ehliyetle basim belada

ma cherie

GEC OLSUN AMA EN HAYIRLISI OLSUN !
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2015
154
73
Selam arkadaşlar Fransa da yaşıyorum ve oradaki arkadaşlara özellikle soruyorum.ehliyet aldım turkiyeden buraya gelince değiştirmeye gittim oturum yenile ole gel dedi bir sene doldu gittim yeniledim oturumu bana dedi ki 1 yıl suren var simdi ehliyeti değişmen. İcin sonra gittim geçici kâğıtta aldım ehliyeti beklerken. İptal oldu yazısı geldi Fransaya ilk geldiğinde olacak dedi bende deli oldum siz ne zaman yaptiniz

fransayi bilmiyorum ama almanyada yalnizca 6 ay gecerli türk ehliyeti,yeniden almak zorundasin öyle ya da böyle.

Ben de Fransa ya 2011 de geldim Ağustos'ta hemen Aralık ayında başvurdum .6 ay dolmadan ,öyle bir süresi var sanırım geciktirmeden başvurmak gerekiyor . Sanırım tekrar ehliyet sınavı geçmeniz gerekecek

Benim anlamadığım ben onların dediği surede bile gittim ama kadın yapmadı oturumu yenile gel dedi yenileyince bir yılın var dedi gittim tam zamanında gelmissin dedi aradan 4 ay geçti yok geç kalmissin diyo madem bitmiş niye geçici kâğıt veriyo bitti demiyo anlamadığım o resmen iptal ettirdiler bana yok mu bi yolu sizce

Son düzenleme:
Benim anlamadığım ben onların dediği surede bile gittim ama kadın yapmadı oturumu yenile gel dedi yenileyince bir yılın var dedi gittim tam zamanında gelmissin dedi aradan 4 ay geçti yok geç kalmissin diyo madem bitmiş niye geçici kâğıt veriyo bitti demiyo anlamadığım o resmen iptal ettirdiler bana yok mu bi yolu sizce
ne zaman geldiniz fransaya ,evlenip mi geldiniz bunlari bilirsem belki yardimci olabilirim

ne zaman geldiniz fransaya ,evlenip mi geldiniz bunlari bilirsem belki yardimci olabilirim.
04.03.2013 de geldim bir yıl vizem vardı bitmesine yakin oturum yenilemeye gittim ehliyeti de yapım diye ama kadın yapmadı oturumu yenile dedi kartım
Yoktu yeniledim bir yıl suren var dedi dolmadan gittim yaptılar kâğıtta aldım kartı beklerken ret geldi anlayacağınız yana yana gitti evet evlenip geldim

Anladım ama keşke gelir gelmez başvuru yapsaydın.Bitmesine yakın gitmen zaten olmamış yani kadın uzat gel demeseydi o an da yapsaydı kabul etseydi yine olmazdı . Sağlık olsun burda alırsın fransızca ne alemde baya ilerlettin mi

O anda yapsa olacaktı ama yapmadı herhalde oturumum yok mu sandı ne yaptı bilmiyorum itiraz edeceğim bakalım. Ne yazıkki ilerlemedi olduğu gibi zaten burada cok pahalı biliyorsun inşallah duzeltirim. Bitmiş olsa neden geçici kâğıt versinler anlamadim onunla kaza yapsam yanmistim ehliyetsiz gozukecektim sence hata yok mu

bak canim biz buraya gececi bi vize ile geliyoruz.fransaya geldikten 2 ay icinde yabanci burosuna gidip gercek vizelerimizi aliyoruz. onu aldiktan 4 ay icinde de basvurumuzu yapmamiz sart ehliyet icin. senin icin prosudur boyle islemistir muhakkak.anladigim kadariyla valilikteki kadin zamanlama konusunda hata yapti ve sana cikabilecegini sanip gecici kagit verdi ki zaten onu vermek zorunda sonucta senin elinde hali hazirda ehliyetin var ve turk ehliyeti burda gecerli sureli olarak yani onu mecbur verirler. sonra dosyalari hazirlarken geciktigini anlayip reddettiler ben bunu anladim. sen yine de itiraz et insallah kurtarirsin. hangi sehirdesin sen dil kursuna gittin mi ?

Sagol canım benim bir yıl surem vardı geldiğimde o bitmeden gittim demedi ki bitmiş felan keşke dese bi bu kadar daha beklemezdim.Strazburg dayım ben kursa bir ay gittim sadece oda oturum içindi şimdi taşınmayı bekliyorum o zaman yine gideceğim. Sen nerdesin yakin misin

anlamadim ki fransanin her tarafinda ayni degil mi prosedur acaba? ben 3 ay gittim oturum icin dil kursuna zorunluydu hem de . ben paris yakinlarindayim.

Ben bir ay gittim sonra sınava girdim oturumu aldım bir daha gitmedim bir yıllık aldım ikinci yılı da gecen ay aldım. Bilmiyorum ki aynıdır herhalde

evet 5 sene boyunca 1 yillik veriyorlar.eskiden hemen 10 senelik veriyorlarmis. simdi oyle degil.ama ben simdi calisiyorum kadrolu olarak ve bir de bebegim oldu o yuzden 3 .senemde 10 yillik verdiler. insallah sen de tum bu sikintilardan kurtulursun gurbet cok zor

Doğru diyorsun benim daha olmadı düşük yaptım bir yildir bekliyorum bakalım inşallah olur seninkni de allah analı babalı büyütsün :)

Amin cok sagol.Allah size de tez zamanda versin insallah saglikla hayirlisiyla... alistin mi buraya. esin dostun akraban var mi

Valla bit nevi mecbursun alışmaya eşimin arkadaşları var hanimiyla görüşüyorum onun dışında kimsem yok burda sen ne zamandan beri burdasin

agustosta 4 sene olacak. benim de kimsem yok arkadasim filan da yok.kucuk bi yerde yasiyoruz hic turk yok burda. ilk 2.5 sene hep evdeydim artik delirmek uzereydim. ise basladim 1 seneyi gecti zaman biraz daha iyi geciyo simdi.zaten ise baslamasam coktannn donmus olurdum heralde cok yiprandim ben burda :KK43: senin bir kac arkadasin varmis insallah daha cok benimsersin yavrucugun da oldu mu misss

Doğru haklisin tek olmuyor yabancı ülkede çok şükür iyiyim birde çocuk olsa çok daha mutlu olurum evde 7 kişiyiz zaten sende artik düzenini kurmussun ne güzel allah daim etsin

Amin canim. kayinvalidenlerle mi oturuyorsun ? alismak daha kolay tabi kalabalik olunca , iyi de anlasiyorsan ne guzel

Evet birlikte oturuyoruz çok şükür iyiyiz anlasiyoruz sende calisiyorsun iyice alismissindir buraya

X