ek gida

elfff06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
255
102
53
34
Arkadaslar 6 .ayımizi doldurmak üzereyiz ek gıda ya geçtik yoğurt ve tarhana çorbası ile . Kahvaltı ve çorba olarak ne önerir sinir? ??

Kahvaltıda ben ilk olarak labne peynir ( ya da tuzu tamamen alınmış beyaz peynir), gun aşırı yumurta sarısının 1/8 i ( nohut kadar- daha sonra azar azar arttırdım. 9. aydan itibaren tam sarıyı vermeye basladım), ceviz ( havanda iyice ezilmiş), bir çay kaşığı pekmez ve tam buğday ekmeği ( ya da etinin bebek ekmeği var) verdim. Bence bulamaç yapmayın herşeyin tadını ayrı ayrı alsın ki alışsın yeni tadlara.
Çorba olarak da ilk sebze çorbasıyla başladım. İlk olarak havuç ( küçük), patates ve pirinç ( bir tatlı kaşığı) i haşladım ve süzgeçten geçirdim. Püre gibi oldu. O şekilde yedirdim. Başta 2-3 kaşık yemişti. Alışana kadar az az vermek sonra arttırmak gerekiyor. Daha sonra başka sebzeleri de ekleyebilirsiniz ama teker teker ekleyin ki alerji yapıyor mu gözlemleyin. ( üç gün kuralını araştırın alerji için)

kuzişkom, yumurta, tuzsuz beyaz peynir, bebe bisküvisi ve su. bunları karıştırıp ez ve püre gibi yap. süt kullanma çünkü bir yaştan önce böbreklere ağır yük olur canikom. kolay gelsin.

Back
X