• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eime yemek beendiremiyorum diyenler...

yetmiyor mu
aç bırakacaksın !! sen hiçbir şeyimi bğeenmiyrousn . madura yatacaksın . bne liemden geleni yapıyroum . vs. ama sen bğeenmiyrosun... kafanıız kullanın kızlar....belki bri iki gözyaşı ...
))) ne yapamıyorum .. becermiyorum bu işi .. modu.)))))

iki gündür mahvoldum resmen kızlar. ağlamaktan gözlerim şişti, geldi ki güzel söz söyledi ama hala benim iğrenç poğaça yaptığımı söylüyor, olayı öyle başka yerlere getirdi ki, ben de zehir zıkkım olsun dedim. bana bu lafı düşmanım demez dedi. defol git dedi. nedir bu ya? ben n'apıcağımı şaşırdım? Bi' akıl verin nolur.:43:

Bana kalırsa ilk işi olarak eşin evlenmeden önce de böyle yemek yememezlik yapıyor muydu onu araştır.
en iyi yöntem de annesiyle konuşmak. eğer annesinin yemeklerini hiç ayırt etmeden yiyorsa
annesinden yardım almak en mantıklı yol.nasıl yapıyor ne katıyor kullandığı markalara kadar
annesinden öğrenebilirsin,hatta annesiyle bir-iki birlikte yapıp bu işi çözebilirsin diye düşünüyorum.

benden önceki 4 yıl boyunca okul-iş vs. hep dışarıdaymış yani ailesinin yanında değil. zaten annesi de iğrenç yemek yapıyor :( ben de okuyordum bana hep ben ilk yıl senden birşey beklemem diyordu ama 3 aylık evliydik homurdanmaya başladı. ben olmasam ev yemeği yiyeceği başka bir yer yok ama o çok kırdı kalbimi. :43:

üstüne üstlük suçlu şimdi ben oldum ona "zehir zıkkım olsun" dediğim için...

tuuca ,canim uzme kendini bosver..tabi insan aliniyor boyle laflar karsisinda ama zamanla yerine otuur hersey...bak ben kac senedir evliyim,simdi bile esimin sevmedigi seyler olabiliyor ve halen inantla yemedigi seylerde.bunlari deneye yanila,o ok kizdigim icerledigim yorumlari sayesinde ne isteyip istemedigini,neyi sevip sevmedigi ogrendim...simdi de baska yerde yemek yese,hemen iyi degildi sevmedim falan der.yani artik biz dmak tadiizi oturttuk...sen de zamanla en iyi pogocayi yapmayi basarirsin merak etme...netten falan tariflere bak istersen,belki yardimci olur...sevgiler..

Bence de üzülme, inan bunun için döktüğün gözyaşlarına yazık..
ona dışarıda yediği gibi aparatif şeyler veya kolay hazırlanan şeyler hazırlasın
onun ne sevip sevmediğini zamanla da anlarsın ve yemek işini oturtursun
kendine de istediğin tarzda yemek pişirirsin..bununla yıpratma kendini..

Benim eşimd eçok yemek seçer. En sevdiği yemek patates kızartması. Tefal actifry aldım. Yağsız kızartma yapıyorum benim d eişime geliyor şimdi. Ben balığı çok severim eşim ağzına sürmez. Bazen aynı öğünde eşime ve kendime ayrı yemek hazırlıyorum. Sorun yapılacak şey değil bu. Mutluysan yemeği sorun etme. Bizim peynir zevkimiz bile farklı. eşim sadece İzmir tulumu yer. Ben hemen her çeşit peynir severim. Balık sevmemesine rtağmen işten eve gelirken bana balık alır. Bend eona sevdiği yemekleri yaparım.Tek derdiniz bu olsun ayol.

kızlar çok üzüldüm çünkü o bana asla böyle kötü laflar etmezdi, o karaktersiz biri olsa aldırmam laflarına yoluma devam ederim..

yavaş yavaş düzeldi aramız, hatta sanırım dediğiniz gibi olacak yavaş yavaş tanıyacağız birbirimizi. 1 yılı geride bıraktık ama yeterli değilmiş demek ki :( moralim de yerine geldi, huzursuzluk çok kötü bir şey gerçekten. Allah'ım kimseye yaşatmasın inşallah. Siz de güzel şeyler yazmışsınız, benim öğüt alacağım pek kişi yok etrafımda.. anneme de anlatırsam çok üzülür diye anlatamıyorum her zaman :( neyse sağolun çok şey öğreniyorum buradan :)

benim eşimde yemek beğenmez sebze yaptım mı pek yemez et türü şeyler sever.bende pazardan sebzeyi az ,eti çok alırım.düz patlıcan yemeği yapmam karnıyarık falan yaparım o zaman yer sebzeyi :9:

sebzeleri etle karıştırıp küçük güveç kaplarında pişirin
benim sebze yemeyen eşim bayıla bayıla yiyo
yanınada pilav biraz süsleyip servis edin
yanına güzel bardaklarda içecek salta falan
bide en önemlisi öğünlük yapın ben hep iki kişilik yaparım hiç yemek arttırmam tadı kaçmasın diye

canım benim yemeklerime yumurta kırmama bile herkes bayılır kayınpederim yemekte kimse seni geçemez der sırrımı hemen söyliyeyim malzemeden asla kısmam mutfak masrafım herşeyden çoktur etli yemeklerin hepsini tereyağınla yaparım makarna pilab çorbalar hepsi tereyağınla yaparım ne görüntüde nede lezzette eksiklik olsun isterim soğanları ince ince doğrarım şalça ve baharat her zman boldur çorbayı blendera asla vurmam tel süzgeçle süzerim kolaylığa kaçmam gerçi bu eşinizin huysuzluğundan kaynaklanıyor olabilir bazı erkekler öyle huysuzdur mesela benim kaynım herşeye birşey bulur ALLAH eşinin yardımcısı olsun...

istersen sana çok beğenilen börek tariflerimi verebilirim eşine yaparsın tek tek yazarım çok beğenecektir istediğin bir şey varsa yardım ederim tarif paylaşırız sakın yanlış anlama ben sadece değişik tarifler vermek için diyorum eminim çok harika yemek ler yapıyorsun sorun eşinde bence belki katkım olur..

Benim eşimde kış sebzelerini hiç yemez. Karnıbahar, pırasa, lahana hiç ağzına sürmez kokuyor pişerken diyor. Bir tek ıspanak yer de her haftada ıspanak yenmez ki kardeşim. Yemekler az salçalı olsa aman çok salça koymuşsun der yer ama öle diyince artık bende moral sıfır. Akşamları et yemek istemiyorum diyor. Ne yapıcam o zaman ben sebze yok et yok. Neyse ki baklagil yiyor bir hafta mercimek bir hafta kuru fasulye felan yapıyorum iki gün o yeniyor sonra da köfte felan o da yerse. Valla şaşırıyorum artık birde çalışıyorum. Valla yeni tarifler arıyorum sürekli.

herkes cok guzel tavsiylerde bulunmus,cok tesekkurler hepinize, ben bir tek su iki kisilik yemek yapmayi beceremiyorum,ne kadar da az yapsam hep artiyor,esimin pek bu aralar yemekle arasi yok,ben de kilo vermek istyiorum diye az ymeye calisiyorum..haliyle artiyor yemekler...

Al birini vur ötekine benimkide öyle sadece köfte patates, tavuk, pirzola, balık, makarna, pilav yiyor adam ya delirtecek beni.

Son düzenleme:
çok sinir oluyorum bu konuya. zıkkımın kökünü yesinler.:47::47::47::47:

ben evlenmeden önce hiç yemek yapmış değildim. öğrenciyken de yurtta kaldım. ne zaman yemek yapsam " annem şöyle yapardı " der. hatta bir ara " makarna yapmayı bile beceremiyorsun " dedi. en son ben de " annenin yanına git o zaman " dedim. :19: allah katından bir anda inmiyor ya şu yemek yapma marifeti. zamanla farklı farklı yemekler öğreniyor insan. şimdi daha iyi ve daha fazla yemek yapabiliyorum.

Allah sabir versin size hanimlar. Eve gelsin esim kocaman sarilcam.
Onune ne koysan yer, hayatta bunu niye yaptin demez. Ayni yemegi ust uste 3 gun versen sesi cikmaz.
Annaaaaammm canim kocam benimmmm:)

eşim yemek seçmez ne olursa yer ama bazen gıcıklığı tutar annesinin yemekleriyle kıyaslar
annem bunu daha güzel yapardı falan gibi bende hiççç bozuntuya vermem
tamam canım madem annen daha güzel yapıyor ben bu kadar becerebiliyorum bu yemeği
sen bi dahakine annene git o yapsın sende ye
bire anlamadığım hem yemeği beğenmiyor hemde iki tabak nasıl yiyor
birde beğense ne yapacak bilmem :)

Back
X