• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ek gıda reddi

Fadime melek

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2025
7
0
1
21
Arkadaşlar bebeğim 8 aylık ve son bir iki haftadır ek gıdayı reddediyor.kaşığa hiç açmıyo ağzını elimle veriyodum iki gündür elime de açmıyo çok zor durumdayım.bişeyler yesin istiyorum zorluyorum zorladıkça daha da yemiyor

bende şurada bekleyeyim bari 🙇🏻‍♀️ ek gıda reddi yaşıyoruz bizde malesef cok moral bozucu

Neredeyse 8 aylık olacak benim bebeğimde (ikizlerden biri) kesinlikle kaşığı kabul etmiyor tadı ne olursa olsun önemi yok kaşığı gördüğü an ağzını kitliyor. Ne yapacağımı şaşırdım katı gıdaya geçmeyi bırak tadım dahi yaptıramıyorum. Sizler ne yaptınız? Yardımcı olabilecek olan var mı?
Kaşık tabak değiştirdim farklı yiyecekler sunuyorum ama yok kabul etmiyor.

benim oğlum da 9. ayda reddetti. kendi eliyle nispeten bir seyler yiyor. ben de eliyle yiyebileceği seyler hazırlıyorum hep 🥲

Kızlar sakın zorlamayın inatlaşmayın
10.ayda ilk oglum bir red etti.. 2 yıl uğraştık
Pedagog, psikolog..

Hiç zorlamayın 8 aylık tadım zaten doymak için önüne koyun kendi eliyle tadsız bir damla da baksa yeter.
Önce sevsin, sonra yesin

Kızlar sakın zorlamayın inatlaşmayın
10.ayda ilk oglum bir red etti.. 2 yıl uğraştık
Pedagog, psikolog..

Hiç zorlamayın 8 aylık tadım zaten doymak için önüne koyun kendi eliyle tadsız bir damla da baksa yeter.
Önce sevsin, sonra yesin
Çok haklısınız bende zorlama yapmadan gülerek eğlenerek vermeye çalışıyorum ama nafile ağız kitleme huyu geçmiyor. Bende zorlamadan bırakıyorum. Belki düzelir daha sonra diye umut ederek. Peki yeme düzeni düzelir mi? Babası bende çok kitlerdim yemezdim asla bişey diyor. O durumda korkutuyor beni🙈

Çok haklısınız bende zorlama yapmadan gülerek eğlenerek vermeye çalışıyorum ama nafile ağız kitleme huyu geçmiyor. Bende zorlamadan bırakıyorum. Belki düzelir daha sonra diye umut ederek. Peki yeme düzeni düzelir mi? Babası bende çok kitlerdim yemezdim asla bişey diyor. O durumda korkutuyor beni🙈

Bizim çok uzun surdu ama biz cok israrlar ettik
Tamamen red etti
En sonra terapide bana dediler ki sizi rahatlatmamız lazım (asla agzina bir sey sokamıyorduk asla bari makarna yesin diyorduk düşünün)
Sonra dedi ki yemediğinde nasıl hissediyorsunuz
Dedim sağlıksız beslendiğini ve gelişimini etkileyeceğinden korkuyoru
Sizi ne rahatlatır dedi
Iyi olduğunu bilmek dedim
Oğluma düzenli kan testi yaptırmamı önerdi eğer tahlillerde bir sıkıntı olursa takviyeler verirsin dedi
Tahlilleri hep güzel geliyordu
Güzel geldikçe de bende rahatlama oluştu

Dedi ki masaya 20 dk oturtun asla ısrar etmeyin ara ara tatlı iknalar olabilir
O sıra siz yemeğinizi yiyin
Gerçekten de biz yerken o ilk bize baktı hep asla yemek istemedi sonra yavaş yavaş kendi yeltendi
Şimdi 6 yaşında birçok seyi yiyor sadece tadını sevmediklerini yemiyor

Ama o günlerim kabus gibiydi üzüntüden ağlıyordum sürekli.. zorlu ve uzun sürdü.

2.oğlum haftaya ek gıdaya geçecek ve 1.den yeminim var koyucam sofraya yerse yer yemezse yemez yapıcam.
İlkinde aman organik olsun aman şu olsun söyle olsun diye kendimi parcalamistim
Bunda anam babam usulu masadan vericem

Bizim çok uzun surdu ama biz cok israrlar ettik
Tamamen red etti
En sonra terapide bana dediler ki sizi rahatlatmamız lazım (asla agzina bir sey sokamıyorduk asla bari makarna yesin diyorduk düşünün)
Sonra dedi ki yemediğinde nasıl hissediyorsunuz
Dedim sağlıksız beslendiğini ve gelişimini etkileyeceğinden korkuyoru
Sizi ne rahatlatır dedi
Iyi olduğunu bilmek dedim
Oğluma düzenli kan testi yaptırmamı önerdi eğer tahlillerde bir sıkıntı olursa takviyeler verirsin dedi
Tahlilleri hep güzel geliyordu
Güzel geldikçe de bende rahatlama oluştu

Dedi ki masaya 20 dk oturtun asla ısrar etmeyin ara ara tatlı iknalar olabilir
O sıra siz yemeğinizi yiyin
Gerçekten de biz yerken o ilk bize baktı hep asla yemek istemedi sonra yavaş yavaş kendi yeltendi
Şimdi 6 yaşında birçok seyi yiyor sadece tadını sevmediklerini yemiyor

Ama o günlerim kabus gibiydi üzüntüden ağlıyordum sürekli.. zorlu ve uzun sürdü.

2.oğlum haftaya ek gıdaya geçecek ve 1.den yeminim var koyucam sofraya yerse yer yemezse yemez yapıcam.
İlkinde aman organik olsun aman şu olsun söyle olsun diye kendimi parcalamistim
Bunda anam babam usulu masadan vericem
Şükürler olsun yiyor şimdi 🙏🏻 benimde ikizler haftaya 8 aylık olacaklar kızım tadını sevmese bile yiyor yeter ki yemek olsun modunda oğlumda asla istemiyor o istemeyince de şuan kardeşim yemek yiyor onu bekleyeceğiz sonra hep birlikte kalkacağız masadan diyorum o öyle oturuyor yanımızda bende kızımı yediriyorum.
Şuan bi yandan da mama yedikleri için beslenemiyor diye çok dert etmiyorum açıkçası sadece ilerisini düşünüyorum böyle giderde hiç yemeyen bi çocuk olursa diye endişelenmiştim ki demekki geçici bi durummuş. Tabi ben yine de bişeyleri tattırmaya çalışıyorum arada bazen bi iki kaşık alır o da şans eseri denk geliyor sonrası yanımızda oturuyor sadece.
Bi iki defa eline katı bişey verdim denemek için :) yemek harici herşeyi ağzına götüren çocuk asla ağzına götürmedi bile 🤣

Benim oğlan kendi tükürüğünden dahi boğulabiliyor ondan dolayı katı veremiyorum kesinlikle (korkudan) 🥺
doktora gmtürdünüz mü yutmasında problem mi var? ben 6.aydan beri haslanmış meyve sebze veriyordum zaten eline. simdi de yoğurdu bile eliyle yiyor 🥲 yeneyi öğrenene kadar ben halılarımdan olacağım 😂😂

doktora gmtürdünüz mü yutmasında problem mi var? ben 6.aydan beri haslanmış meyve sebze veriyordum zaten eline. simdi de yoğurdu bile eliyle yiyor 🥲 yeneyi öğrenene kadar ben halılarımdan olacağım 😂😂
Prematüre oldukları için ekgıdaya geçtikten sonra henüz doktora gitmedik. Önümüzdeki ay inş randevumuz var. Mamayı ve suyu rahatlıkla içiyor ama hızlı içmeye kalkıştığında onlarda da boğuluyor. Ailede genelde olan bişey olduğu için önemsemedim aslında ama doktorumuza danışacağım gittiğimde.

Back
X