Ek gıda, geleneksel mi modern(!) mi?

Benim bebeğim 8 aylık, 3 aydır ek gıda veriyorum 3 aylık tecrübemle ben bebeğe özel hiçbir şey almadım bebek unuymuş bebek irmiğiymiş… beyaz un tuz şeker baharat salça kullanmıyorum onun dışında sabah yumurtalı bişeyler uyduruyorum arada meyve akşam da çorba. Şimdilik böyle ilerliyorum tabi biraz daha geçsin katı gıdalara da başlayacağım bebeğim ne zaman isterse ne zaman hazır olursa. Bir tek şekersiz bebek bisküvisi arayışına girdim bebeğe özel olarak. Yani instagrama bakmayın günde on öğün çeşit çeşit etler yemekler gerek yok.
Bide yorumlarda gördüm ben de ekleyeyim, mutlaka zeytinyağı, tuzsuz tereyağı veya et suyu ekliyorum öğünlerine. Ben de bişey sormak istiyorum burda ki arkadaşlara, bebek labnesi nasıl yapacağım beceremiyorum bir türlü ya. Tuzsuz labne de yok.

Merhaba anneler,
Kızım 7 ay 10 günlük prematüre olduğu için ek gıdaya yeni geçtik tadım aşamasındayız şimdilik.
Tadım sonrası süreçte ne yapmam gerektiği konusunda biraz kafam karışık, bilirsiniz çeşit çeşit malzemelerle tarifler yapan anneler var özeniyorum ama sürdürülebilir mi emin değilim.
Organik ek gıda ürünlerinden kullandınız mı yoksa anam babam usulü mü ilerlediniz tuza salçaya dikkat ederek? bu süreçte nasıl etkiler gördünüz merak ediyorum. Kabızlık için zeytinyağı kullanıyorum ama farklı önerileriniz var mı? 9 aya kadar doyumluk değil tadımlık deniyor ama sanki benim kız artık mamayla doymuyor ya.
9 aya kadar ona özel hazırladım daha sonra kendimiz ne yersek tuzunu baharatını atmadan ona ayırdım 1 yaşa kadar böyle devam ettim sonra Allah ne verdiyse 🤣

Back