• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ehliyeti Olupta Araba Kullanamayanlar !

Valla canım ben bunun biraz özgüvenle alakalı olduğuna inanıyorum. 18 yaşıma girdiğimde yaptığım ilk şey ehliyet almaktı. Sonrasında çok fazla pratik yapmadım ama çekingen değilimdir. Ex erkek arkadaşım otoyolun ortasında arabayı sağa çekip benim sürmeme izin verirdi mesela. Ben de çekingen olmadığım için her koşulda kullanabiliyorum aylar geçmesine rağmen. Pratik yapa yapa gelişse de en önemlisi özgüven.

Son düzenleme:
gerçi konu eski ama
geçen duran arabaya çarptım ben. araba sürmeye başlamamın 3. gününde hem de.
buradaki arkadaşlar da bırakma sür dediler.
onlardan da aldığım cesaretle o günden sonra hiç ara vermedim.
hala biraz tedirgin sürüyorum ama mesela istop edicem diye korkuyordum kırmızı ışıklarda durunca kalkamıyordum. şimdi hiiiiç öyle bişeyden korkmuyorum. arabayı çok rahat kaldırıyorum. 23 senelik bir araba olduğunu düşünürseniz anlarsınız neden istop etmekten korktuğumu. ben sürebiliyorsam herkes yapar.
şimdi işe gitsem de araba kullansam diye seviniyorum artık :)

18 yaşımda aldım ehliyetimi ama arabamız yoktu ve ben de kimlik yerine taşımaya başladım. Yak. 36 yaşında arabam oldu ve kullanmaya başladım , sürüş eğitimi aldıktan sonra. Aradaki dönemde doğal olarak ehliyetli bilmeyendim . Yeni adet değil bu yurtdışında herşey süper , hayat çok iyi bizde herşey berbat. Elbette çok daha iyi şeyler olmalı ülkemizde ama yurtdışında da süper olduğunu söylemeyin , inandırıcılığı olmaz. En son yurtdışına çıkıp geri geldiğimde trafikte araç kullananları durdurup öpesim gelmişti.

bi de ben şu duruma çok kızıyorum bizim yurtdışından gelen akrabalarımız sürekli türkiyede kimse kurallara uymuyo türkiye pis türkiye şöyle böyle diyo. yurtdışında hiçbi kuralı aksatmayan insanlar ne hikmetse türkiyeye girer girmez bizlerden daha çok kurallara uymamazlık yapıyolar bi de ahkam kesiyolar. sözüm konu sahibine diil yanlış anlaşılmasın ama söylemekle olmuyo orda nasıl kurallara uyuyosanız burada da uyun.

Eğer ehliyeti yeni almışsanız ve mükemmel araba kullanıyorsanız bunun iki açıklaması olabilir.
1.Ya doğuştan mükemmel bir araba kullanma yeteneğine sahipsiniz!
2. Ya da ehliyetsiz küçükten araba kullanmaya başlamışsınız..

Benim de ehliyetim var evet mükemmel kullandığımı düşünmüyorum. Kalabalık caddelerde eşim kullanıyor ama çok zorda kalırsam sürüyorum ve sanırım araba sürmeyi biliyorum diyenlerden daha çok kurallara uyuyorum. En azından sinyal veriyorum, hız yapmıyorum..
Acaba sorun araba kullanmayı bilmemekte mi yoksa kurallara uymamakta mı trafik kazalarında?

Bir de şu yurtdışında şöyle Türkiye'de böyle kıyaslamalarından da vazgeçin Allah aşkına!
Şu ülkeyi bir beğenemediniz gitti! Nereye gitsem bir gurbetçi amca teyze çıkıp da "Almanya'da böyle değil şöyle" demeyiversin öleceğim!

bi de ben şu duruma çok kızıyorum bizim yurtdışından gelen akrabalarımız sürekli türkiyede kimse kurallara uymuyo türkiye pis türkiye şöyle böyle diyo. yurtdışında hiçbi kuralı aksatmayan insanlar ne hikmetse türkiyeye girer girmez bizlerden daha çok kurallara uymamazlık yapıyolar bi de ahkam kesiyolar. sözüm konu sahibine diil yanlış anlaşılmasın ama söylemekle olmuyo orda nasıl kurallara uyuyosanız burada da uyun.

şöyle de bir şey var. kosovaya ve makedonyaya gittim 1 kere korna sesi duymadım, yollarda (ana caddelerde bile) karşıya geçmek için beklediğimizi gören bütün araçlar yaya olan bizlere yol verdi. ama arnavutluk berbattı. kırmızı ışıkta geçen bir araç yüzünden eziliyordum.
Türkiyede de yayalara ve diğer araçlara saygılı kullanan da var daha sarı ışık yandığı gibi ne acelesi varsa kornaya yüklenen de var. ama malesef ki saygısız ve bilgisiz sürücüler çoğunlukta ülkemizde.

Tatilde kocamin isi ciktip geri donmesi sebebiyle 10 gun arabayi ben kullandim ankarada. Kimse alinmasin ama kadinlar gercekten cok tehlikeli araba suruyo Turkiyede. Sag gosterip sol vuruyolar resmen.
Saga donucek insan neden solda durur Allah askina ya...
Butun suruculerden degil tabiki kastim ama kocasindan en islek caddede ders alan bayana sesleniyorum.
O carpismak uzere oldugun arabada 3 tane cocuk vardi haberin olsun.
yikardim dunyayi basina emin ol...

Basligi gorunce ehliyetli araba kullanamayanlarin fikir alisverisinde bulunabilecegi bi konu sandim.ama maalesef hic bi amaci olmayan, yargilamaktan ibaret bi baslik olmus..sunu konusabiliriz.ehliyet aliyoruz bi sekilde kolay veya zor.her ehliyet alan trafige cikabilr diye bi kaide yok.hepimiz biliyoruz ki bu is icin bi araba ve pratik lazim.herkes ehliyeti aldgi yasta bu imkanlara sahip olamiyo.ben de 18 yasinda aldim, univ. is hayatina atilma derken ilerletme imkanim olmadi ama suan esimle arabamiz var ve calisiyorum.ehliyeti alma kismi resmi belge vs. Isini aradan cikarmak icin ulkemzde.herkes sonrasinda hallediyo ogrenmeyi.yani her ehliyeti olan trafige cikmiyo zank diye..ben hic cikmamistimm yillarca

Son düzenleme:
şöyle de bir şey var. kosovaya ve makedonyaya gittim 1 kere korna sesi duymadım, yollarda (ana caddelerde bile) karşıya geçmek için beklediğimizi gören bütün araçlar yaya olan bizlere yol verdi. ama arnavutluk berbattı. kırmızı ışıkta geçen bir araç yüzünden eziliyordum.
Türkiyede de yayalara ve diğer araçlara saygılı kullanan da var daha sarı ışık yandığı gibi ne acelesi varsa kornaya yüklenen de var. ama malesef ki saygısız ve bilgisiz sürücüler çoğunlukta ülkemizde.

çok doğru. asıl vurgulamak istediğim bizim milletimiz de yurtdışında çok güzel araba kullanıyor ama ne hikmetse sınırdan girer girmez birer canavara dönüşüyolar. bi de suriyelileri gördükten sonra türklere şükreder olduk :D

Back
X