. arkadaşlardan biri demiş istersen o alanda kendini geliştirebilirsin diye. meşhur tarihçi ilber ortaylının coğrafya mezunu olduğunu duyunca çok şaşırmıştım ben.. bir örnek sana.. iyi düşün, bir 4 sene daha..

bi de aklıma geldi, açıköğretimde bu sene yeni bölümler açıldıydı, sanki hatırlıyorum türk dili falan die bişi açıldıydı.. harcı normalden yüksek oluyo ama össye girme derdin yok şu an örgünde okuyosan 2. üni diye yazdırabiliosun kendini. bi de ona bak derim.. bunda hiçbi zaman katsayı derdi olmadı mesela, ben mimarlık okuyorum geçen sene açıköğretim önlisans ilahiyata girdim 1. senem bitti. seneye kdr olayı değiştirseler de bunlar etkilenmez.

kesinlikle okumak canımm..hele önünüzdeki katsayı engeli kalktı..içinde kalmasın...

şu an okuduğun bölüme devam et riske atma en azından....bu arada tekrar sınavı gir...
ilerde keşken olmasın en azından denemiş olursun....kazanırsan da direk istediğin okula geçersin....
zaten hemen iş bulunmuyor ki o sürede istedğin bi yer okuyup öyle çalışırsın.....
ailenede bunu zamanla anlatırsın...daha sınav başvurularına epey var sanırım...okulun açılınca okula devam et...bu yılda sınava gir tekrar...

Canım sanırım aynı yaştayız...ben de önlisans bitirmiştim,dikey geçişle devam etseydim bilişim sektöründe devam edecektim.Ama ben meslek olarak o şekilde mutlu olamayacağımı gördüm.3 günlük birşey değilki meslek hayatı ...insan sevmediği bir işi nekadar süre,nekadar iyi derecelerde yapabilir?bunları anlat sakin sakin,biyerde haklılar yaş olarak bakıldığında artık hayatın bazı gerçeklerini de görmemiz gerekiyor ama dediğim gibi sevmediğin bi işi yapman da çok kötü olacak.iş hayatı her türlü özel hayata,aileye de yansıyabilecek birşey üstelik ...
ben de bu sene tekrar sınava girdim ve sonunda istediğim bölüme yerleştim.Daha okul ekim başında başlayacak ama şimdiden bunun huzuruyla yeterince mutluyum,çok istediğim birşey olduğundan da okul hayatında da-bittiğinde iş hayatında da çok daha fazla başarılı olabileceğimden adım gibi eminim.Hayallerinin peşini bırakma bence yerimsenibena.s.

canım bence okumak istiyorsan kesinlikle oku olmadı ikinci öğretim yazarsın hem okursun hem çalışırsın devam sorunu olmayan yerleri de araştır

bence başta halihazırdaki okulunu bitir. dershanede bi müddet çalışmış üniversite son sınıfta biri olarak bölüm dondurup bırakıp sonra kafasını duvara çarpan çok insan tanıyorum. tabi ki hayal kuracağız peşinden gideceğiz gerçekleştireceğiz ama ayaklarımız yere hep sağlam basacak, kendimizi garantiye alacağız başta. okulun bitsin. ondan sonra 1 yıl ister çalış istersen evde oturup sınava hazırlan. erkek arkadasların o bi yılı askerlikle geçiriyor geç kalsa onlar da kalır. demek ki geç kalmak diye bişey yok. o 1 yılı feda et. baktın iyi bi bölüm geliyor, sizinkileri de ikna edemedin ikinci öğretim yazar 5te girersin derslerine kimse de birşey diyemez o zaman. pdr sınfında vardı öyle bi abi. biz 18ken o 29du. ne oldu? bu yıl mezun oldu. hayellerini erteleme ;) ama tabi ki en başta ataykarın yere bassın.

ben de dil bölümü mezunuyum.2 kere girdim sınava ama o zamanlar bursa dışı düşünmediğim için istediğim bölüm olmamıştı.ben de açık öğretim halkla ilişkiler okudum.bu sene kat sayı olayıyla alakası yok ama tekrar girdim sınava.ve 2-3 yıldır da çalışıyorum ayrıca.şu anda çalıştığım işyeri de türkiyede çok bilinen özel bir kuruluş ve işim de iyi aslında.ben şansımı denemek istedim yine de.çünkü ömür boyu içimde ukde kalıcaktı ve eskişehir ingilizce öğretmenliğini kazandım.benim ailem de eğitime önem veren insanlar olmalarına rağmen işim iyi olduğu için ne gerek var diyorlardı ama kazanınca onlar da gitmemden yana oldu.bu benim geleceğim açısından daha iyi ve sevdiğim işi yapıcam.o yüzden bence sende tekrar gir ve istediğin bölümü oku.kazandığında ailen buna karşı çıkmayacaktır eminim.

insan sevdiği işi yapmalı bence
o zaman yorulmuş olmuyor
madem okuma hevesi de var içinde
mutlaka denemelisin
tabii ikisini bir arada yürütmeyi de deneyebilirsin

İçinde kalan bölümü okumak istiyorsun oku bence, çok pişman olursun sonra.. Bi de aileni de susturmak için part-time iş bul ;) fena mı olur. Benimkiler de bi okul daha oku diye ısrar ediyolar gözüm yemiyor yeni bitirdim çünkü, o yüzden ben de ALES'e hazırlanıyorum bari.

biliyrsunuz katsayı kalktı ve ben istediğime bir adım daha yaklaştım
çünkü bölümüm tm idi
ve iktisat okuyorum,bitmesine az kaldı..
ama istemiyrm zorla bitiricem..
benim istediğim tekrar hazırlanmak üni. sınavına bu sene..
ama ailem karşı çıkıyor.az kaldı okulun bitirip işe girersin diyor...
çok moralim bozuk istediğim bambaşka bi bölüm ve katsayı sorunu da kalmadı yani istediğim bölümü seçince puanım düşmeyecek...

çalışmak mı yoksa okumak mı?

Anladığım kadarıyla yaşın çok büyük değil.Ben okumak derim sana.Ailene söylemeden yada belli etmeden 1 yıl boyunca ciddi bir şekilde hazırlanabilirim dersen tekrar okumanı tavsiye ederim.

ikna et oku bence. ben de mezun olunca 2011 de hem kpss ye hem öss giricem. işe başlasam bile mutlaka içimde kalan istediğim bölümü okuycam..

Back
X