Yoğurt ile baslamak istiyorum aslında ben. İlk kizcemde çalıştığımdan dolayı 3 aylık tibasladik biz ek gıdaya... Yani aslında kati bir kurali yok bu işin sadece süreçte biraz heyecan yaptım ne yapsam ne ile başlasam vs diye .6. Ay yani 180 gün dolunca başladık. Sindirim sitemleri o zaman oturuyor.
Havuç patates kabak gibi alerjen riski en düşük sebzelerle başladık. Sebze-yoğurt en son meyve olarak gittik biz.
Ayrıca ek gıdaya başlamak için belirli şartlar gözlenmesi lazım. Başını dik tutabilmesi, oturabilmesi, doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması, yiyeceklere karşı istekli olması lokma gelince onu bilip ağzını açması gibi. 4 ay çok erken değil mi? Artık sadece mama alan bebekleri dahi 5-5,5 aylıkken başlatıyorlar.
Benim bebis de 7 aylik olacak ama brokoli versem bogazina takilmaz mi , ya korkuyorum6+ ayda baslamistik. Doktor erken baslamayin demisti. İlk brokoli ya da muz yemisti, blw yontemiyle beslenmisti
Yok yok takilmiyor, iyice haslayin ya da buharda pisirin. Gayet guzel yemisti benimkiBenim bebis de 7 aylik olacak ama brokoli versem bogazina takilmaz mi , ya korkuyorum
6,5 aylıkken verdim ben çiçek şeklinde eline, oynadı kemirdi bir sıkıntı çıkmadı. Bence parmak gıda olarak yiyebilinecek en kolay sebzelerden biri küçük taneli olduğu içinBenim bebis de 7 aylik olacak ama brokoli versem bogazina takilmaz mi , ya korkuyorum
yani katı olmasa da belli kurallar var bence doktora danışmadan ilerlemeyin.Yoğurt ile baslamak istiyorum aslında ben. İlk kizcemde çalıştığımdan dolayı 3 aylık tibasladik biz ek gıdaya... Yani aslında kati bir kurali yok bu işin sadece süreçte biraz heyecan yaptım ne yapsam ne ile başlasam vs diye .
Valla ben harfi harfine blw uygulamistim, cok da memnun kalmistik
6+ ayda baslamistik. Doktor erken baslamayin demisti. İlk brokoli ya da muz yemisti, blw yontemiyle beslenmisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?