Bebek Beslenmesi EK GIDA. Cok mu erken? Bir zararı olur mu??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bluee00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2017
160
72
48
Oğum 5 aylık tam.3 aylıkken biberon mamasını bıraktı, 1 ay uykusunda besledim sonraki ay onu da basaramadım. Kasık mamasını denedim yedi, evde bir bayram havası...Dün 3 defa 75 ccyle yaptıgım mamayı yedirdim, altını cok az ıslatıyor, kaka yapamıyor. Onun dısında bi sorun göremedik biz cok sükür. Anne sütü sürekli veriyorm pek yeterli degil, hatta 12 saat bezini ıslatmadıgı dahi oluyor sadece sütümle. Ek gıdaya gecmis mi oluyoruz simdi biz? Tecrübeli anneler fikirlerinize cok ihtiyacım var. 3 öğün aynı mama verilmez mi bebege? Sütlü princli verdik hep. Baska neler verebilirim?

Bizde simdi dr dan geldik benm kizimda 4 ayini doldurdu anne sutunu 2 aylikken birakti mamayla devam etrik o yuzden ek gidaya gecelim dedi dr bemde simdi yogurt mayaliorum bakalm nolcak patates kabak havuc purelerini sutle yapip borazda zeytinyagi koyup verebilirsin dedi dr

Bizde simdi dr dan geldik benm kizimda 4 ayini doldurdu anne sutunu 2 aylikken birakti mamayla devam etrik o yuzden ek gidaya gecelim dedi dr bemde simdi yogurt mayaliorum bakalm nolcak patates kabak havuc purelerini sutle yapip borazda zeytinyagi koyup verebilirsin dedi dr
Devam sütüyle mi yapılcak?? Kaşık mamasından bahsetti mi hiç? Haftaya bizim kontrolümüz, doktor üstüne basa basa ek gıdaya baslama demesine ragmen 2 gündür baslamıs bulunmaktatım.. Hadi hayırlsıo_O

Evet mamasindan koyabilirmisiz bilmiorum her dr farkli bise soyluyo ama bnde saglikciyim o yizden bilgime gore cok zararli olcagini disunmuyorum ama bebek onlarin uzmanlok alani yime de dinlemekte fayda var

Devam sütüyle mi yapılcak?? Kaşık mamasından bahsetti mi hiç? Haftaya bizim kontrolümüz, doktor üstüne basa basa ek gıdaya baslama demesine ragmen 2 gündür baslamıs bulunmaktatım.. Hadi hayırlsıo_O

Evet o pirincli elmali olanlardan da olur dedi ne severse onu yesin cok kasma dedi yani bazi markalarda var zaten 4 ay dogerleri hep 6 ay ustu

cnm ev yapımı yoğurt ve az az meyve püresi verebilirsin.
Oğum 5 aylık tam.3 aylıkken biberon mamasını bıraktı, 1 ay uykusunda besledim sonraki ay onu da basaramadım. Kasık mamasını denedim yedi, evde bir bayram havası...Dün 3 defa 75 ccyle yaptıgım mamayı yedirdim, altını cok az ıslatıyor, kaka yapamıyor. Onun dısında bi sorun göremedik biz cok sükür. Anne sütü sürekli veriyorm pek yeterli degil, hatta 12 saat bezini ıslatmadıgı dahi oluyor sadece sütümle. Ek gıdaya gecmis mi oluyoruz simdi biz? Tecrübeli anneler fikirlerinize cok ihtiyacım var. 3 öğün aynı mama verilmez mi bebege? Sütlü princli verdik hep. Baska neler verebilirim?

cnm ev yapımı yoğurt ve az az meyve püresi verebilirsin.
Devam sütünü bıraktı mümkün degil kasıkla, sırıngayla, biberonla tek damla almıyor sütüm de azaldı iyice. Karnı doysn diye kasık mama basladım, hani azar azar vermek gibi lüksün olmadı hic. Yavrum kabız oldu 10 gündür yapmıyor bu yüzden, ne yapacgmı sasırdım vermesem ac, devam etsem sürekli ıkınıp aglıyor:KK43:

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımız ilk 6 ay sadece anne sütü önerir. Anne sütü yokluğunda devam sütüdür verebileceğiniz. Ek gıda 6.aydan sonra başlar. 6.aydan önce size ek gıda öneren doktorlarınızı sağlık bakanlığına şikayet edebilirsiniz sizleri yanlış yönlendirdiği için. Bunun dışında ilk 1 yıl ek gıda yalnızca ek gıdadır. Ana öğünler yine anne sütüdür/ yokluğunda formül mamadır. 1 yıldan sonra mama kademeli olarak bırakılır. Erken ek gıdaya geçiş, hazır olmayan tüm sindirim/dolaşım/bağışıklık sistemini zorlar.

Yoğurda bile kademeli başladık, kaşık maması çok sert bir giriş olmuş bence doktorunuza danışın.
Ben de erken başlatıldım, ama 4. Ay sadece elma suyu vermeme izin verildi, 5. Ay sebze (sadece kabak-havuç-patates) ve armut suyu gibi denemeler, 6. Ay yoğurda giriş yaptık.
Kaşık mamalarını , muhallebi tarzı gece mamalarını 8.9. Aylardan sonr denemeye başladım.

Yoğurda bile kademeli başladık, kaşık maması çok sert bir giriş olmuş bence doktorunuza danışın.
Ben de erken başlatıldım, ama 4. Ay sadece elma suyu vermeme izin verildi, 5. Ay sebze (sadece kabak-havuç-patates) ve armut suyu gibi denemeler, 6. Ay yoğurda giriş yaptık.
Kaşık mamalarını , muhallebi tarzı gece mamalarını 8.9. Aylardan sonr denemeye başladım.
EVet öyle oldu, bende isterdim yava yavas alıstıra alıstıra vermeyi ancak ben caresizlikten basladım. Karnı cok actı sütün yok denecek kadar az, aclıktan 3 gün agladı, dayanamadım artık Allaha sığındım verdin. Bünyesi tabiki kaldırmakta zorlandı, ama atlattık gb cok sükür. Ben karnını doyurayım derken cok daha büyük sorunlar yasamaktan korktum. Doktor konusuna gelince o konuda inanılmaz sanssızım, doğuda yasıyorum isim geregi tek bir doktor var ilçede. İle gidiyorum o da aynu:(

Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığımız ilk 6 ay sadece anne sütü önerir. Anne sütü yokluğunda devam sütüdür verebileceğiniz. Ek gıda 6.aydan sonra başlar. 6.aydan önce size ek gıda öneren doktorlarınızı sağlık bakanlığına şikayet edebilirsiniz sizleri yanlış yönlendirdiği için. Bunun dışında ilk 1 yıl ek gıda yalnızca ek gıdadır. Ana öğünler yine anne sütüdür/ yokluğunda formül mamadır. 1 yıldan sonra mama kademeli olarak bırakılır. Erken ek gıdaya geçiş, hazır olmayan tüm sindirim/dolaşım/bağışıklık sistemini zorlar.
Devam sütünü bıraktı, kokusunu duydgnda aglamaya baslıyordu, 1,5 ay uykusunda zar zor icirdim sonra o da olmadı. Sürekli emziriyorm ancak hic ama hic yeterli olmuyor. Bu sartlar altında karnını doyurabilmek adına basladım veriyorm kasık maması.. Umarım tolerans gösterir :(

Devam sütünü bıraktı, kokusunu duydgnda aglamaya baslıyordu, 1,5 ay uykusunda zar zor icirdim sonra o da olmadı. Sürekli emziriyorm ancak hic ama hic yeterli olmuyor. Bu sartlar altında karnını doyurabilmek adına basladım veriyorm kasık maması.. Umarım tolerans gösterir :KK43:
Facebook üzerinden Emzirme Sanatı kapalı grubuna üye olup sorununuzu anlatabilirsiniz. Adminler yardımcı olacaktır. Eğer tabi sütünüzü arttırmak istiyorsanız.

Arttırmak istiyorsam ? Bu cümleye anlam veremedim.. Tesekkür ederim ilgilendiğiniz icin.

Back
X