Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yastığa yatırın, eline oyuncak verin veya TV veya oyalanacağı başka şey, benimkinde iştahsızlık değil de kaşık ağzına girsin istemiyo nefret ediyordu, yastığa yatırıp TV açtım ve çorbayı kaşıkla ağzına damlattım, Bi baktım o güne kadar ağzına lokma koymayan bebek yarım kase den fazla çorba içti. Çorba deneyin yutması daha rahat önce sıvı başlayın ret varsa, sonra püreye geçersiniz. Denemekten zarar gelmez herhaldeYok canım ya yeter ki yesin Ben her türlü yemeye vermeye razıyım ağzına koyduğumu direkt geri çıkarıyor
Bende öyle, dört yiğen büyüttüm ama hepsi iştahlı ve sorunsuz bebeklerdi, benimki gazlı, kolik, iştahsız... Kaynanamın da bir lafı var çok hoşuma gider. Annemin ilki olacağıma dağdaki tilki olaydım diyeBen çok tecrübesizim ilk çocuğum Aslında ben çok iştahlıyım hiç annesine çekmemiş![]()
Biberon hangi marka kullanıyorsunuz, dediğim gibi belki ucundaki akış hoşuna gitmiyordurEvet ben kaşıkla D vitamini veriyordum kaşığı gördüğü zaman onu vereceğim zannediyor Aslında D vitamini tatsız bir şey ama yine de istemiyordu Hala da kaşığa aynı tepki var kaşık gördü mü ağzını kapatıyor yani ne biberon ne kaşık ne ek gıda öyle çaresiz kaldım televizyon zaten hep açık bakıyor arada oyuncakları da var öyle de derim dedim ama yok
Benimkide gaz ilacı verirdim çay kaşığıyla, kaşık düşmanlığı o zaman başladı, ne kadar benzer bebeklerEvet ben kaşıkla D vitamini veriyordum kaşığı gördüğü zaman onu vereceğim zannediyor Aslında D vitamini tatsız bir şey ama yine de istemiyordu Hala da kaşığa aynı tepki var kaşık gördü mü ağzını kapatıyor yani ne biberon ne kaşık ne ek gıda öyle çaresiz kaldım televizyon zaten hep açık bakıyor arada oyuncakları da var öyle de derim dedim ama yok
Ay linç yicem ama mamaya bir çay kaşığı pekmez katın, ben bir ara öyle yaptım sütüme pekmez kattım baya Bi götürdü bizi bir kaç haftaÇok özel marka bir biberon almadım ama bence sorun biberonda değil mamayı geri tükürüyor arada alıyor ağzına biberonu çekiyor mamayı tükürüyor
Bide öyle olduğu dönemler de benimki gece uykusunda sorunsuz içmişti, gündüzden çok gece kalkıp beslemiştim iki saatte bir, kilo vermesin diye, sizinki gece içiyor muÇok özel marka bir biberon almadım ama bence sorun biberonda değil mamayı geri tükürüyor arada alıyor ağzına biberonu çekiyor mamayı tükürüyor
Dediğim gibi Canım yeter ki biraz yesin alsın Ben razıyım pekmeze de ona da buna da her şeyi linç edenler bizim yaşadıklarımızı yaşamıyor da ondan isteyen etsin Başka yapabileceğim bir şey yok her yolu deneyeceğim Ne yapayım çocuğumun kilosu düştü Mecburum düzeltmeye benimkisi meme hastası Varsa yoksa meme Sadece emmek istiyor ama bana güzel fikirler verdin sağ ol Allah razı olsun bunları deneyeceğim İyi ki denk geldi de yazdımAy linç yicem ama mamaya bir çay kaşığı pekmez katın, ben bir ara öyle yaptım sütüme pekmez kattım baya Bi götürdü bizi bir kaç hafta
Emdiğini bilmiyordum, emen veya emmeye düşkün olan bebek zaten mama tadını beğenmez. Benimkide öyleydi ben ekstradan sağarak sütümü biberonla verdim, bu da zaten meme reddi yaptı biberona döndü. Çalışan anneyim dşye sorun etmedim, sütümü düzenli aralıklarla sağdığım için arttı da. Benimki de mama verdiğim de hep ağız burun dolusu kusarYani Bileydim direkt adına damlatırdım D vitaminini nasıl vereyim Başka türlü
Dediğim gibi Canım yeter ki biraz yesin alsın Ben razıyım pekmeze de ona da buna da her şeyi linç edenler bizim yaşadıklarımızı yaşamıyor da ondan isteyen etsin Başka yapabileceğim bir şey yok her yolu deneyeceğim Ne yapayım çocuğumun kilosu düştü Mecburum düzeltmeye benimkisi meme hastası Varsa yoksa meme Sadece emmek istiyor ama bana güzel fikirler verdin sağ ol Allah razı olsun bunları deneyeceğim İyi ki denk geldi de yazdım![]()
Şöyle 5 aya kadar iyiydi 5 ayda kilo yavaşlayınca 5 ayda idare etti ama 6 ay geldi yavaşladı Benimki sürekli emmek istiyor Sürekli saldırıyor sürekli de emiyor O yüzden arkadaki yağlı sütü de aldığını düşünüyorum ama yine de yetersiz kaldı artık bir şeyler vermeye Mecburum ek gıdaya başladık patates havuç yoğurt bunları denedim ama hep çoğunu geri çıkardı şimdi kilo alması gerektiği için böyle çaresiz kaldımBide normalde on dk emip doyduğu ya da yorulduğu için çok sütle besleyemiyordum, hiperlaktasyon vardı bende tazzikli süt, o yüzden ön sütü alıyor arkadaki yağlı süte ulaşamıyordu, kilo alımı başlarda iki üç hafta durdu sabit kaldı, sağıp vermeye başlayınca fazla fazla içtiği için hemen kilo alımı geri hızlanmıştı çok şükür, biraz acılı bir işlem sağma başlar da ama zamanla alışılıyor
ya hiç stres yapmayın bence. bebek hisseidyor. dün yeni bi yemek deneyeyim dedim yemedi. o bağırdı, ben ağladım.. halılar, koltuklar mahvolduYine sizinki belli koşullar da denemeye açık bebek, bizimkiler her koşulda kapalıama yöntem deneye deneye herkes bebeğinin bu duruma açık olduğu anı öğreniyor ya da bebeğine öğretiyor ya da bazı bebekler böyle gelip gidiyor, elbet büyüyecekler yiyecekler diye düşünüyorum çok zor durumlar da motive oluyor (ağlamamam için motive
)
benim oğlum da yaprak dökğmü ferhundeye gülüyordu doğduğundaHer şeyi denedim inan TV son çarehiç istemezdim ama doğduğu gün bile TV açıksa ona bakan bir bebekti
Hiç üzülmeyin benim kızım alerjik bir bebek olduğu için ek gıdaya geç başladık. Ve maalesef çok zorlandım 7 aylıktı ilk taşımları yaptığımızda kaşığı zorla sokuyordum ağzına. Aynı çorbayı biberonla verince sknt tok ama kaşıkla asla içmiyordu. Bir hafta falan bıraktım kaşık denemesini iyice inatlaşmıştı çünki. Biberonla yaptıklarımı sıvıltıp içirdim. Ve plastik klasik bebek mama kaşığıyla değil, bildiğimiz çay kaşığı ile vermeye çalıştım zorlamadan. Bir hafta içinde çocuk kabul etmeye yemeye başladı. Hiç korkmayın biberonu bırakmaz diye ben kızımda günlerce haftalarca ağladım çocuğum kaşığı kabul etmeyecek diyeMerhaba arkadaşlar, belki aranızda yaşayan vardır bana Bi çare olur, bebeğim yedi aylık olmak üzere. Kaşık görünce ağzı kenetleniyo. Aç da olsa tok da olsa meyve de olsa sebze de olsa hiç bişiyi yemiyor. Kaşığı reddediyo. Biberonla verince okey ama onun dışında ağzını açmıyor. Kendi eli dışında ağzına yabancı Bi cisim sokup dişimi kaşiyim dediği bile yok yani öyle önüne koyunca ağzına da götürmüyor. Napcam yaşadığımı yaşayan var mı. İnsanlar biberonla ver tadını alsın diyor da ek gıdaya da biberonla alışırsa dönüşü olmaz o da çok kötü Bi durum olur diye hiç o taraflar da değilim. İnşallah bana bir anne çıkıp da merak etme düzeliyor benimkide öyleydi hemen düzeldi der taktik verir(anne sütü alıyor ama biberonla, sağıp veriyorum)
Sütüne cici bebe katın, gece uykusunda verin, gece içilen süt hem kilo yapar hem de cici bebe ile kalori daha da yükselir. Ben az sıcak suda macun kıvamına getirip katıyorum içine inan çok işe yaradı kilo anlamında inşallah seninde işine yarar, geceleri biberonu alıyor mu yoksa sabah ki gibi uzak mıŞöyle 5 aya kadar iyiydi 5 ayda kilo yavaşlayınca 5 ayda idare etti ama 6 ay geldi yavaşladı Benimki sürekli emmek istiyor Sürekli saldırıyor sürekli de emiyor O yüzden arkadaki yağlı sütü de aldığını düşünüyorum ama yine de yetersiz kaldı artık bir şeyler vermeye Mecburum ek gıdaya başladık patates havuç yoğurt bunları denedim ama hep çoğunu geri çıkardı şimdi kilo alması gerektiği için böyle çaresiz kaldım
Çok teşekkürler, bende çay kaşığı ile ara sıra keyfi isterse çorba falan içirmeye başladım, ama işte grip oldu ateşi yüksek iki gündür geri Ret başladı, geceleri sırtı inanılmaz terliyor geriye kalan yerleri soğuğa yakın ılık, örtsem terden suyu çıkıyor örtmesem gene ter ve ekstra soğukluk, bu gidişle grip olacağı kesindi ve oldu da. Yün yatak koydum terlemesi azaldı ama grip kaçınılmaz sondu ve oldu. Ateş düşürmeye çalışıyorum sabah beri ama hep 38 37 bandında.Hiç üzülmeyin benim kızım alerjik bir bebek olduğu için ek gıdaya geç başladık. Ve maalesef çok zorlandım 7 aylıktı ilk taşımları yaptığımızda kaşığı zorla sokuyordum ağzına. Aynı çorbayı biberonla verince sknt tok ama kaşıkla asla içmiyordu. Bir hafta falan bıraktım kaşık denemesini iyice inatlaşmıştı çünki. Biberonla yaptıklarımı sıvıltıp içirdim. Ve plastik klasik bebek mama kaşığıyla değil, bildiğimiz çay kaşığı ile vermeye çalıştım zorlamadan. Bir hafta içinde çocuk kabul etmeye yemeye başladı. Hiç korkmayın biberonu bırakmaz diye ben kızımda günlerce haftalarca ağladım çocuğum kaşığı kabul etmeyecek diye![]()