• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyeti olanlar?

ben sımdı olaya cok hakım degılım bende bu sabah arastırdım netten bıze kurs 600 dedı
ama akrabalarım daha once 450-500 tl arasında anlasmıslar aynı yerle
herhalde dıreksyondan bahsedıyor adam
bırde evrak toplamayada 140 tl gıbı bırsey gıdıyormus ehlıyetıde almak vergısı vs 380 tl dedıler
benım kurs ucretıne gore 1050-1100 arası cıkıyor yenıde araba aldık esım subat gıbı gır dıyor ama benoooo trafıge cıkmak ıstıyorum :)

Hangi ildesin cnm sen biraz fazla geldı kurs ucretı ama bu dreksıyon zorlastıgı ıcın fiyatlarıda artırabılıler. Enınde sonunda yazılcagna göre agustostakı sınava gır bence..

ha birde eşim diyorki trafige cıkman 2 sene
çüş ya bu kadarmı harbıden
aracın kaskosuda yok :S
korkmalımıyız bılemıyorumkı hıc bulasmasammı bır suru sey dusunuyorum 3 yasında bırde cocugum var
aslında esım benı hemen calıstırmaya baslasada agustosa gırsem cok rahatlarım ama ıste ıstemıyormu nedır almamı (araba kavgası) trafıge cıkman 2 sene dıyıp duruyor bana

Hangi ildesin cnm sen biraz fazla geldı kurs ucretı ama bu dreksıyon zorlastıgı ıcın fiyatlarıda artırabılıler. Enınde sonunda yazılcagna göre agustostakı sınava gır bence..

ıstanbuldayım cnaım ben
yok benım akrabalrımda 8 ay once ıste 600 demısler 450-500 cıvarında bır rakama yazılmıslar

sanırım daha büyümemişim , okuyan arkadaşlar ne kadar sürede trafiğe cıkmışlar ( yanında bırı varken) veya yokken

ha birde eşim diyorki trafige cıkman 2 sene
çüş ya bu kadarmı harbıden
aracın kaskosuda yok :S
korkmalımıyız bılemıyorumkı hıc bulasmasammı bır suru sey dusunuyorum 3 yasında bırde cocugum var
aslında esım benı hemen calıstırmaya baslasada agustosa gırsem cok rahatlarım ama ıste ıstemıyormu nedır almamı (araba kavgası) trafıge cıkman 2 sene dıyıp duruyor bana

Abartms cnm senın esın bencee :) Cıkarsın trafıge belkıde su an maddı durumunuzu zorlamak istemıyordur

Abartms cnm senın esın bencee :) Cıkarsın trafıge belkıde su an maddı durumunuzu zorlamak istemıyordur

olabilir canım bakalım ben ehlıyet ıcınde para verildiğini bilmiyodum :) onu ogrenmem kotu oldu

cute neden trafiğe çıkman 2 seneymiş ki,

bende ehliyeti aldım çat pat sürerek sürücü kursundaki öğrenmemle ki öncesinde hiçbi bilgim yoktu,

sonra işyerinde çok yakın mesafeye gitmeye başladım yanımda biri olduğu taktirde ,

sonra baktım yanımda biri varken hiç öğrenemiycem çünkü yanımdakine güvenip hiçbişeye dikkat etmiyorum (aynalara bakmak,vites değiştirmek,sinyal vermek gibi ) hani uyarıcaklarını biliyorum ya ,

sonra bi gün dedim olmucak böyle o yakın mesafelere yanlız gitmeye karar verdim , sadece kendime güvenicem kendi dikkatime diyerek

öyle öyle yavaş yavaş alışıyosun zaten bikaç ayda , tabi sürekli pratik şart

Son düzenleme:
olabilir canım bakalım ben ehlıyet ıcınde para verildiğini bilmiyodum :) onu ogrenmem kotu oldu

cute bende 2010 yılında aldım ehliyet tabi o zamandan fiyatlar artmıştır ama 300 tl sürücü kursuna vermiştim sonra sınavlar sonrası ehliyeti alırken de ziraat bankasına ve emniyete 350 civarı bişi yatırmıştım 650 gibi bi rakama patlamıştı bana

cute bende 2010 yılında aldım ehliyet tabi o zamandan fiyatlar artmıştır ama 300 tl sürücü kursuna vermiştim sonra sınavlar sonrası ehliyeti alırken de ziraat bankasına ve emniyete 350 civarı bişi yatırmıştım 650 gibi bi rakama patlamıştı bana

benı yalnzı salarlarmıkı benım bebekte olcakya arkada onu baglamaam laızm hatat cocugun gozunude kapatmam lazım oda benı panık eder )
benım ısım eve uzak 1 saatten fazla surer
o yzuden bende yakın yerlere cıkarımda bazen zor gıbı gelıyor bazen kolay :S fıyatıdda ıyımıs keske o fıyat olsa sımdı

benı yalnzı salarlarmıkı benım bebekte olcakya arkada onu baglamaam laızm hatat cocugun gozunude kapatmam lazım oda benı panık eder )
benım ısım eve uzak 1 saatten fazla surer
o yzuden bende yakın yerlere cıkarımda bazen zor gıbı gelıyor bazen kolay :S fıyatıdda ıyımıs keske o fıyat olsa sımdı

netten azcık baktımda cidden 2 katına çıkmış fiyatlar ,

çocuk konusunda haklı ki sende çocukla tedirgin olursun , uzun bi süre çocuksuz çıkar alışmaya çalışırsın artık olsun geç olsunda güç olmasın... ama bi yerden de başlamak lazım

önce sınava girmem ehliyetı almam lazım tabi :17:

Ben reşit olalı 2,5 ay oldu. Ben de çok istiyorum ama dezavantajlarım:
Dersler, sınav yunanca olacak ve çalışmam gereken 1000 tane falan soru var :/ off of. Ama 3 yıldır yazları şehir dışında falan araba kullandım direksiyon, debriyaj vs. onlara hakimim ama boş yolda :D ben de bu yaz yazılmayı düşünüyorum şans dileyin bana ablalarıım. :3:

Araba kullanmada en önemli sey aynalar.. arkanda, önünde, saginda, solunda ne oluyor cok dikkat etmeliyiz..
simdiden iyi eglenceler ( cok eglenceli oldugunu düsünüyorum Araba kullanmanin )

canım seneleri bırak ya kendine güven heyecan yapma her şey olur. bak ben sana direksiyon sınavı anımı anlatayım.

ben ehliyet kursuna 18ime bastığım gün yazıldım ahtım vardı. daha sonra kurs falan filan yazılı sınava girdim çıktım çok yüksek notlar aldım gel gelelim direksiyondan korkuyordum. neyse 10 özel ders aldım bayağı iyiydim artık güveniyordum kendime. daha sonra geldi sınav günü. arabaya kontrollü bindim kemer,ayna ve koltuk ayarlarımı yaptım . sinyali verdim çıktım. arkadaki komisyon diyor ki sabahtan beri tüm bayan arkadaşlar heyecanlıydı maşallah sende sıfır heyecan 40 yıllık şoför sanki. yok est. falan dedim . ben alırken herkes tam tur yapmıyordu ama bana komisyonun tam tur yaptıracağı tutmuştu . çıkışlar dönüşler sinyaller sıfır sorun . arada arabayı tel elle kullanıyorum unutup sen düşün o adar rahatım. neyse sonrasında geri geri park yapacağız. ben derslere gelirken 3 yerde park çalışırdık . 2 yere çok güzel girerdim fakat 1 yer vardı ki kaldırım inanılmaz arıza bir kaldırım . yani kaldırımda çıkıntı var. tam oh orayı geçtik diyordum komisyon sağa çek geri geri park dedi. hayde dedim o uyuz yere mi dedim içimden . neyse sonra el mahkum park etmeye başladım arabayı park ettim gayet güzel hiç bir sorun çıkmadı . ama ne olduysa en son oldu . tam diğer arkadaşların oraya gelecektik ışıklı bir dönel kavşak var. tam dönerken araba tak stop . hey Allahım diyorum ama komisyona yansıtmıyorum . komisyondan biride yanımda tabi benden kaynaklı bir sorun değil araba kaynaklı stop etti . neyse baktılar bende heyecan yok arabadan kontrollü indim diğer arkadaş geçti. ama hocama anlattım durumu kesin kaldım ben nasıl stop eder diyorum . sakin ol bırakmazlar çok iyisin diyor yok ikna olmadım . aradan 2 gün geçti pazartesi günü oldu kurs hocam saat 11 beni arıyor 95 ile geçmişim onu haber vermek için ben o gün o kadar pinpirik yapınca tabi adam kıyamamış aradı:1::1::1:

ki şöyle söyleyeyim ben daha önce direksiyon dersine kadar hiç sürücü koltuğuna oturmamıştım ilk dersimin olduğu gün arabayı kırk kez stop ettirdim . vites değiştirirken debriyaja basmayı unuttum . onuda geç şeritte duramıyordum . velhasıl ben aldıysam herkes alır ehliyet :1::1::1:

güzel bi ani :)) hikayenden anladigim kadariyla düsündügüm kadar zor degildir :D

Merhabaa, konuyu dogru yere actimi bilmiyorum ama baska nere acacagimi bilemedim. Ben yakinda araba dersine basliyorum cok heycanliyim ve ehliyeti olan kizlardan biraz yardim istiyorum. Acaba araba dersinde neleri ögretiyorlar, nelere dikkat etmeli, ve bilmem gereken ne varsa biraz anlatabilirseniz sevinirim :) sizler nekadar zaman icinde aldiniz ehliyetinizi? :)
arabaya bındıgınde once koltugunu ayarla sonra dıkız aynanı ve yan aynalarını bunlar cok onemlı arabaya atladgın gbı calıstrıp gtme puanını kırarlar ondan sonra arabayı calıstr ama hemen hareket etme kırmızı ısıgın sonmesını bekle kesınlıkle ve sınyal ver kemerını mutlaka tak hemen...
snra ayagın debrıyajda vıtesı bıre tak el frenını ındır ve gıt bıraz hızı alınca 2 ye 3e gecersın basarılar :34:

Son düzenleyen: Moderatör:
bende bu konuda bi anımı anlatmak istiyorum ehliyet kursuna gittim yazılı sınavı gayet iyi dereceyle verdim falan direksiyon sınavında yanımda kursun sahibi oturuodu arkada denetmenler pek iyi gitmedi veremedim daha sonra ek ders için kursa gittim kurs sahibi olan adam da gümbür gümbür konuşan heybetli konuşunca yedi düvelden duyulan bi tip kapıdan girdim adamı gördüm herkesin içind bana dediki benımle beraber sınava girenlerden bi siz kaldınız vallahı orda bı ton ınsan benımde yasım ufak bı kıkırdasma ben tabe kıpkırmızı adam bagıra cagıra anlatıo kı ben bıran once ordan kacma amacıyla gtmısım kör gözüne parmak oldu şimdi görsün bakalım yolların fatihini:)

arabaya bındıgınde once koltugunu ayarla sonra dıkız aynanı ve yan aynalarını bunlar cok onemlı arabaya atladgın gbı calıstrıp gtme puanını kırarlar ondan sonra arabayı calıstr ama hemen hareket etme kırmızı ısıgın sonmesını bekle kesınlıkle ve sınyal ver kemerını mutlaka tak hemen...
snra ayagın debrıyajda vıtesı bıre tak el frenını ındır ve gıt bıraz hızı alınca 2 ye 3e gecersın basarılar :34:

kirmizi isigin sönmesini bekle derken? hangi kirmizi isik bu?

Back
X