Eğitimli ve eğitimsiz insanlar

Xuser

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2018
82
53
3
Arkadaşlar ben özel bir firmada mörşlük yapıyorum. Henüz yeni başladım ama hiç bana göre bir iş değil. Herkes aynı değil tabii ki lakin bazı eğitimsiz alt tabakadan geldiği belli olan insanların böbürlenmesi ve patronluk taslaması sinir bozucu tek bir yerde çalışsam sorun değil bir veya iki tane üstüm olur. Fakat ben bir sürü yer dolaşıyorum müdürler ayrı hava çalışanlar ayrı hava... Yaptığım iş bildiğin depoculuk :(
Her insanın yapısı farklı hiç bana uygun bir iş değil... Tekrar üniversite okuyup kendime uygun bir meslek yapmak istiyorum.

Marketlerde çalışanları aşağılamıyorum ben de bu işi yaptım ama onlara uyum sağlayamıyorum.
Sabrım ne zaman tükenir bilmiyorum insanları sürekli alttan alamam. Kendimi ezdirmemeye çalışıyorum ama bir gün sabrım tükenirse büyük olay çıkabilir kendime bu konuda pek güvenemiyorum düşünün ki yapı olarak sakin bir insanım.

Ayrıl niye dert ediyorsun bu bölümü okumadan knce bilmiyor muydunda şimdi dert ediyorsun anlamadım :110: mörşlük ne bilmiyorum

Kendi firmamla ilgili bir sorunum yok şartlarım da iyi sayılır. Henüz yeni başladım bırakamam hem paraya ihtiyacım var.

Kendinize uygun meslek nedir?

Hiç bir insanla iletişim halinde olmayacağınız bir meslek mi? Zira anlattığınız insanlar her meslekte var ve olmaya devam edecek.

Doğru söylüyorsunuz her yerde var bunlardan ama benim başımda daha çok var.

Acaba yeni olduğunuz için mi böyle? Belki de zamanla sizi tanıyıp hareketlerine çeki düzen verirler. Şu da bir gerçek ki her sektörde bu tip insanlar var. Dik durması gereken biziz.

Doğru söylüyorsunuz her yerde var bunlardan ama benim başımda daha çok var.
Ilk ise basladigim zaman ulkenin bambaska bir yuzuyle karsilasmistim , ne aile cevremde ne kendi cevremde gormedigim insanlarla dolmustu etrafim :)
Ilk gun evde agladigimi hatirliyorum adamin teki geldi bana bacim dedi , o ne demek diye :)) saka diil gayet ciddiyim , resmen fanusta buyumusum
Zamanla alistim , bende onlara abi demeye basladim falan , insanlarin egitimsiz olabilecegini ama gonullere bakmak gerektigini ogrendim
Simdi 40 yasindayim bazen esnafla falan konusmalarima esim sasirir , nasil anlasiyorsun boyle iyi der
Ve 40.senemde ogrendigim yegane sey insanlarin egitimsizligi degil esas sorun cehaletleri , pis fikirleri ve kara kalpleri
Boylelerinde uzak durun ama sirf egitimsiz diye iyi kalpli insanlari yermeyin
Insanlarin icine bakarak yapin ayrimi

Ilk ise basladigim zaman ulkenin bambaska bir yuzuyle karsilasmistim , ne aile cevremde ne kendi cevremde gormedigim insanlarla dolmustu etrafim :)
Ilk gun evde agladigimi hatirliyorum adamin teki geldi bana bacim dedi , o ne demek diye :)) saka diil gayet ciddiyim , resmen fanusta buyumusum
Zamanla alistim , bende onlara abi demeye basladim falan , insanlarin egitimsiz olabilecegini ama gonullere bakmak gerektigini ogrendim
Simdi 40 yasindayim bazen esnafla falan konusmalarima esim sasirir , nasil anlasiyorsun boyle iyi der
Ve 40.senemde ogrendigim yegane sey insanlarin egitimsizligi degil esas sorun cehaletleri , pis fikirleri ve kara kalpleri
Bu cevabı tek geçerim :KK9::KK9::KK9:

Acaba yeni olduğunuz için mi böyle? Belki de zamanla sizi tanıyıp hareketlerine çeki düzen verirler. Şu da bir gerçek ki her sektörde bu tip insanlar var. Dik durması gereken biziz.

Burda bir yorum okumuştum 'insanlar sizin onlara izin verdiğiniz gibi davranır' kendimi ezdirmemeye çalışıyorum ezmeye çalışana tepki gösteriyorum lakin konu uzamasın diye alttan alıyorum. Bugün farklı bir firmanın amiri olan kadın bana sesini yükseltmemesi gerektiğini öğrendi ama ben böyle şeylere alışık değilim. Tartışmayı uzatmaya meyilli birisine karşı kendimi tutamayabilirim böyle öküz gibi insanlarla uğraşmak sinirlerimi yıpratıyor. Kendi üstüm bana bağırıp çağırsa önemsemem çünkü iş stresi ve biz bir şekilde iletişim kurup anlaşıyoruz. Bir haftalık eğitimim yeni bitti ilk kez yalnız çalışmaya çıktım bu olaydan üstüme bahsetmedim.

Mesele eğitim değil aslında bu sadece bir genelleme.

Mesele eğitim değil aslında bu sadece bir genelleme.
Eger kastettiginiz cehalet , taciz , kaba davranislar vs ise bu her meslekte var zaten
Doktor da olsaniz yasiyorsunuz cunku ulkenin geldigi nokta ortada
Yapmaniz gereken dik durmak ve mesafeli yaklasmak insanlara , o zaman kimse size yaklasamaz emin olun

Burda bir yorum okumuştum 'insanlar sizin onlara izin verdiğiniz gibi davranır' kendimi ezdirmemeye çalışıyorum ezmeye çalışana tepki gösteriyorum lakin konu uzamasın diye alttan alıyorum. Bugün farklı bir firmanın amiri olan kadın bana sesini yükseltmemesi gerektiğini öğrendi ama ben böyle şeylere alışık değilim. Tartışmayı uzatmaya meyilli birisine karşı kendimi tutamayabilirim böyle öküz gibi insanlarla uğraşmak sinirlerimi yıpratıyor. Kendi üstüm bana bağırıp çağırsa önemsemem çünkü iş stresi ve biz bir şekilde iletişim kurup anlaşıyoruz. Bir haftalık eğitimim yeni bitti ilk kez yalnız çalışmaya çıktım bu olaydan üstüme bahsetmedim.

Bence siz kendinizi gayet güzel koruyorsunuz. Haklısınız yaşamak istememekte ama mecburen yaşıyoruz..

Uyum sağlamak, onlardan biri olmak ve alışmak istemiyorum.
Üç kuruşluk insanların böbürlenmesini alttan almak istemiyorum nereye kadar sabredebilirim ki?

Insanları aşağılamıyorum demissiniz ama gayet asagiliyorsunuz. 3 kurusluk insan diye kimseyi yaftalayamazsiniz. Insanlar sizin üstünüz olmussa demekki emek vermişler, herşey okulla kazanılmıyor. Hicbirimize ise başlayınca mükemmel imkanlar sunulmadı.
Ayrıca o mörş değil, merch diye yazılır. Demekki bu eğitimle alakalı bir durum değil.
Ek olarak benim de 90 tane merch personelim var. Sizin gibi düşünen birine göre 3 kuruşluk insanım , boburleniyorum; bana göre ise işini düzgün yapmayan insanları uyarıyorum. Çünkü benim işim de bu; insanları doğru yönlendirmek için bana para ödeniyor.

Marketlerde markalarin reyonlarini kontrol ediyor
Yani benim bildigim bu
Bak gece gece bişey daha öğrendim.
Bencede konu okuldaki eğitim ve öğretimden ziyade aile içindeki eğitimsizlik.
Toplum olarak gelişmemiz, öğrenmemiz, ahlaklı olmamız, anlayışlı olmamız, örnek olmamız vs vs lazım.
Yani dahaaa çoooook yol almamız lazım. Ama bu arada başkalarını yargılamaktan ziyade biz sabırlı olup onlara örnek olmalı ve bir nebzede olsa gelişimlerine katkıda bulunmamız lazım.

Back
X