• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıda ile basım dertte

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Meryemdss

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
486
214
23
36
Arkadaşlar merhaba 12 aylık oğlum bir haftaya bir yasına girecek emiyor ama ek gıda olarak birsey yemiyor iki ay önce corba çeşitlerinin hemen hemen hepsini yerdi suan bir kase bile yemiyor eyedıklerımden veriyorum bir kere alsa ikincisi nı almıyor ıstahsız sadece emiyor geceleri sık uyanıyor emip tekrar yatırdıgımda ağlıyor memede ytucakmıs saat bası uyanuyır aclıktam desem kasık maması cici bebe denemediğin kalmadı 10 kilo suan 78 cm yeterl kadar gelısememesınden korkuyorum doktora sormadım ama gitmeyi düşünüyorum ek gıdalara alısması İcin tekrardan ne yapmam gerekiyor

Arkadaşlar merhaba 12 aylık oğlum bir haftaya bir yasına girecek emiyor ama ek gıda olarak birsey yemiyor iki ay önce corba çeşitlerinin hemen hemen hepsini yerdi suan bir kase bile yemiyor eyedıklerımden veriyorum bir kere alsa ikincisi nı almıyor ıstahsız sadece emiyor geceleri sık uyanıyor emip tekrar yatırdıgımda ağlıyor memede ytucakmıs saat bası uyanuyır aclıktam desem kasık maması cici bebe denemediğin kalmadı 10 kilo suan 78 cm yeterl kadar gelısememesınden korkuyorum doktora sormadım ama gitmeyi düşünüyorum ek gıdalara alısması İcin tekrardan ne yapmam gerekiyor
Sıcak havalar iştahını olumsuz etkilemiş olabilir. Diş çıkarıyor olabilir.
Salatalık, muz, havuç gibi eline alarak yiyebileceği şeyler verdiniz mi? Yoğurtla arası nasıl?

Diste cıkarmadı henüz
Sıcak havalar iştahını olumsuz etkilemiş olabilir. Diş çıkarıyor olabilir.
Salatalık, muz, havuç gibi eline alarak yiyebileceği şeyler verdiniz mi? Yoğurtla arası nasıl?
Dişte cıkarmadı henüz yaklaşık iki aydır böyle eline salatalık havuc fılan veriyorum oyle azar azar yiyor şeftali eline verdıgımde yiyor bende yumurta bile haşlasam eline veriyorum yarısı yere yarısı agzına gidiyor artık yesınde nasıl yerse yesin diyorum sanki ilk defa corba yemiş gıbı kasıgın ucuyla bakıyor tadına korka korka insalh gecıcı bı durumdur cok canım sıkılıyor

Allah’ım ben de şu evrelere geçsem ya❤️
Bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah, görünce dayanamadım yazdım :)))

Acaba bebeğiniz kaç kilo doğmuştu ve her ay kaç kilo almıştı merak ettim?
Bir de ek gıdaya geçince tatlı şeylerle değil de sevmesi zor olan sebzelerle başlamak gerekiyormuş ki alışmaları kolay olsun diye.

Allah’ım ben de şu evrelere geçsem ya❤️
Bebeğiniz sağlıkla büyüsün inşallah, görünce dayanamadım yazdım :)))
Hamilesiniz galiba
Acaba bebeğiniz kaç kilo doğmuştu ve her ay kaç kilo almıştı merak ettim?
Bir de ek gıdaya geçince tatlı şeylerle değil de sevmesi zor olan sebzelerle başlamak gerekiyormuş ki alışmaları kolay olsun diye.

Cici bebelerle zaten yeteri kadar beslenme gösteremez. Her ek gıdada söylüyorum, söylüyoruz. Yönetimi çocuklara verin. Püreden, çorbadan kurtulun. Katı gıdalara geçin, çocuk kendisini doyuracak kadar tek başına yiyebilir.

Ek olarak diş çıkarıyor olabilir. Büyüme atağı geçiriyor olabilir, buna bağlı olarak size ve memeye bağlılığı artmıştır belkide. Gece emmesini artık keserseniz uykusuda beslenmeside düzene girer.

Diste cıkarmadı henüz

Dişte cıkarmadı henüz yaklaşık iki aydır böyle eline salatalık havuc fılan veriyorum oyle azar azar yiyor şeftali eline verdıgımde yiyor bende yumurta bile haşlasam eline veriyorum yarısı yere yarısı agzına gidiyor artık yesınde nasıl yerse yesin diyorum sanki ilk defa corba yemiş gıbı kasıgın ucuyla bakıyor tadına korka korka insalh gecıcı bı durumdur cok canım sıkılıyor
Yiyormuş işte çocuk, eline verin atıştırsın.Adı üstünde ek gıda, ana gıdası anne sütü olsun yine.Ben 3 yaşına kadar emzirdim ozamana kadar diğer gıdalar atıştırmalık gibiydi.

56BFC41F-42A1-4043-B026-2178283D51F6.webp
Bu sıcaklarda çocuğa çorba vermeyin

Back
X