Einizin Ailesine ok Yakn Oturmak!

• Konu Sahibi Konu Sahibi melikex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

melikex

Ziyaretçi
Arkadaşlar, benim çok samimi olduğum bir arkadaşım şu sıralar bu problemle karşı karşıya ve karar vermekte zorlanıyor,tereddütleri var.

Evlenmeyi düşündüğü insan diyor ki,ben annem ve babama komşu olacak şekilde oturmak isterim,bu olmazsa olmazımdır.Onlar seni kızı gibi görecek,gelini gibi değil,merak etme.bu aynı evde olmak değil yada onların güdümünde olmak değil..onlarla birlikte olmaktır.bizim onlara değil onların bize ihtiyacı olacak.

Fakat arkadaşım ne kendi ailesine ne de evleneceği kişinin ailesine çok yakın oturmama taraftarı,en azından bir semt fark edecek kadar.Çünkü uzak olsun tatlı olsun,bu şekilde özel hayat denen şey pek kalmayabilir fikrindeyim diyor..Bana da akıl danışıyor,bilmiyorum ne diyeceğimi..Akıl verin kızlar ;)

Ben karşılıklı apartmanlarda oturuyorum,duruma göre hafta da,10 günde falan giderim,işim gücüm oluyo çünkü.karşıdan balkondan,pencereden görürüz biribirimizi.onlarda bana pek sık gelmezler,kayınvalidemin sağlık sorunları var vaktini evinde geçirir.Öyle yakınız diye şikayetçi değilim sık sık gelip bunaltmaları yok,bize de sizde gelin diye baskı yapmıyolar.onlar rahat, ben rahat geçinip gidiyoruz.Bu yakınlık olayını nişanlı ikende beni hiç kasmamıştı (zaten bu şekilde olmayı düşünüyodum)ama herkes bir olmuyor her ailenin görüşü farklıdır.Kimi komşu gibi olalım mesafeli olalım der,kimi de vıcık vıcık bir arada olur,gece gündüz..............

ben kendi adıma ,kendi koşullarım içinde Allah korusun derim..

yalnız her aileyi kendi içinde değerlendirmekte lazım,yakında olsa başta bir düzen ve mesafe belirlesin ve bu düzeni bozmasın..

bence ailemin yakınında olacağız olmazsa olmaz diyen bir yarın öbür gün bir sorun çıkarsa eşini ailesine karşı koruyamaz.
onlar benim ailem der çıkar işin içinden gibi geliyor.

eğer aileyse kızın da ailesi var. ağaç kavuğundan çıkmadı ya bu..
neden erkeğin ailesine yakın olunuyor da kızın ailesine yakın olunmuyor?

şahsen ben böyle yaptırımlardan hazetmem..

bazı arkadaşlar çok güzl geçiniyor
bazıları sorunlu oluyor.
yakın olsanda mesafeli olacaksanız
seni gerçekten öz kızı gibi davranacaklarsa
sorun olmaz
hakkınd ahayırlısı canım.

canım ben kaynanamlarla 2 sokak arayla oturuyorum saolsunlar çok iyiler ama olmuyor eşim ailesi ykn olduğu için sürekli oraya gitmek onların bize gelmesini bekliyor ve bu sıkıcı oluyor bigün izninvar onuda nereyse çoğunu orda geçiriyorsun bence erkeğin evliliğe alşıması için ailesinden uzak biyerde oturması lazım kaynana nekadar iyi olursa olsun...

Kesinlikle Lii ye katılıyorum. Erkekler çocuk gibidir lafı vardır ya bazen bu lafa çok hak veririm. Evliliğe alışmaları zaten zor bide ailesiyle yakın olursa iyice zorlaşabilir. Zaten evlendikten sonrada evli gibi davramıyorlar, hala çıkıyormuş ya da nişanlıymış gibi davranıyorlar. Aileye yakın oturmakta bu duygularını körükleyecektir.

evliliğin ilk yıllarında yakın olmaya pek sıcak bakmıyodum...ama şu an neredeyse 5 yıllık evliyiz...evimizi değiştirmeyi düşünüyoruz...annemle kaynanam aynı mahallede bende onlara yakın bi ev tutmak istiyorum..bebeğimiz olursa iznim bittikten sonra çalışmak zorundayım çalışıncada annem bakıcak en azından yürüme mesafesinde çocuğu sabah bırakıp akşam almak istiyorum..
ailenin tutumuda önemli tabi gece gündüz içiçe olmak istiyolarsa uzak dur derim....

arkadaşınız endişelerinde haklı....
ne kendi ailesine nede eşinin ailesine uzak oturmalı insanlar...
kendi ayakları üzerinde durulmalı...
bırak sıkıktı çeksinler bırak ihtiyaçları olsun...
çocuklarını çok düşünen aile onların mtlu olacağı şekilde yaşamalarına izin vermeli....

iki aileyede çok yakın oturmamak taraftarıyım (3,5 yıl aynı binada oturup şu an biraz uzakta oturan biri olarak yazıyorum :nazar: )
insan ailesini,sorumluluğunu bilsin
ailemiz tabiyki gideceğiz gelecekler
ama aynı sokakta oturmaya ne gerek var
istisnalar vardır muhakkak ama insanın düzeni kalmıyor :delphin:

ben yakın oturmak istemezdim...
çünkü başıma gelecekleri biliyorum...
arkadaşınızında bu konudaki sıkıntısını çok iyi anlıyorum...

Anlamıyorum yaa
Sanki sadece onların ana babası var.
Biz nerden geldik.Bizi leylekler getirmedi ya.Çok üzgünüm çoook
Bana böyle "benim olmazsa olmazım ... diyen adama ozaman olmaz.Yolveeeerr ol verrr derim.
aaaayyyy kaliteli kadın çizgimden çıkartmasın beni :oklava:

Bende yakın oturmak istemem, ne annemlere ne de kayınvalidemlere.
Annemlerin tam karşısında satılık bir daire vardı, bizde daire alacaktık eşim ordan alalım diye tutturdu ama ben istemedim, kaynanamlarlada 2 sokak var aramızda, çalıştığım için haftada bir görüşüyorum, yakında çalışmayı bırakınca bakalım neler olacak.

bence yakın oturmak değil problem mesafeyı ayarlayamamak ..bunu yapamazsan eğer fizanda otur fark etmez..
kolay gelsın sevgıler

canım arkadaşın doğru düşünüyor ne kendi ailesini nede eşinin ailesine yakın oturmamalı herşey tatlı tatlı olmalı tabi ilk başta kızı gibi sonrasını bilirim bence arkadaşın ne yapsın tsin aklını kullanıp uzak otursun derim

Peki kizin ailesinin onlara ihtiyaçlari olmayacak mi acaba ?
Neden erkegin ailesien yardimdan dolayi oturulacakmis ?
Ve nasil istemezsen bu is olmaz diyebiliyor ?
Allah korusun asiri baskici bir insan, evlendiginde kizlari gibi hareket etmezlerse ne olacak ?
Iki aileninde evlatlarina ihtiyaci var
Iki aileninde arasinda bir semtte otursunlar bence.

bence her aileye göre degisiyor :)
arkadasinin esinin ailesi arkadasina simdiye kadar nasil davranmis?
ama bence bir erkegin olmazsa olmaz diye konusmasi isi cok zorlastiriyor karar vermek kiza kaliyor
bence her ikiside konusup anlassinlar, neyi istediklerini ve istemediklerini konussunlar

19 yıldır hem anneme hemde kayınvalideme yakın oturuyorum. Hiçbir zararını görmedim, hepsinde evin anahtarı var.
İstedikleri gibi girip çıkarlar sorun olmaz.
Ama tabi karşılıklı anlayış önemli burada.

Kızlar öncelikle vaktinizi ayırıp fikrinizi paylaştığınız için gerçekten teşekkürler..Çocuk demiş ki,senin ailen de yakınımza gelmek istiyorsa gelsin benim için sorun olmaz,sonuçta ben aileme komşu olmak istiyorum bu benim kesin düşüncem demiş.

Arkadaşım ise bana diyor ki, yani en azından 'olmazsa olmazım'dır demek yerine,ben bu olaya sıcak bakıyorum bana çok doğru geliyor sebebi şu şu..sen ne dersin?negatif bakıyorsan neden?diye sormasını beklerdim,tek taraflı bir karar almış tarzda davranıyor bu hoşuma gitmedi.."
Çoğunuz negatife yakın düşünce belirtmişsiniz,ben de öyle düşünüyorum şahsen.Zor bir durum..Dengeyi ayarlamak zor.

Bence uzakta olmak en iyisi,yüzgöz de olmazlar.Benim eşim nişanlıyken bana uzakta oturalım demişti,hatta sen istemezsin belki rahat edemezsin dedi.
ben de akılsız kafamla ya evin var niye kira verelim deyip yakına geldim.Altlı üstlü oturuyoruz ve gitmek için can atıyorum şuan.
Kadınlar Kulübünü daha erken keşfeseydim keşke :(((

Back
X