egolu kaynana yine aynı tripler

Kızlar dün akşamki olanları yazdım...Konu aslında basit görünüyor ama geçmişimiz çok, her sene bu vakitlerde her ne hikmetse kv bana karşı çıldırıyor ve sorun yaşıyoruz, boşanmaya kadar gelmiştik ondan benim için önemli. Teşekkürler şimdiden.

Selam kızlar, size bir konuda danışmak istiyorum, tabi ki yine ve yeniden kv :) Belki hatırlayanlar olur, 1 sene küs kaldık, kv nin egosu, yok gelmedin gitmedin akrabamı yemeğe almadın, yok evin önünden geçerken bana el sallamadın gibi saçma sapan ve gereksiz egolarından. Neyse sonunda çok düşündüm, büyüklerimden de akıl aldım ve evliliğimin artı kısımlarını düşünüp, eşimle evliliğimize bir şans daha vermeye karar verdim. Kv ile konuşmaya gittiğimde çok iyi davrandı, başlarda barışma sevinciyle diye dedim ses etmedim, her gün yemeğe çağırdı, ben de hem iş yaptırmıyor hem de sorun çıkartmayayım diye gittim gidebildiğim kadar. Sonradan zaten yavaş yavaş azaldı, tekrar aramıyor sormuyor demesin diye en azından haftada bir gitmeye, gidemezsem aramaya dikkat ettim. Son zamanlarda ise en son bayram günü ziyarete gittik ve hiç bir sıkıntı yoktu, ertesi gün kurban vs için eşimi gönderdim kv ile benim ders çalışmam gerekiyordu, bu haftasonu ise yola çıkacaktık cumadan, huyunu bildiğim için arayayım dedim, hani yola çıkıyoruz uğrayamayacağım babında, cevap vermedi, telefonununda da sıkıntı var diye biliyordum üstelemedim. Gece yolda tekrar aklıma geldi, whats uptan yazdım çünkü çok aktif kullanıyor whats up ı, uyumuşum gene cevap yok. Ertesi gün öğlen aradım gene cevap yok. Kv bu cevap vermeme olayına bana defalarca yaptı ve çok sinir olduğumu biliyor ve bizim sorunlarımız hep burdan çıkıyor. Bu sefer tepki vermeyeceğim dedim, eşime de bir şey söylemedim. Kv kendince şöyle mesela; whats up tan yazıyorum cevap vermiyor niye çünkü aramalıyım, aramalarıma cevap vermiyor niye çünkü kendince onun ayağına gitmeliyim. Benim tahminim bu, siz ne düşünüyorsunuz ?

Biliyorum çoğunuz çok ayrıntı diyecek ama maalesef kv böyle bir insan. 5 yıl önceki surat ifademi bile unutmayan aşırı geçmişte yaşayan takık bir kişilik. Ve ben eşimle bir sorunumuz olmadığından sırf kv yüzünden gene huzurum bozulsun istemiyorum. Şimdi şöyle yapmayı düşünüyorum, kv nin verilecek tabakları vardı, onları verme bahanesiyle akşam uğrasam mı?

NOT: Kızlar yazmayı unutmuşum, kv nin psikolojik rahatsızlığı var ve etrafındaki herkes biliyor ve sesini çıkarmıyor. Ben tepki verince kötü oluyorum çünkü herkes idare ediyor.

GÜNCELLEME : Dün eve gittikten sonra kv lere uğramak için çıktım aaa bir bakayım görümcemin arabası, baktım sebze falan alıyorlar, beni görünce bir değişik baktılar, bana yemeğe gideceklerini söylemişlerdi çünkü bir plan ayarlamaya çalışıyorum ailecek ve hep erteliyor neyse yemeğe gitmiyor musunuz dedim gidip üstümü değiştireceğim falan dedi ama ben önce eşine sordum eşi görümceme baktı yani yalan söyledikleri ortada. Neyse ben elimdekileri bırakayım dedim çalıyorum zili açan yok. Tekrar geri döndüm yanlarına evde yoklar sanırım dedim aaa hiç haberim yok dedi gene görümcem, ben eve geçtim. Kv ye uğradım ama evde yoksunuz galiba yazdım, dışardayım yazmış, ben de yarın tekrar uğramaya çalışırım dedim. Evde olduklarından şüpheleniyorum. Akşamın o saatinde gayet de evde olurlar ve eminim görümcemler de orda yemek yedi. Bilmiyorum yalan söylediklerini hissettim bana. Ve görümcem ne zaman annesiyle alakalı bir durum olsa böyle yapmacık aaaa hiç bilmiyorum ki bennnn tavrına giriyor. Bugünü cidden merak ediyorum. Gene evde yokum moduna girerse bir daha asla gitmem ve eşime anlatırım olanları. Siz ne diyorsunuz?
Kaynanamı akşam eşimin yanında ararim çoğunlukla, cvp vermeyince bak aşkım kaçkere aradım açmadı.
Yanımda eşim olmadan aslaaa gitmem ,oda akşam oturması, hafta sonları pazar kahvaltısı.
Es kaza gitmem mecburi olucak bir durum olursa ( kızımın aşısı için sağlık ocaginin dibinde oturuyor) çok samimi komşumla giderim .
Çünkü kv kişisi kaostan beslenen laf sokmayı sürat yapmayı marifet sanan birisi . Amma velakin oğlunun yanında yada bir başkasının yanında tamamen meleğe dönüşen birisi .
Ohh güllük gülistanlık yaşıyoruz.
Arama konusuna gelince üç kere ararim açmazsa, yada çağrıma geri dönüş yapmazsa, birdaha aramak zorunda olduğum tarihe kadar aramam 2,3 ayda olabilir 1haftada tamamen n3 için aramak zorunda kalmama bağlı, çoğunlukla isim düşünce birşey sormam gerektiğinde ararim .

Dip not: gittiniz kapı açılmadı , aradınız açmadı vs ne olursa eşinizle sohbet arasında konuşun. Konu n3 olursa olsun ilk sizden duysun bu çok onemli detay benim için

Bence egosunu siz şişiriyorsunuz. Siz üstüne düştükçe daha çok çoşmuş.
Birini arıyorsanız cevap yoksa müsait değildir veya duymamıştır deriz ve geri aramasını bekleriz. Normali budur.

Kaynanamı akşam eşimin yanında ararim çoğunlukla, cvp vermeyince bak aşkım kaçkere aradım açmadı.
Yanımda eşim olmadan aslaaa gitmem ,oda akşam oturması, hafta sonları pazar kahvaltısı.
Es kaza gitmem mecburi olucak bir durum olursa ( kızımın aşısı için sağlık ocaginin dibinde oturuyor) çok samimi komşumla giderim .
Çünkü kv kişisi kaostan beslenen laf sokmayı sürat yapmayı marifet sanan birisi . Amma velakin oğlunun yanında yada bir başkasının yanında tamamen meleğe dönüşen birisi .
Ohh güllük gülistanlık yaşıyoruz.
Arama konusuna gelince üç kere ararim açmazsa, yada çağrıma geri dönüş yapmazsa, birdaha aramak zorunda olduğum tarihe kadar aramam 2,3 ayda olabilir 1haftada tamamen n3 için aramak zorunda kalmama bağlı, çoğunlukla isim düşünce birşey sormam gerektiğinde ararim .

Dip not: gittiniz kapı açılmadı , aradınız açmadı vs ne olursa eşinizle sohbet arasında konuşun. Konu n3 olursa olsun ilk sizden duysun bu çok onemli detay benim için

Biz yanyana oturuyoruz maalesef ve eşim benden geç geliyor, genelde eşimsiz gitmiyorum, ama neymiş ben tek gitmiyormuşum onları aile yerine koymuyormuşum falan diyor, arada uğruyordum kapıdan bir şey alıp vermeye. Dün de kapıdan tabağını verecektim bir de durum yoklaması yapacaktım çünkü inanın güzel giden evliliğimin içine etmesini istemiyorum saçma sapan bahanelerle.

Bence egosunu siz şişiriyorsunuz. Siz üstüne düştükçe daha çok çoşmuş.
Birini arıyorsanız cevap yoksa müsait değildir veya duymamıştır deriz ve geri aramasını bekleriz. Normali budur.

Haklısınız normal insanlar için böyle ama kv normal değil. Psikolojik rahatsızlığı var, içine kapanıp kafasına göre takıldığı zamanlar var, herkes onu böyle kabul etmiş ve benim normal insan gibi davranmasını beklemem olmuyor.

Esasen onu artık normal insan yerine bile koymuyorum, sadece eşimin hatırı için yaptıklarım.

Haklısınız normal insanlar için böyle ama kv normal değil. Psikolojik rahatsızlığı var, içine kapanıp kafasına göre takıldığı zamanlar var, herkes onu böyle kabul etmiş ve benim normal insan gibi davranmasını beklemem olmuyor.

Esasen onu artık normal insan yerine bile koymuyorum, sadece eşimin hatırı için yaptıklarım.

Hastaysa tedavi olacak. Bu bir bahane değil.

Psikolojik olarak rahatsız insanlar etrafındaki insanlarıda hasta eder.

Sizin psikolojinizin bozulduğu yerde dur demeyi bilmezseniz sizde kabullenmiş olursunuz.
Eş hatrı bir yere kadar.

Hastaysa tedavi olacak. Bu bir bahane değil.

Psikolojik olarak rahatsız insanlar etrafındaki insanlarıda hasta eder.

Sizin psikolojinizin bozulduğu yerde dur demeyi bilmezseniz sizde kabullenmiş olursunuz.
Eş hatrı bir yere kadar.

İlaç kullanıyor ama fayda ne kadar ediyor bilemedim. Benim derdim aslında bana laf söyleyebileceği bir bahane yaratmamak. Bu zamana kadar böyle bana cevap vermediğinde eşim konuşmaya gitti hep ailesiyle ve her seferde bir sebep bulup adamı susturdular. Şimdi son kez giderim baktım oralı değil kendisi bilir. Ben küçüklüğümü yapayım terbiyesizlik onda kalsın.
Zaten yanyana evlerimiz, ekstra bir çaba göstermeyeceğim yani gitmek için. Uzak olsa ölsem gitmem.

Bu kadar ısrar neden anlayamadım ?
Idare etmeninde bir sınırı vardır.
Aramissin ,sms atmışsın,whatsapp tan yazmışsın, tekrar aramissin ,eve gitmişsin vb vb..... Bu kadar görüşme çabana karşılık vermeyen bir insanla tekrar görüşmeye çalışmak saçmalık bence.

Neden bu kadar uğraşıyorsun? Aramışsın mesaj atmışsın yetmemiş defalarca .evine gitmişsin kapıyı açan yok. Boşver sen elinden geleni yapmışsın.
Eşin ne diyor?

İlaç kullanıyor ama fayda ne kadar ediyor bilemedim. Benim derdim aslında bana laf söyleyebileceği bir bahane yaratmamak. Bu zamana kadar böyle bana cevap vermediğinde eşim konuşmaya gitti hep ailesiyle ve her seferde bir sebep bulup adamı susturdular. Şimdi son kez giderim baktım oralı değil kendisi bilir. Ben küçüklüğümü yapayım terbiyesizlik onda kalsın.
Zaten yanyana evlerimiz, ekstra bir çaba göstermeyeceğim yani gitmek için. Uzak olsa ölsem gitmem.
Kabul etmen gereken ne olursa olsun her insanın söyleyecek lafı olması.
Sınırlarınızı belirleyen onlar değil siz olmalısınız.
Suçlu değilsiniz eşiniz biliyor gerisi önlemli değil.
Belki onlarda kendilerince size mesafe koyuyordur. Bu yüzden üstelemeyin. Kendi ailenize odaklanın...

Israr etmeyin. Aradınız acmadı diyelim kendi bilir deyip geçin,yazdınız dönmedi ve bu sorun oldu diyelim,ama ben aradımda yazdımda ne yapabilirim ki deyip geçersiniz.
Evine gitmişsiniz acmamış kapıyı,gitmeyin geldim evde yoktunuz deyip geçin.
Eşinize de söylersiniz aradım acmadı vs diye sorun olmaz bence.
Zorla görüşecek haliniz yok yani.

Bu ne gereksiz ısrar.
Aradım açmadı, bana geri de dönmedi,
watsaptan yazdım görmedi,
sonradan gördü ama cevap yazmadı,
tabakları vereyim diye zili çaldım açmadı,
görümcem onlardaydı yalan söyledi,
eve gelip tekrar mesaj yazdım...
Dizi senaryosu gibi vallahi...
Konu sahibi bırakın kayınvaldenizin peşini.
Şaka bir yana böylesi bir takip ve ilişkiyi benim yüreğim kaldırmaz sanırım gençsiniz de uğraşıyorsunuz.

Kv ile zıt gidince hiç dili çenesi durmuyor, benden iş,para vs beklediği yok, sadece böyle egolu ve eski kafa birisi.
zıt gitmeyeyim ya da illaki iletişim halinde olmalıyım diyorsan
ben olsam whatsapp tan deli edecek şeyler yazardım misal
"kv (artık nasıl hitap ediyorsan) bak bugün ne oldu görünce okuyup gülersin" diyip iyice gazlarım ben olsam maksat onun tavrını ne kadar takmayıp mutlu olduğunu göstermek, anlaşıldığı kadarıyla başkasının mutsuzluğundan beslenen birisi, o yüzden ilişkiyi kesemiyorsan mutlu olduğunu belli et ki takmadığını anlasın :kahve:

Kızlar teşekkür ederim...Son kararım gitmemek. Eşime de durumu anlattım, bilgisi var, kendisi de görüşmemiş zaten kaç gündür. Ben topu attım üzerimden.

Neden bu kadar uğraşıyorsun? Aramışsın mesaj atmışsın yetmemiş defalarca .evine gitmişsin kapıyı açan yok. Boşver sen elinden geleni yapmışsın.
Eşin ne diyor?

Eşime söyledim kendi de görüşmemiş epeydir. Kv trip atarsa haberin olsun diye söyledim hepsini. Zaten görümcemler de gözleriyle gördü gittiğimi. Kv artık ölse bahane bulamaz :)

Kabul etmen gereken ne olursa olsun her insanın söyleyecek lafı olması.
Sınırlarınızı belirleyen onlar değil siz olmalısınız.
Suçlu değilsiniz eşiniz biliyor gerisi önlemli değil.
Belki onlarda kendilerince size mesafe koyuyordur. Bu yüzden üstelemeyin. Kendi ailenize odaklanın...

Kv zaten hep başta çok yakın olup sonra mesafe koymak istediğimi söylermiş etrafa, oysaki ben de herkes gibi özel hayatımız olsun istiyorum. Çok yoğun çalışan insanlarız, hele eşimin geliş vakti hiç belli değil, zaten doğru düzgün vaktimiz yok, kendi aileme bile gidemezken kv ye dakkada bir gidemem yani, o istiyor ki sürekli birlikte olunsun.

Görümcem her gün arıyormuş, bana ne o kızı sonuçta. Görümcemle eşi akşam erken çıkıyor ve beraber çıkıyorlar, kv nin evi yollarının üstü. Yemek yemeye gidiyorlar. Ne kadar sıklıkta emin değilim. Beni de haberi çağırıyordu artık fenalık gelmişti. Çünkü ben akşam onun yaptığı gibi ağır yemekler yemiyorum. Eve gidip uzanıp dinlenmek tek arzum oluyor. Kendisi hiç çalışmamış hiç anlamıyor çalışanın halinden.

Back
X