EK GIDA - YAZ MEYVELERİ/SEBZELERİ

birnilruyasi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2023
264
470
33
Merhaba kızlar, bebeğimin ek gıda dönemi aralık ayına gelecek.
Bu şekilde ek gıda dönemi kışa geleceği için yazdan hazırlık yapan var mı?
Hangi meyve sebzeleri hazırladınız? Hangi yöntemle hazırladınız(buzluk,konserve gibi)
Şimdiden cevaplar için teşekkürler 🙏🏼

benim bebeğime nisan ayında başladık ama yaz meyvelerini seviyor o yüzden ben tek kullanımlık pet sosluklardan aldım. Eve aldığımız meyvelerin fazlasını onlara tek porsiyonluk koyup buzluğa atıyorum kış için. Yulaf içine karıştırıp vs kullanmayı düşünüyorum. Kışın da bal kabağı koymuştum buzluğa, yaz ortasına kadar çok güzel götürdü bizi hem iyi de oluyor sindirim sistemini çalıstırıyor öneririm :)

benim bebeğime nisan ayında başladık ama yaz meyvelerini seviyor o yüzden ben tek kullanımlık pet sosluklardan aldım. Eve aldığımız meyvelerin fazlasını onlara tek porsiyonluk koyup buzluğa atıyorum kış için. Yulaf içine karıştırıp vs kullanmayı düşünüyorum. Kışın da bal kabağı koymuştum buzluğa, yaz ortasına kadar çok güzel götürdü bizi hem iyi de oluyor sindirim sistemini çalıstırıyor öneririm :)
Tek kullanımlık Pet soslular çok mantıklıymış içerisine püre yapıp mı koyuyordunuz? Bir de buzluğa attigimiz meyveleri çıkarıp kışın püre yapıp yedirebiliyor muyuz tadı falan bozulur mu?

Tek kullanımlık Pet soslular çok mantıklıymış içerisine püre yapıp mı koyuyordunuz? Bir de buzluğa attigimiz meyveleri çıkarıp kışın püre yapıp yedirebiliyor muyuz tadı falan bozulur mu?
Evet püre yapıp koyuyorum, tat konusunda ben de ilk defa denicem bebeğim için meyve ama çilek atmıştım daha önce kendim için mesela kek vs içinde güzel olmuştu. Yine böyle bişeyin içine karışım gibi kullanırım muhtemelen. Bal kabağını da direk buzlu şekilde haşladığım için tadı değişmedi ama tatlısını yaptım çok kötü kokmuştu öyle diyim 🤣. Bence nerde ve nasıl kullanacağınıza bağlı değişir. Direk çiğden buzunu çözdürme tadını bozabilir ama yulaf lapası gibi bişeyin içine son 2 dk buzlu atılabilir, ben o niyetle koydum açıkçası

Back
X