Merhabalar, uzun zamandır gelgitler yaşadığım bir şeyi sonunda sizinle paylaşmaya karar verdim. Ben üniversite öğrencisiyim, 2016da mezun olacağım. Yüksek lisans ile Kpss arasında gidip geliyorum fikir olarak. Kpss'ye pek güvenemiyorum çok fazla torpil vs. döndüğü için. Çok yüksek puanlar alıp atanamayan insanları duyuyorum çevreden ve bu beni kötü etkiliyor. Ama ailem de benim bir an önce devlete kapağı atmamı istiyor, her konuşmalarında bunu söyleyip duruyorlar. Yani her halükarda kpss'ye gireceğim, inancım olsa da olmasa da. Öte yandan aklımda bir de Yüksek Lisans yapmak var. Şimdilik akademisyenlik ve öğretmenlik tarzı şeyleri düşünmüyorum ama yüksek lisans yaparsam bunun bana özel sektörde ve devlet atamalarında faydası olur mu? Var mı aranızda yüksek lisans yapıp da kpss'ye giren ve yuksek lisans yapmış olmanın faydasını gören? Öte yandan aklımda kpss için bile hiç kendimi kasmayıp mezun olur olmaz iyi kötü bir işe girmek var. Sıkıldım çünkü artık öğrenci olmaktan, artık kendi paramı kazanmak istiyorum ama ileride pişman da olmak istemiyorum keşke şunu yapsaydım falan diye. Bana ne tavsiye edersiniz? Ne yapmalıyım?