Bebek Beslenmesi Ek gıda meselesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gayrisafibeynihasila

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
485
468
23
Merhabalar,
Bebeğim 5.5 aylık ve sadece anne sütü almıştı.Bugün rutin kontrolünde doktor ek gıdaya başlayalım dedi ve öncelikle elma armut püresi önerdi.Ancak ek gıdaya meyveyle başlarsam tatlı olduğu için diğer gıdalara alıştirmakta zorluk çeker miyim diye takildi aklima.Sizler nasil başlamistiniz.Tecrübelerinizi yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler

Ben 4 aylıkken ufak ufak basladım ilk olarak elma suyu tattırdım cok az 1 cay kasıgı bile degıldı sonraki gun patates ve havuc cok az tavuk suyuyla corba yapıp tattırdım tabi ufacık ufacık tattırarak sonrada yogurt her seferde mıktarlarını arttırdım suan 7 aylık cok sukur pek cok gıdaya alıstı

Ben 4 aylıkken ufak ufak basladım ilk olarak elma suyu tattırdım cok az 1 cay kasıgı bile degıldı sonraki gun patates ve havuc cok az tavuk suyuyla corba yapıp tattırdım tabi ufacık ufacık tattırarak sonrada yogurt her seferde mıktarlarını arttırdım suan 7 aylık cok sukur pek cok gıdaya alıstı
Doktorumuz 2 cay bardagi olarak baslamamizi soyledi.siz sıkıntı yasamamissaniz biz de yasamayiz herhalde.Umarim yasamayiz.Masallah bebeginize :)

Benım daha kucuktu ya canım ondan cok az basladım ustelık ben yurt dısındayım burda oyle danısıp sorabılecegım hıc kımse yok tamamen kendi tecrubelerımle karar verdim yemesine 2 cay bardagı bana cok geldi ama tabi doktorunuz daha iyi bilir, sizde bol bol gözlemleyin bence az az baslayın eger kusmazsa ve isterse tabiki devamini verin

2 çay brdağı püreyi 5,5 aylık bebek nasıl yesin:KK57:

O işte bir yanlışlık var.
Yaaa? Siz nekadarla baslamistiniz ben yarin tekrar arayayim ozaman doktoru.Bebegin olculeri onde gidiyo demisti boyu kilosu 7 aylik gibi falan dedi onunla ilgili olabilir mi ki acaba? Bilemedim simdi iyice kuskulandim.

Önde gitmesi çok önemli değil bence. Sonuçta ilk kez yiyecek, mide alışık değil damak alışık değil...

Bizim doktorumuz birkaç çay kaşığı, birkaç tatlı kaşığı, birkaç yemek kaşığı şeklinde gitmişti.

Önde gitmesi çok önemli değil bence. Sonuçta ilk kez yiyecek, mide alışık değil damak alışık değil...

Bizim doktorumuz birkaç çay kaşığı, birkaç tatlı kaşığı, birkaç yemek kaşığı şeklinde gitmişti.
Soylediginiz cok iyi oldu ozaman yarin arayayim ben doktoru belki de yanlislikla bardak demistir.Nekadar sure sonra artirdiniz peki? Mesela cay kasigindan tatli kasigina nezaman gectiniz?

3-4 gün arayla falan sanırım. Oğlum 3 yaşında olacak, tam hatırlamıyorum. Ama miktar olarak, 2 çay bardağı bence çok fazla.

Bi sorun bakalım. Olmazsa başka doktora gidin.

Tam 6 ayı dolduğunda elma suyuyla başladım bir küçük kahve fincanının yarısi kadar sonra cam rendeden elmayi gecirip püre kıvamında vermeye başladım bir kaç gün ara ile elmanın yanina yeni meyve katıp denedim

Canim merhaba benimde oğlum 5 aylik bizim doktorda başlattı ekgıdaya doymuyo du 2 haftadır mama ver dedi doktor mamayi da yemedi bibironda emmiyo ek gıdaya başla dedi bızimki yoğurt la başla dedi bide sebze püresi veriyorum
Ben de oyle yapicam sanirim canim meyve pek icime sinmedi :)

Merhabalar,
Bebeğim 5.5 aylık ve sadece anne sütü almıştı.Bugün rutin kontrolünde doktor ek gıdaya başlayalım dedi ve öncelikle elma armut püresi önerdi.Ancak ek gıdaya meyveyle başlarsam tatlı olduğu için diğer gıdalara alıştirmakta zorluk çeker miyim diye takildi aklima.Sizler nasil başlamistiniz.Tecrübelerinizi yazabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler
Elma havuc puresiyle 4 aylıkken başladık. Şu anda 7 aylik corba patates brokoli severek yiyor. Biz sorun yaşamadık. Bebekten bebege durum değişiyor. Mesala bizim kiz ağzına kereviz koymuyor.

Sebzeleri buharda pişirmenizi tavsiye ederim. Bunun için de bebek mağazalarındaki fahiş fiyatlı ürünleri seçmeyin. Daha uyguna daha komplike cihazlar da var aparatlar da.
Mevsim sebze ve meyveleri ile başlanması çok önemli. Ben oğluma mevsimi olmayan hiç bir şey vermiyorum.
Bazı illerde organik marketler var, ayrıca bazı çiftlikler de haftalık olarak tüm türkiye ye gönderim yapıyor. meyve konusunda bunları tavsiye ederim. referansla araştırın ama.

Sebzeleri buharda pişirmenizi tavsiye ederim. Bunun için de bebek mağazalarındaki fahiş fiyatlı ürünleri seçmeyin. Daha uyguna daha komplike cihazlar da var aparatlar da.
Mevsim sebze ve meyveleri ile başlanması çok önemli. Ben oğluma mevsimi olmayan hiç bir şey vermiyorum.
Bazı illerde organik marketler var, ayrıca bazı çiftlikler de haftalık olarak tüm türkiye ye gönderim yapıyor. meyve konusunda bunları tavsiye ederim. referansla araştırın ama.
O cihazlardan hic haberim yoktu hemen bakacagim evde buharda pisirmekle ugrasiyordum :) Nerede yasiyorsun? Bursada bildigin organik market var mi?

Bursa da arkadaşım her hafta köye gidip alıyor . senin için köyleri öğrenebilirim. gider ayarlama yaparsın.
Cihazlardan da Redmond tavsiye ederim. ben m110e kullanıyorum. bi kaç bişey aldım ordan,
sonraki alışverişimde %10 indirim alacağımı söylediler. istersen kupona çevirip sana vereyim . ama incele emin ol.

hem buharda pişiriyor, hem yoğurt yapıyor, peynir yapıyor, sulu yemek yapıyor, çorba pilav vs bi de mısır patlatıyor. gayet güzel bi ürün bazı bebek marklarından da az elektrik harcıyor.
böyle 1-2 marka daha var ama avrupa da falan hep bu markaya denk geldim.
türkiye de bi kaç yıllıklarmış. bulunca sevindim. başka markalar da var tabii. bence araştır. bütçene ve kullanma şekline göre seçebileceğin 200-1000 arası okadar kompakt ürün var ki illa biri kafana yatae

Merhabalar,

Şimdiden teşekkürler

Merhaba. Lütfen meyve ile başlama ben hala sıkıntısını çekiyorum.

O cihazlardan hic haberim yoktu hemen bakacagim evde buharda pisirmekle ugrasiyordum :) Nerede yasiyorsun? Bursada bildigin organik market var mi?
ben de buharda pişirip robottan geçirip püreleri buz kalıplarında donduruyorum. sonra hooop önceden elimde kalan süt saklama poşetlerine alıyprum. her gün farklı kombinasyonlar ile ya çorbasına ya yoğurduna koyuyorum. ancak bu ara son 3 gündür filan herşeyi yemeyi reddediyor.

Back
X