Turkiyede ek gida gecisine harbiden sasirdimm. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda ek gida gecisine yavasca ilerliyor. Avrupa arastirmalarina gore dogru beslenmeleri takip ediyoruz biz. Bakiyorum yogurt diyorsunuz, yogurt 7 ci aydan sonra veriliyo. yumurta 8+, Corba??? Ne corbasi? Bebekler tuz ve seker 12+ veriliyor. Mantikca dusunun. Bebeginiz 5 aydir saedce emiyor. vucudu middesi baska besine alisik degil ve siz simdi yumurda ve corba vererek, tuz seker, bebegin bunyesine sok yapiyorsunuz. Ilerdeki hayatinda alerji ve cok hastaliklara sahip olmasinin nedeni oluyorsunuz. Dogru olan once hafif besinler, meyve mesela elma armut, muz, sebze kabak, havuc sonra pirinc ile baslayabilirsiniz. Her yeni besini gunde 3 kez vermelisiniz. O sekilde alerjisi olmadigini gorursunuz. Ayrica sabah verin ki alerjisi olursa gun icinde bunu gormeniz icin. Biri 6 aylik bebegimin ek gidaya basliyorum kac ogun vermeliyim duyor. Ya arkadaslar yeni basliyorsunuz tabi ki bir ogun vermelisiniz o da sabah meyve ya da bahsetigim sebzeler. 1 ay sonra ikinci ogune gecersiniz. Acele etmeyin bebeginizi hizla buyutmeyin. Bebehiniz siz farkinda olmadan buyucek ve her syi yicek insallah. simdisbirla yavsca besleyin. Arastirin nette bu yazdiklarimi akildan yazmadigimi gorceksiniz. Dedigim gibi avrupa arastirmalari sonucu bu yazdiklarim. Selam sorunuz varsa sorun