ek besine başlayalım :)

m_junior_mk

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
41
3
16
Trabzon
Kizlar bebislerimizin artık ek besine yawas yawas baslama zamani geldi ben bikac gundur bikac kasik kadar elma suyuyla tattirmaya basladim besinlere hangi sirayla baslayacagimizi biliyorum fakat ilk bebisim oldugu icin biraz kafam karisik. . Mesela nekadar zaman sonunda miktarı nekadar artirmaliyim? Kac gun aynı besini vermeliyim? Gunde kac defa vermelyim?Nezaman gunde birden fazla cesit verebilirim? gibi gibi birsürü soru war aklimda. Özetle bana ayrıntılı, miktarlı, öğünlü bir besleme programı verenin kırk yıl kölesi olurum modundayım :)) tecrübeli anneler lutfen yardimmmm

Ek gıda konusunda pek tecrübem yok aslında ama genel paylaşım alanında paylaşımlar oluyor.Bazılarının doktorları menu bile veriyor. Vaktin yok sanırım orayı takip etmeye ama istersen birde orada yaz buradaki soruları görmüyor genelde kimse :)

Başlangıç dediğin gibi elma suyu,armut suyu, havuç suyu, yoğurt ve meyve püreleri ile oldu herkeste. Her besini 3gün deneme süresi belirtiyorlar. Ben elma ve armut püresi verdim ayrı ayrı 3gün verip takip etmedim. Pek alerjik özellikli meyveler değil. Avakado verdim 2defa ama onu takip ettim o gün başka birsey vermedim. Birkaçgündürde kahvaltı yaparken yumurtanın sarısından veriyorum, onuda takip ettim. Yoğurt veriyorum. Ama hepsi inanılmaz az derece. Uğraşıp yoğurt mayalıyorum hergün, 3tatlı kaşığını 2 öğünde ancak yiyor.Hala gönlü yok ek gıdaya bende pek zorlamak istemiyorum bakalım.

teşekkür ederim :) evet çalışıyorum çok uzun uzun takip etmeye waktim olmuyor , burada hep aynı ay grubundayız diye yazıyordum ama genelde senden başka gören olmuyor galiba :)) okuyanda oluyor ama yazmak zor geliyor heralde :) şimdi yeni bi site buldum ordada güzel tarifler var faydalı tam istediğim gibi detaylı ;)

Mutfak Önlüğü

diye bir site , belki faydalanmak isteyen arkadaşlar olur paylaşmış oliyim

Bende bu ay kilo almayınca sebzeye geçeyim dedim. Havuç- patates haşladım ufak ufak doğrayıp. Genelde herkes böyle başlayıp ek sebze ekliyor. Balkabağı,brokoli gibi.( tabi gaz sorunu hortlayabiliyor bu dönemde)
İyice haşlandı bir çay kaşığı kadar irmik ekledim az daha beklettim ocakta. Sonra aldım tel süzgeçten geçirdim. Üzerine zeytinyağı ekledim biraz. Tabi sonuç yemedi sıpa oğlum ağzını kilitledi :) Denemelere devam etcez tabi yılmadan :) Ne de güzel olmuştu aslında:56:

Bebek ve ocuklar iin salkl beslenme rehberi ve tarifler | Gurme Bebek Bu siteye göz at istersen birde. Güzel tarif ve bilgiler var. Yandaki arama motorundan arama yapabilirsin isteğin şeye göre. Forumda da güzel paylaşımlar oluyor.

benim bebişiminde kilo alması yavaşlayınca doktorumuz 5,5 aylıkken yoğurt ve meyve püresi ile başlattı şimdide sebze çorbası ve muhallebi veriyorum oyunla falan az yiyor ama 2 çay bardağını geçmemeli 9.aya kadar diyorlar ek besin bende bunu düşünüyorum 9 aylık bebek 2 çay bardağı ek besinle doyarmı ya :) yumurtaya başlayacağım şimdi bakalım... bizim menümüz şöyle olacak:
sabah: anne sütüne yumurta tuzsuz peynir pekmez cici bebe katıp verecğim
öğle:sebze çorbası
ikindi:meyvalı yoğurt
akşam:muhallebi
gece ve diğer tüm zamanlar:anne sütü

Back
X