• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıda hakkında

maaaaviiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
351
Puanlar
33
1 aydır bebeğim ek gıdaya başladı şu an 6 buçuk aylık. Son 2 gündür hiçbir şekilde bi şeyler yemek istemiyor ağzını açmıyor ağlıyor karşısında girmediğim şekil kalmadı sevdiği oyuncakları gösteriyorum ama yine de istemiyor. Yiyeceklere karşı merakını nasıl artırabilirim

Eline verin bence mıncıklasın dokusuna kokusuna baksın ben çok faydasını gördüm, bir de önünde sadece yemek olsun ekran oyuncak vb vermeyin ki yemek yediğinin bilincinde olsun bebeğiniz, çok da zorlamayın zaten şu an tadım dönemindesiniz amaç doyması değil tanıması

1 aydır bebeğim ek gıdaya başladı şu an 6 buçuk aylık. Son 2 gündür hiçbir şekilde bi şeyler yemek istemiyor ağzını açmıyor ağlıyor karşısında girmediğim şekil kalmadı sevdiği oyuncakları gösteriyorum ama yine de istemiyor. Yiyeceklere karşı merakını nasıl artırabilirim
Çeşit çeşit sebzeleri damağıyla ezebilecek kadar haşlayın önüne koyun ellesin oynasın tadına baksın yemek zorunda değil. Zaten şu an mama içiyodur ya da emiyodur ana besin kaynağı ek gıda değil

Eline verin bence mıncıklasın dokusuna kokusuna baksın ben çok faydasını gördüm, bir de önünde sadece yemek olsun ekran oyuncak vb vermeyin ki yemek yediğinin bilincinde olsun bebeğiniz, çok da zorlamayın zaten şu an tadım dönemindesiniz amaç doyması değil tanıması
Çeşit çeşit sebzeleri damağıyla ezebilecek kadar haşlayın önüne koyun ellesin oynasın tadına baksın yemek zorunda değil. Zaten şu an mama içiyodur ya da emiyodur ana besin kaynağı ek gıda değil
Yere atmak dışında hiçbir şey yapmıyor ağzına götürmüyor bile 😞

Götürmesin acele etmeyin benim bebeğim 9. Ayda yeni yeni löp löp yiyor inanın ben 6. Ayında 1 yemek kaşığından fazla yediremezdim sadece tadına bakıyor bebeğiniz şuan. Yemiyor mu ? Ağzına götürmüyor mu ? Benim bebeğim de öyleydi hatta bazı günler hiiç ek gıda yemedik. Acele etmeyin bebeklerde uyku ve yemek çok sabır gerektiren şeyler

Şuan tadım yaptığı için zorlamaya gerek yok yani ama tabağına koyup kendisinin oynayarak yatmasına izin verebilirsin dönem dönem de değişir yeme içme durumu zaten normal

Kendi tecrübemden söylüyorum ilk başlarda tadım kısmı çok iyiydi ortalarda yememeyi tercih etti. Ben de eline verip birleyi ağzına götürmesini bekledim ama bu süre 2 ay sürdü, sonrasında öğrendi. Yemediği zamanlar ben karşısında yedim ve ilk önce ona teklif etmedim zamanla yemeyi öğrendi 9. Ay yeni bitti 1 aydır düzenli yemek yiyor.

Back
X