Ehliyet yenileme

PatLIycan

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
169
Puanlar
18
İyi geceler hanımlar, hemen sorumu sorayım; süresi dolmak üzere olan yeni tip sürücü belgesini süre dolduktan sonra da yenilesek herhangi bir cezası var mıdır, trafikte aktif değilim, süresi dolduğu için yenileyeceğim sadece.

Yani süre dolduktan bir ay sonra falan geçmiş olsa?

Trafikte yakalanirsaniz cezasi var ama zaten aktif surucu degilmissiniz, tabii ki yeniletirken herhangi bir cezaya tabii tutulmazsiniz.

Eski tip ehliyetlerin son yenileme süresi 31 Ekim 2025ti ve kaçıranlar için eski ehliyet artık geçersiz. Yenileme ücreti şu an yaklaşık 7.438tl. 31.10.2025e kadar 15tl ücret alınıyordu.

Eski tip ehliyetle araç kullanmanın cezası da yaklaşık 13.000tl.

Eski tip değil zaten çipli ehliyet, onların da belli bir süresi oluyor ya hani, yenilerken süresi dolduğu için ekstra bir ücret öder miyim diye "geç başvuru yaptığım için" diye sordum. Aracım yok sadece yenilemem gerekiyor.

Yeni tip ehliyetımi üzerindeki fotodan dolayı

Yeni tip ehliyetle değiştirdim harç olarak 1670 aldılardı galiba yenı ehliyetten , yine yeni ehliyete geçiş .

Yeni tip ehliyetımi üzerindeki fotodan dolayı

Yeni tip ehliyetle değiştirdim harç olarak 1670 aldılardı galiba yenı ehliyetten , yine yeni ehliyete geçiş .
Aa e fotoğrafı en başta nasıl kabul etmişler de sonradan sorun olmuş?

Konum niye taşınmış ki ya, bdv de benzer konuları görüyorum, bu da benim sorunumdu sonuçta @Mune

`