Bebek Beslenmesi Ek gıda listenizi paylaşırmısınız??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_derya

Guru
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2011
513
61
323
Merhabalar kızım 6 aylık oldu ve ek gıdaya meyveyle başladık ardından yoğurt ve sebze çorbasıyla devam dedi doktor. Peki ya kahvaltı içeriği nolcak. Karıştırılacakmı yoksa tek tek mi verilcek?? Sebze çorbası Nasıl ve ilk hangi sebzelerle yapılacak vs. Gibi şeyler anlatmadı. Kısaca doktorumuzun açıklamalarını yetersiz buldum. Sizin doktorunuz liste verdiyse paylaşabilirmisiniz. Mesela kahvaltıda ne ne kadar verilcek hala anlamış değilim :(

9 ayligiz
evde ne piserse onu veriyorum
az tuzlu ve acisiz tabiki
mesela bugun kisir gibi bisey vardi , yemez diye kuçuge ezogelin yaptim :)
arada boyle oluyor ama evde sulu yemek oldugunda onu veriyorum

Merhabalar kızım 6 aylık oldu ve ek gıdaya meyveyle başladık ardından yoğurt ve sebze çorbasıyla devam dedi doktor. Peki ya kahvaltı içeriği nolcak. Karıştırılacakmı yoksa tek tek mi verilcek?? Sebze çorbası Nasıl ve ilk hangi sebzelerle yapılacak vs. Gibi şeyler anlatmadı. Kısaca doktorumuzun açıklamalarını yetersiz buldum. Sizin doktorunuz liste verdiyse paylaşabilirmisiniz. Mesela kahvaltıda ne ne kadar verilcek hala anlamış değilim :KK43:

Merhabalar, kahvalti icin 2-3 tane bebe biskuvisi, kendi yaptigim lor peynir, bir yumurta sarisi ve 1 tatli kasigi pekmezi ihlamurla karistiriyorum. Bebeginiz puturlu yiyemiyorsa blender dan gecirin. Yumurtanin sadece sarisi ve ilk defa veriyorsaniz ceyrek le baslayin. bisküvisini kendim yapıyorum, ama organik bebek bisküvileri var yada içinize sinerse normal bebe bisküvisi de olur.

Sebze çorbası için doktor tek tek sebzeleri denedik ten sonra karıştırın demisti bana, malesef o kadar sabırlı olamadım, önce sadece havuc sonra sadece patates gibi... ben önce havuc la patates i haşlayıp pure yaptım sonra yer elmasi ekledim. Şimdi evde ne varsa ıspanak, soğan vs de eklediğim oluyor. 1 tatlı kaşığı da pirinç ekliyorum.

Merhabalar, kahvalti icin 2-3 tane bebe biskuvisi, kendi yaptigim lor peynir, bir yumurta sarisi ve 1 tatli kasigi pekmezi ihlamurla karistiriyorum. Bebeginiz puturlu yiyemiyorsa blender dan gecirin. Yumurtanin sadece sarisi ve ilk defa veriyorsaniz ceyrek le baslayin. bisküvisini kendim yapıyorum, ama organik bebek bisküvileri var yada içinize sinerse normal bebe bisküvisi de olur.

Sebze çorbası için doktor tek tek sebzeleri denedik ten sonra karıştırın demisti bana, malesef o kadar sabırlı olamadım, önce sadece havuc sonra sadece patates gibi... ben önce havuc la patates i haşlayıp pure yaptım sonra yer elmasi ekledim. Şimdi evde ne varsa ıspanak, soğan vs de eklediğim oluyor. 1 tatlı kaşığı da pirinç ekliyorum.
Sebze çorbasini da blender dan geçiriyor musun ha§ladiktan sonra

Kaç dakika ha§liyorsun mesela havuç ve patates sadece
Havucu süzgeçten geçirecek kıvama gelene kadar dakika tutamadim hiç genelde yemek pişirirken bir yandan o haşlanmış oluyor. Havuç pişince zaten patates pişmiş oluyor. Bir de eğer kabızlık problemi varsa bebeğinin 3-4 damla zeytinyağı damlatabilirsin

Back
X