Bebek Beslenmesi ek gıdalara geçsemmi? mama vermek istemiyorum!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yok bu arkadaş gerçekten şaka,bebeğine bu kadar zararlı şey veren birisinin aptamildeki şeker oranına takılmasıda komik doğrusu madem şekerin zararlı olduğunu biliyosun o zaman önce danoneyi,kavanoz meyve püresini ve mamasına bisküvi koymayı kes ondan sonra aptamilde şeker oranı yüksek diye akıl ver...

Meraba ben nilüfer benimde 3,5 aylık kızım var ve bende mama veriyorum ve danone ve kavonoz meyve püresi allahın izniyle bişey olmaz kızlar zaten tat alıştırması söz konusu değilmi benim kızım maşallah yiyor hatta alıştı onu arıyo diyebilirim bana doktorum aptamili tavsiye etti 2 ay kullandım şimdi ise bebelac veriyorum aptamilde çok şeker varmış bi doktor arkadaşımdan duydum ben bebelac a başladım hem daha besleyici hemde tok tutucu benim fikrim aptammille doymuyodu ağzı hep yanda aranıyodu ama bebelacda allahtan öle şeyler yapmıyo tam doyduğunu hissediyorum .

BENİM SÜTÜMDE ÇOK AZ BEBEĞİME GÜNDE 4-5kere 100cc mama vermek zorundayım,
bende bunu bile kafama takıyorum ama sonuçta vermem gerekiyor

ben apramil kullanıyorum
anne sütü gibi olmasada en kaliteli mamalardan biri bu ,

neyse aptamilde çok şeker varsa sen 3,5aylık bebeğe nasıl danone,bisküvi felan veriyorsunya iyimisin sen

bence yaptığın büyük saçmalık,kusura bakma ama cahillik
yazık bebeğine

danone tarzı katkılı maddeleri şahsen bebeğime 2yaşından önce vermicem

hadi ek gıdaya kafana göre geçtin madem evde günlük küçük cam bi kavonoza yoğurt mayala içine bir kaç kaşıktaze meyve suyu koy öyle ver

sen resmen kolaya kaçıp bebişini riske atıyorsun,yazıkya

bebeğim yiyor demişsin ,tatlı ve şekerli tabiki yer ,o bebek ,
ona ne verirsen yer anne olan sensin

Merhaba arkadaşlar , buradaki tüm mesajları okudum;ne güzel herkes çocuğunu anne sütü yetmediği yerde bir şekilde mamalarla ek gıdalarla besliyebiliyor.Benim derdime çare olacak bir formül bilen var mı acaba?
Bebeğim 3 aylık,sütüm zaman zaman yetmediği için doktorum önce aptamil önerdi 60cc verdim ancak mama bebeğimi kusturdu,ishal etti;Neredeys serumluk oldu yavrum.Tekrar doktoruma danıştım başka bir mama tavsiye etti bu sefer daha temkinli davranarak mamadan çocuğuma 2 çay kaşığı kadar verdim.Sonuç gene hüsran bebğim gene kustu hasta oldu.Bu aralar çok şükür sütüm idare ediyor ama yetmediği zaman bebeğimi ne ile doyuracağımın endişesi içindeyim.1 hafta sonra tekrar doktora götüreceğim bi takım tahliller yapılacakmış yavruma.5 aylık olana kadar az çok sütümle idare etsem bile ondan sonra vereceğim ek gıdalara da aynı tepkiyi verir diye korkuyorum.Konu hakkında bilgisi ya da tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum.

nefret ediyorum mama vermekten keşke sütüm ç.ok çok olsada 6 ayın sonuna kadar sadece anne sütü versem :1no2:

canım sütün çok olup 6. ayına kadar yetsede ek gıdalarla birlikte varsa anne sütü yoksa mama vermek zorundasın ek gıdalar tek başına yeterli gelmezki ona hem şu anda ona ne verirsen ver emerek doymak isticek bir kase dolusu veremezsinki çok az tatırmayla başlıcaksa arkasındanda ya emziriceksin yada mama vericeksin

Merhaba arkadaşlar , buradaki tüm mesajları okudum;ne güzel herkes çocuğunu anne sütü yetmediği yerde bir şekilde mamalarla ek gıdalarla besliyebiliyor.Benim derdime çare olacak bir formül bilen var mı acaba?
Bebeğim 3 aylık,sütüm zaman zaman yetmediği için doktorum önce aptamil önerdi 60cc verdim ancak mama bebeğimi kusturdu,ishal etti;Neredeys serumluk oldu yavrum.Tekrar doktoruma danıştım başka bir mama tavsiye etti bu sefer daha temkinli davranarak mamadan çocuğuma 2 çay kaşığı kadar verdim.Sonuç gene hüsran bebğim gene kustu hasta oldu.Bu aralar çok şükür sütüm idare ediyor ama yetmediği zaman bebeğimi ne ile doyuracağımın endişesi içindeyim.1 hafta sonra tekrar doktora götüreceğim bi takım tahliller yapılacakmış yavruma.5 aylık olana kadar az çok sütümle idare etsem bile ondan sonra vereceğim ek gıdalara da aynı tepkiyi verir diye korkuyorum.Konu hakkında bilgisi ya da tecrübesi olanlardan yanıt bekliyorum.

alerji olabilir mi acaba?başka birşey gelmedi aklıma.geçici bir durumdur inşallah

BENİM SÜTÜMDE ÇOK AZ BEBEĞİME GÜNDE 4-5kere 100cc mama vermek zorundayım,
bende bunu bile kafama takıyorum ama sonuçta vermem gerekiyor

ben apramil kullanıyorum
anne sütü gibi olmasada en kaliteli mamalardan biri bu ,

neyse aptamilde çok şeker varsa sen 3,5aylık bebeğe nasıl danone,bisküvi felan veriyorsunya iyimisin sen

bence yaptığın büyük saçmalık,kusura bakma ama cahillik
yazık bebeğine

danone tarzı katkılı maddeleri şahsen bebeğime 2yaşından önce vermicem

hadi ek gıdaya kafana göre geçtin madem evde günlük küçük cam bi kavonoza yoğurt mayala içine bir kaç kaşıktaze meyve suyu koy öyle ver

sen resmen kolaya kaçıp bebişini riske atıyorsun,yazıkya

bebeğim yiyor demişsin ,tatlı ve şekerli tabiki yer ,o bebek ,
ona ne verirsen yer anne olan sensin

Arkadaşlar bebeklerinize danone yedimekten ziyade kendi yoğurdunuzu püreniz neden yapmaya çalışmıyorsuuz meyveli ise taze meyve katın neden danone?danone çocukların zihinsel gelişimii etkilediği ve bağımlılk yaptığı söyleniyor beynin bir bölümünde bu gıda çok lezzetli imajı yaratan hormonel katkı maddeleri var,bnce evde yapmak en hayırlısı ben danoneni da sını eve sokmayı istemiyorum

ben de arkadaşlara katılıyorum
ek gıda için henüz çok erken, doktorunuza danışmadan onay almadan hiç birşey vermeyin derim ben.
önemli olan bebeğinizin büyümesi. anne sütünün yetersiz olduğunu neden düşünüyorsun bilemiyorum tabi
her anneye sütü yetersiz gibi geliyor ama bebeğin kilo alımı iyi ise belki sandığın gibi yetersiz de olmayabilir.
hiç kimse bebeğine mamaları çok istekli yedirmiyor, ben de aynı şekilde.
ama benim bebeğim küçük doğmuştu süt artmadan önceki dönem süte ek olarak mama da vermiştik. maşallah şimdi büyüdü kocaman 2 yaşında oldu, çok şükür de sağlıklı.
hiç kafaya takmayın, hepsi büyüyor ve çok da güzel büyüyorlar, ister anne sütü ister mama ile.
moralinizi yüksek tutun.
bebeğiniz sağlıklı olsun, ilerde bugünler geride kalacak siz hatırladıkça ne kadar boşuna üzülmüşüm diyeceksiniz...
sağlıkla büyütün inşallah.
güneş

Back
X