Bebek Beslenmesi Ek gıda

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fatmapayan

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2017
15
2
6
38
hanımlar lütfen bana yardım edin oğlum 8 aylık anne sütü almıyor formül mama sevmiyor sadece ek gıda ile besleniyor öğlen çorba veriyorum ama miktarını ayarlayamıyorum yani bir öğünde kaç cc çorba içmeli bilmiyorum lütfen bana yardım edin

Benimde kizim 8 aylik bir oturusta 2 -3 dolu corba kasigi yiyebiliyor
Fazlasini yemez 1 saat sonrada emer
Ama sizde sut mama olmadigi icin 2 saatte bir ara ogun verebilirsiniz
Mesela sirasiyla kahvalti
Meyve
Corba
Yogurt
Muhallebi gibi

Benimde kizim 8 aylik bir oturusta 2 -3 dolu corba kasigi yiyebiliyor
Fazlasini yemez 1 saat sonrada emer
Ama sizde sut mama olmadigi icin 2 saatte bir ara ogun verebilirsiniz
Mesela sirasiyla kahvalti
Meyve
Corba
Yogurt
Muhallebi gibi
Mesela sabah kahvaltı
Öğlen 4 çorba kaşığı çorba
Ara öğün meyve
Akşam üstü yoğurt
Akşam tok tutan muhallebi
Bu şekilde olur mu ki

Meyve yogurt tok tutmaz
Kahvaltidan sonra meyve sonra corba sonra yogurt ver
Yani bir tok tutan bir tutmayan
Ama mama yememesi cok kotu
En azindan muhallebisine koy formulu

Kaşık maması yapıyorum bazen onu da aptamille yapıyorum içine meyve koyuyorum öyle yiyor çok teşekkür ederim yardım için

Meyve yogurt tok tutmaz
Kahvaltidan sonra meyve sonra corba sonra yogurt ver
Yani bir tok tutan bir tutmayan
Ama mama yememesi cok kotu
En azindan muhallebisine koy formulu
Benim kızım da 8 aylık. 8 aylık bebek beslenme menüsüne baktığımda sitelerden 6 ogun var 3 ana 3 ara. Benim kızım az kilolu doğdu kilosu hala düşük. Doğum kilosuna göre normal diyor doktorumuz. 8 aylık 7 kilo. Ben 3 ogun yediriyorum. Aralarda emiyor. Ara ogun vermeye vakit kalmıyor. Kahvaltı, çorba veya sebze püresi ve meyve+ yogurt. Muhallebi vermiyorum. Vermeli miyim?

Benim kızım da 8 aylık. 8 aylık bebek beslenme menüsüne baktığımda sitelerden 6 ogun var 3 ana 3 ara. Benim kızım az kilolu doğdu kilosu hala düşük. Doğum kilosuna göre normal diyor doktorumuz. 8 aylık 7 kilo. Ben 3 ogun yediriyorum. Aralarda emiyor. Ara ogun vermeye vakit kalmıyor. Kahvaltı, çorba veya sebze püresi ve meyve+ yogurt. Muhallebi vermiyorum. Vermeli miyim?
Ben 3 ogun veriyordum dr um cok olur 2 ogun ver dedi
Sutu azaltmami istemedi 9 dan itibaren 3 ogun dusunuyorum
Muhallebi bana cok kof geliyor vermiyorum

Ben 3 ogun veriyordum dr um cok olur 2 ogun ver dedi
Sutu azaltmami istemedi 9 dan itibaren 3 ogun dusunuyorum
Muhallebi bana cok kof geliyor vermiyorum
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Doktorum ve çevrem normal ded8gi için bende sebze et tavuğa önem veriyorum. Yumurtasını ihmal etmiyorum. Mama içiremedim. Hala emiyor çok şükür. Hareketli bir bebek. 6.ayda gitmiştik doktora. 2 ay sonra gelin dedi. Haftaya gideceğiz bakalım ne diyecek

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Doktorum ve çevrem normal ded8gi için bende sebze et tavuğa önem veriyorum. Yumurtasını ihmal etmiyorum. Mama içiremedim. Hala emiyor çok şükür. Hareketli bir bebek. 6.ayda gitmiştik doktora. 2 ay sonra gelin dedi. Haftaya gideceğiz bakalım ne diyecek
Masallah kilosu iyi
ben tombul diye fazla ustune durmuyorum
Benimkide 8 aylik 8 kiloyu gecti galiba
Ama boyu cok uzun oyle cok gorunmuyor
Krep vermeyi dusunuyorum yumurta ruseym peynirle
Ama kati gida yiyebilirmi bilmiyorum denedinizmi hic
Bugun denedim ama pek orali olmadi masayi sildi kreple:KK48:

Masallah kilosu iyi
ben tombul diye fazla ustune durmuyorum
Benimkide 8 aylik 8 kiloyu gecti galiba
Ama boyu cok uzun oyle cok gorunmuyor
Krep vermeyi dusunuyorum yumurta ruseym peynirle
Ama kati gida yiyebilirmi bilmiyorum denedinizmi hic
Bugun denedim ama pek orali olmadi masayi sildi kreple:KK48:
Ben pankek omlet veriyorum önceden kendi yerdi şimdi diş sıkıntımız var pek yemek istemiyor. Ben ağzına atınca yiyor.

Ek gıda olarak günde 2 çay bardağını geçmemek lazım 1 yaşına kadar. Yani ana öğünü mutlaka devam sütü olmalı. Bize doktor 2 yaşına akdar aptamil ile ana öğünleri geçireceksin dedi. Beyin gelişimi için vs. Sizde öyle yapın devam stünden yoğurt yapın hangi mamayı veriyorsunuz bir de mama değişikliğine gidin. Biberon değiştirdin ama mutlaka devam sütü verin.

hanımlar lütfen bana yardım edin oğlum 8 aylık anne sütü almıyor formül mama sevmiyor sadece ek gıda ile besleniyor öğlen çorba veriyorum ama miktarını ayarlayamıyorum yani bir öğünde kaç cc çorba içmeli bilmiyorum lütfen bana yardım edin
canım biraz yemesi ile alakalı az yaparsın az gelir çok yaparsın çok gelir senin belirlemen lazım birde aptamil kullanıyorsan çorbasına katabilir veya yoğurt da mayalayabilirsin

Back
X