• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyet aldım ama ya sonrası ?

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.413
92.925
1.123
Merhaba kk hatunları bugün direksiyon sınavım vardı geçtim ehliyeti almaya hak kazandım ama araba sürmek konusunda malum 12 saatlik bir ders sonucunda takdir edersiniz iyi bir şöför olmak için yetersiz..Sizler yani araba kullanmasını bilenler sürekli sehir içi trafiginde mi pratik yaptınız yoksa uzun yolda mı ? Otoban tecrübem oldu iyiydim aslında çünkü trafik yogun degildi 2.5 saat boyunca 90 km hızla kullanabildim iyiydim yani bana göre ama eşime göre yetersizdim..O ise sirekli şehir içi trafiginden kaçırıyor beni ama zaten uzun yolla işimiz anca memlekete gidecegimız zaman olacagı için ben istiyorum ki şehir içinde de tecrübem olsun..Dur kalk ve seri olmak bunlar zaten şart ama yetersizim işte oofff ..

Araba almayı istiyorum ama manuel ya da otomatik mi karar veremedim sözü vardı eşimin ehliyeti alırsam bana araba alacaktı ama bilemiyorum manuelde daha iyi olmadan otomatik almak saçmalık gibime geliyor..

Sizce ne etmeliyim şu direksiyon ve araba işinde bana önerilerinizi bekliyorum

Canım iyi araba kullanmak istiyorsan kesinlikle pratik çok önemli. Ve tabiki şehiriçi. Benim Annem rahatsız olduğu için araba şarttı ve babamın ehliyeti yoktu. Hala yok. Ben bu şekilde başladım araba kullanmaya. Ama diyorum ya hep ben kullandım. 800 km yola da tek başıma gittim sonra.

Cesaretin varsa sorun olmaz. Ne güzel esin arabada alacakmış. Güle güle kullan şimdiden. Kazasız belasiz... Bu arada manuel öğrenmeni ben şahsen tavsiye ederim

Otomatik arabanın manuelle kesinlikle alakası yok. ve otomatik almanızı öneririm, heleki kalabalık trafiği olan bir yerdeyseniz.. Bende bikaç ay önce ehliyet aldım, sonrasında otomatik sürdüm gayet rahat, hiç zorluğu yok.. çokça pratik yaparsanız sonrasında şehir içine girersiniz :)

Babam beni ilk gece trafiğine çıkarmıştı şehir içinde. Işıklarda daha rahat dur kalk yapabilmek için. Sonra yakın, sonra uzak yerler derken öyle öyle gelişti. Çok şükür 7 yıldır araç kullanıyorum. Öncelikle kendinize güvenin ve yakın yerlerden başlayın, sonra yavaş yavaş 1 sokak 2 sokak derken ilerleyin. Otoban yetmez ki düz yol, dur kalk yok, ışık yok, yaya yok, dönmek yok, vs.. Ama önce güven! :)

Bu arada, eğer trafiği olan bir şehirdeyseniz kesinlikle otomatik öneririm. Ben düz kullanıyorum, bazen dur kalk dur kalk ayak dayanmıyor vallahi.

Hayırlısı olsun :)

İstanbul'dayız hatunlar hepinize cevaplar için teşekkür ederim

Ya şehir içi lazım bana aslında çünkü dur kalk,trafik işaretleri,trafik malum burası İstanbul dur kalk yapmayı seri hale getirmeliyim.

Peki otomatik araba mı daha ideal oluyor ?

Eşim tam bir manuel hastası oooff

Bu arada ben manuel al demedim ama manuel i öğren. Otomatik vites direk alınırsa Allah korusun bir gün birsey manuel kullanmak zorunda kalırsın. Çok zorlanirsin. Manuel i de kullan ara ara esindeki falan öyleyse ama otomatik al tabi :)

Merhaba kk hatunları bugün direksiyon sınavım vardı geçtim ehliyeti almaya hak kazandım ama araba sürmek konusunda malum 12 saatlik bir ders sonucunda takdir edersiniz iyi bir şöför olmak için yetersiz..Sizler yani araba kullanmasını bilenler sürekli sehir içi trafiginde mi pratik yaptınız yoksa uzun yolda mı ? Otoban tecrübem oldu iyiydim aslında çünkü trafik yogun degildi 2.5 saat boyunca 90 km hızla kullanabildim iyiydim yani bana göre ama eşime göre yetersizdim..O ise sirekli şehir içi trafiginden kaçırıyor beni ama zaten uzun yolla işimiz anca memlekete gidecegimız zaman olacagı için ben istiyorum ki şehir içinde de tecrübem olsun..Dur kalk ve seri olmak bunlar zaten şart ama yetersizim işte oofff ..

Araba almayı istiyorum ama manuel ya da otomatik mi karar veremedim sözü vardı eşimin ehliyeti alırsam bana araba alacaktı ama bilemiyorum manuelde daha iyi olmadan otomatik almak saçmalık gibime geliyor..

Ehliyetimi aldim ertesi gun trafige ciktim hem de istanbulda. Simdi diyorum ki deli cesaretiymis valla. Ama iyi ki cikmisim arada minik kazalar yasasam da o gunku cesaretim olmasaymis hala ehliyet cuzdanda duruyor olurdu. Eger acemiligi atinca arabanizi degistirme imkaniniz varsa manuel oneririm. Biz oyle yaptik.manueli iyice ogrendik daha bi sure daha kullanacagiz tamam acemilik gecti sayilir dedigimizde de satip otomatik alacagiz istanbul icin diger turlusu iskence zaten.

Ya şehir içi lazım bana aslında çünkü dur kalk,trafik işaretleri,trafik malum burası İstanbul dur kalk yapmayı seri hale getirmeliyim.

İstanbul için kesinlikle otomatik..
Yani küçük bir yerde bile otomatiğin rahatlığı aşırı ortadayken, İstanbulda daha daha kolay.. Çünkü geri kaçma derdi yok, stop etmesi yok.. debriyaj yok sol ayak boşta rahatsın :)

Otomatik kullaniyorum ehliyeti aldim esim.otomatik araba aldi ertesi gun annem hadi cikalim dedi yapabilirmiyim ki dedim ciktim cikis o cikis illahi manuel olmak zorunda degil zaten otomotik arabaya binince insanlarin vites takintisina anlam veremeyeceksin

Önce düz vites kullanın, sonra dilerseniz otomatiğe geçersiniz.
Kendinize güvenmiyorsanız muhakkak özel ders alın bir kaç saat. Kendi aracınızşa olursa daha iyi olur.

Sagolun hanımlar o zaman otomatik konusunda eşime direteyim çünkü onun şirket arabası zaten manuel bana da otomatik alırsak ki zaten kışı devirdikten sonra anca alırız arabayı manuelde biraz daha zaman geçiririm ve daha iyi olurum inşallah

Heyecan yaptım vallahi

Kesinlikle diretin.. Benim babam bile kaç yıllık araba sürer, her şeyi kusursuzdur, bana şu an otomatik mi, manuel mi deseler otomatik derim der.. Büyük rahatlık.. Şimdi zaten erkeklerde otomatik tercih ediyolar..

Eşinle uzun yola gidiyorsunuz. Esin yolda rahatsızlandı. Iki şehrin ortasindasin. Yalnızsiniz. Arabayı sen kullanacaksin. Ne yapacaksın?

Manuel iyice öğren sonra rahatım zevkini sur. Araba kullanmak sadece rahatlik olmasın senin için. Nacizane tavsiyem canim

otomatik alın keyfinize bakın manueli öğrenmeye hiç gerek yok

Ben 2012 de aldım ehliyeti. İlk deneyimim Sarıkamış'in bir karış buzlu ve yokuş yollarında oldu. Hem de kiralık araba ile. ( cesarete bak) 8-9 ay sonra istanbula tasininca ilk arabamizi aldık. Ve neredeyse ilk deneyimler İstanbul trafiğinde hem de levent etiler arasında başladı. Mecburdum kullanmaya. Toplu taşıma ile ise gitmek tam bir eziyetti benim için. İlk olarak kısa ve tenha yerlerde gidip geldik eşimle. Yokusta dur kalk çalıştık. Karanlıkta gidip geldik. Yavaş yavaş tek çıkmaya başladım. İlk zamanlar bilmediğim yolları kullanmadım. Şimdi ise ayağımı tam olarak yerden kesmiş durumdayım. Çok işime yariyor.
Araba manuel bu arada.
Mesele cesaret ve basitten karmasiga antreman .

Ehliyetimi aldim ertesi gun trafige ciktim hem de istanbulda. Simdi diyorum ki deli cesaretiymis valla. Ama iyi ki cikmisim arada minik kazalar yasasam da o gunku cesaretim olmasaymis hala ehliyet cuzdanda duruyor olurdu. Eger acemiligi atinca arabanizi degistirme imkaniniz varsa manuel oneririm. Biz oyle yaptik.manueli iyice ogrendik daha bi sure daha kullanacagiz tamam acemilik gecti sayilir dedigimizde de satip otomatik alacagiz istanbul icin diger turlusu iskence zaten.
benim de ufak tefek kazalarım oldu. Ama yine bindim. Yine bindim. İyiki binmisim.

Back
X