Canım,bende bir haftadır ek gıda veriyorum ve senin gibi tedirgindim ne kadar veriyim ne veriyim diye..aslına bakarsan emzirdiğim için şu anda ölçülerim çok az..sabah bebek bisküvisi,çay kaşığıyla labne peynir,çay kaşığı ucuyla pekmez koyuyorum tabağa..tabi bunlar ilk başladığımda bisküvi 1 taneydi.hergün az az arttırdım..şu anda 5 tane..üstünede anne sütümü sağıyorum..açıkçası kaç cc diye hiç bakmadım..ama hepsini yumuşatıp,sıvı hale getirecek kadar koyup yediriyorum..oğlum çok seviyor..yumurtayı haftaya ekliycem..
saat 11 gibi meyve püresi yediriyorum.genelde elma..ama ek besine geçtik,kabız olmasın diye de arada armut veriyorum.ama armutun fazlası da ishal yapar.dönüşümlü yani.bir meyvenin hepsini yemiyor..saat 1-2 gibi çorba yapıyorum,patates,havuç birazda pirinç haşlıyorum,robottan geçirip yediriyorum.çok yemiyor zaten ağzını kilitliyor istemiyorsa.yarından itibaren kabak ekleyip,patatesi azaltıcam.nişasta olduğu için..
saat 4 gibi,sabahtan yaptığım yoğurdu veriyorum,yine çok yemiyor.1 bardak sütle yaptığım yoğurdun 1/4 ünü yiyor..akşam saat 7 gibi de muhallebi veriyorum..1/2 bardak suya 1 yemek kaşığı pirinç unu koyup pişiriyorum,piştikten sonra çay kaşığı ucuyla pekmez ekliyorum tat versin diye.ve sulandırmak içinde anne sütü sağıyorum,muhallebiyi seviyor ama yine de bu ölçünün hepsini yemiyor.yemeklerden en fazla yarım saat sonra mutlaka su içiriyorum,zaten suluk aldım,hep mama sandalyesinin üzerinde isteyince oğlumda ağzına götürüyor..bunların dışında her istediğinde de emziriyorum...
biraz uzun oldu canım ama umarım yardımcı olabilmişimdir.