Eğitimim, Geleceğim... İşin içinden çıkamıyorum. Yardımcı olur musunuz?

_donukpudra_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2014
1.255
757
73
İyi akşamlar herkese.
22 yaşındayım. Özel bir üniversitede Beslenme ve Diyetetikte 2. yılım. Geçen yıl neredeyse tüm derslerden kaldığım için aynı dersleri bir daha alıyorum ve yeni ders alamadım. Yani bunun dışında 3 yıl daha üniversitede okuyacağım.
Daha önce okuyor olduğum fakat bıraktığım bir bölüm oldu. Hayatımın hatasıydı. Bu yıl mezun olacaktım.
Bölümümüz çok zor ve ben eşit ağırlık çıkışlıyım. Zaten geçen yılım yandı. Aslında hayalim Hukuk'tu. Fakat babam vicdanıma dokunabilecek şeyler söyledi ve ben Hukuk'tan vazgeçtim. Bu bölüme geldim.
Okumak istiyorum ama 22 yaşında anne-babamın eline bakmak artık ağrıma gidiyor. Ben de bir şeye karar verdim ve burada size sormak istiyorum bunu.

Ekim ayında yapılacak olan Lise KPSS'ye girip Katip olmak ve aynı zamanda açıktan Adalet okumak istiyorum. 2 yılın sonunda özel bir üniversitede Hukuk'a tamamlamak ve Hakimlik sınavlarına girip Hakim olmak istiyorum. Gerçekten anneme babama yük olmak istemiyorum. Durumumuz sıkıntılı. Annem ve babamdan Allah binlerce kez razı olsun ama ben artık onların da rahat etmesini istiyorum. Her şey bana yapılıyor. Onlar strese giriyor ve ben üzülüyorum. Sizce düşüncelerim mantıklı mı yoksa saçma mı? Bana yol gösterir misiniz?

dgs ile geçiş yapmanın artık bir cazibesi kalmadı
geçişten sonra tekrar 1.sınıftan başlanıyor
adalet dgs yerine direkt ygs-lys ile özel ünide oku okuyacaksan
ayrıca adalet mezunu çok fazla dgs hukuk kontenjanı çok az
kazanmak fazlasıyla gayret isteyen bir hale geldi
bence şimdiden ygs çalışmaya başla eğer şu anki bölümünden memnun değilsen
ayrıca yaşı hiç kafana takma daha çok küçüksün

Bunun yerine sinavsiz ikinci üniversite ile isletme oku, idari hakimlik sinavina hazirlan. Acik ogretimde bende adalet okuyodumda hukuk hayal gibi. Bi senede bi universite anca 2 3 kisi aliyor

Saçma bence. Zaten bütün derslerden kalmışsın ders çalışman gerekiyor ,ne ara KPSS çalışcaksın?

Okulu bıraksan , KPSS kazanamazsan ne olacak?

3 yılın kalmış hayal kurcağına otur ders çalış derim. Okulu bırakırsan ailenin yüreğine inmeyecek mi? 2 yıl ödedikleri para boşa gitmeyecek mi? Hadi bunu da geçtim hukuk şu anda okuduğun bölümden 135796422 kat çok çalışma gerektiriyor burda bütün derslerden kaldıysan orda ne olacak zannediyorsun? Katiplikten kazandığın para özel üniversiteye yetecek mi peki?

Bunca 4 yıllık mezunu varken hakimlik açıköğretimden gelme birine kalmaz bunu zaten yazmam bile.

Şu okulu bırakma alışkanlığından önce bir vazgeç derim. 1 kere bırakırsan eyvallah ama 2. kez burakmak olmaz,sebat edemiyorsun demektir. Önce bir sebat et. O olmadı berikiyi deneyeyim kafasından vazgeç.

Kısacası kır dizini çalış diyorum.

Peki memuriyeti ne yapayım? KPSS mantıksız değil, değil mi? Zaten yazda KPSS'ye hazırlanırsam YGS konularına çalışmış olurum. Seneye de Hukuk'a kaydolabilirim.

Bunun yerine sinavsiz ikinci üniversite ile isletme oku, idari hakimlik sinavina hazirlan. Acik ogretimde bende adalet okuyodumda hukuk hayal gibi. Bi senede bi universite anca 2 3 kisi aliyor

Doğma büyüme Kıbrıs'lıyım. Kökenimiz Türkiye. Buradaki özeller beni her halukarda alır. Açıktan Adalet'i bitirirsem Hukuk'a çok rahat geçerim

Çok haklısınız. Ailem elbette üzülür ama eşit ağırlık çıkışlıyım ve sözelim fazla iyi. Sizden bir önceki yaptığım yorumda da bahsettim. Kıbrıs vatandaşıyım ve bize Kıbrıs'taki özellerin fazla avantajı var. Yani adaleti açıktan okursam, Hukuk'a tamamlayabilirim kesinlikle. Okulu bırakmayacağım zaten. Ekim ayında KPSS'yi deneyeceğim. Atama olmazsa bölüme devam edeceğim.

Evladım benim takıldığım yer, ya KPSS olmazsa ya da KPSSn iyi olduğu halde işe giremezsen? İşe alımlarda çok torpil dönüyor çünkü.

Hem KPSSye çalışıp hem ders çalışırsan ikisi de yarım yamalak olacak. Derslerin toptan b.k olabilir?

Madem hukuğa bu kadar heveslisin git dimdirek 4 yıllığa kaydol bence. Ama diyetisyenliğe sempatin varsa kal derim. Çok çalışıp derslerini düzelt.Yani sana çok işkence değilse en iyisi bence burdan mezun olmak.

Valla ben de şimdi son yazdığın ek bilgiler ışığında işin içinden çıkamadım. Kıbrıslı olmanın getirdikleri teraziyi çok oynatıyor:) 1. yorumum dümdüz bir Türk genciysen onu dikkate alma. Son yorumum: İşin içinden ben de çıkamadım ne istiyorsan onu yap

KPSS'ye yazda çalışacam. Ama YGS'ye girdim deneme amaçlı ve çok iyi geldi puanım. Yani temelim sağlam. Okulumu aksatmiycam :)

Kpss lise düzeyi çok yüksek puan istiyor. Sadece sözel yaparak mümkün değil. Matematikten de anca 2 3 yanlış yapabilirsin. Tabi Kıbrıs ı bilemiyorum.

lise kpss için çoookk yüksek alman lazım canım ve lise kpss ekşmde olacak ve 2018 eylül-ekim gibi olacak
kıbrısta okuyacaksan memur olamazsın ki burada
kıbrısta okuyacaksan yine ygs ile gir hukuka türkiyeye göre puan düşük
dgs gerçekten zaman kaybı
kesinlikle adaleti dgs tavsiye etmem

+1

katiplik için başvuracagın yerin asıllere girme oranına göre değişiyor puan 70 deniliyor ama eger basvuru yapan kişi sayısı coksa bazen 75 te bile kapanıyor sıralama..Artı lise olarak alım daha az oluyor önlisans hatta lisans varken..(bide torpil lazım:) yani öle 70 alım katiplik deneyim falan flan die küçümsenmeyecek kdr zor bazı şeyler...

2016 Ekim'de Lise KPSS var. Ben atandığım takdirde okulu ya dondurcam ya da bölüm değişikliği yapacam zaten.

Ankara Adliyesi'ne geçen yıl 75 ile giren tanıdığım var. :) Lise KPSS'de önlisans veya lisans mezunları tercih yapamıyor ki. O bizim hakkımız sonuçta.

Kpssden 90 civari alip katip olcaksiniz sonra adalet okuyacaksiniz ordan hemen hukuga geciyorsunuz hakimlik sinavinida kazanip hakim olup ataniyorsunuz.?!
Hevesinizi kirmak istemem ama bu soylediginiz sey bana hic mantikli gelmedi.
Hepsi birbirinden zor bir surec ayrica adalet bolumunden hemen hukuga gecmek gibi birsey kalmadi eskisi gibi degil yani.
Kpssde calisilmadan kazanilmaz.
Anne babanizin emegine uzuldum bolumunuz guzel hem para verip hem okumuyorsunuz. Benim sizin bolumunuzde arkadaslarim vardi okumak anlattiginiz kadar zor degil.

Ankara Adliyesi'ne geçen yıl 75 ile giren tanıdığım var. :) Lise KPSS'de önlisans veya lisans mezunları tercih yapamıyor ki. O bizim hakkımız sonuçta.
sen saglık meslk lısesı cıkıslı degılsen lise kpss den en az 94 falan alman lazım ki atanasın ..katiplik için herkes basvurabılıyor ..malum bu yıl önlisans kpss de var artı heryıl olan lısans kpss ..Duz memurluk yada kendi bölümleri için yeterli puanı alamayan herkes basvurucak katipliğe..Misal bende :) bnmde 2010 yılında 70 puan alıp katıp olan arkadasım var lise kpss'i..Ama bu her lise mezununa nasip olucak die bişi yok yani garanti gözüyle bakıp farklı hayaller kurup zmn kaybetme die dıyorum yıne de sen bilirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…