Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Vatandaş elindeki sürücü belgesini 5 yıl içinde yeni tip ehliyetle değiştirmek zorunda.
50 LİRALIK RAPOR ŞART
Yeni ehliyetler uluslararası olduğu için diğer ülkelerde de geçecek. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi isteniyor. Ehliyet değişimi için istenen sağlık raporunu almak ise en az 50 liraya mal oluyor.
gazetevatan.com
Ben daha ilk defa ehliyet alacağım, biyometrik fotoğraf falan istediler, çektirdik - çokta çirkin çıktım- her halde benimki de bu sınıfa giriyordur, yoksa bi daha yenilemek zorunda kalmıyalım yani, çıldıracağım artık, şu eksik bu eksik diye sürekli evrak yenilettiler bana yılbaşından sonra
Ben daha ilk defa ehliyet alacağım, biyometrik fotoğraf falan istediler, çektirdik - çokta çirkin çıktım- her halde benimki de bu sınıfa giriyordur, yoksa bi daha yenilemek zorunda kalmıyalım yani, çıldıracağım artık, şu eksik bu eksik diye sürekli evrak yenilettiler bana yılbaşından sonra
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Vatandaş elindeki sürücü belgesini 5 yıl içinde yeni tip ehliyetle değiştirmek zorunda.
50 LİRALIK RAPOR ŞART
Yeni ehliyetler uluslararası olduğu için diğer ülkelerde de geçecek. Ehliyetlerini değiştirmek isteyen sürücülerden biyometrik fotoğraf, sağlık raporu ve parmak izi isteniyor. Ehliyet değişimi için istenen sağlık raporunu almak ise en az 50 liraya mal oluyor.
gazetevatan.com
Ben tüm işlemlerimi yılbaşından önce yaptım ama randevu alamadığımdan yılbaşından sonraya kaldım, neyse randevu aldım gittim, şuna zam geldi buna bilmem ne geldi, bu resim olmaz biyometrik olcak diye diye o günde başvurumu yapamadım sıra gelmedi koşturmaktan. Şimdi bir de geçen yılın sağlık raporu olmaz diyerek uğraştırırlarsa kafayı yerim artık, yakın tarihe randevu aldım, o gün de bir sorun çıkarmazlar inşaallah. Hiç yoktan bir sürü masraf çıkardılar o gün, bir de bu çıkmasın başıma ALLAHIM nolur.
ben farklı bir şey için almıştım raporu tam teşekküllü hastaneden şartıyla.ehliyet için bende sağlık ocağında sadece göz muayesinden geçtim.ücret ödemedim.ama yeni ehliyetler için detaylı rapor isteniyor diye biliyorum.sadece göz için değil sanırım.
Ben bu yeni sistemden hiç bir şey anlamadım. Bi kere sinyal vermeyi unuttum bi kez de stop etti araç, aldığım yere geri getirdim bunun dışında sorun yoktu kesinlikle. Hop kalmışım. Nasıl geçicem ben bu sınavı
Bıktıım sınav harçları biraz düşük olsa bari. Para basıyoruz sanki.
Ben bu yeni sistemden hiç bir şey anlamadım. Bi kere sinyal vermeyi unuttum bi kez de stop etti araç, aldığım yere geri getirdim bunun dışında sorun yoktu kesinlikle. Hop kalmışım. Nasıl geçicem ben bu sınavı
Bıktıım sınav harçları biraz düşük olsa bari. Para basıyoruz sanki.
50 LİRALIK RAPOR ŞART
gazetevatan.com