Bebek Beslenmesi ek gıdaya başlarken

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Harpy

Today is a gift, thats why they call it PRESENT
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
6.924
13.305
448
42
arkadaşlar 5. aya girdik ve meyve püresine başladık. ama bebeğim kaşığın kenarından meyve püresini emiyor. ağzına kaşığı sokmama izin vermiyor. fırsat bulunca sokuyorum ama o zamanda midesi bulanıyor galiba. sizce bu ilerde sorun yaratır mı yoksa zamanla düzelecek bişey mi? normalde sebze püresi de vereceğimama püreyi ememeyecek o zaman ne yapacağım? deneyimlerinizipaylaşırsanız sevinirim.

canım kaşığın şeklinden de olablir,geniş ağızlı bir kaşıksa ondan da midesi bulanıyor olabilir,doktorumuz söylemişti,geniş ağızlı kaşık kullanma,midesi bulanabilir,kaşığı yadırgayabilir diye..ben oğluma 3-4 gündür vermeye başladım,meyve püresi,wee nin dar ağızlı silikon bir kaşığı var,anne göğsünden biraz geniş bir kaşık,böyle bir problemle karşılaşmadım.

ben de kaşık çok aradım ama en dar kaşık bile aslında geniş :( weeninkini hiçbi yerde görmedim birde ona bakayım. zaten sebze püresi için biraz isteksiz bizimki :( 2 gündür hazırlıyorum dilinin ucuyla bi tadına bakıyor sonra bi daha ağzını açmıyor.. sonra ben yiyorum :78: ziyan olmasın maksat.. daha buna alışacak da sonra başka sebzeler vereceğim :50: hayal gibi geliyor bana..

Son düzenleme:
ben de kaşık çok aradım ama en dar kaşık bile aslında geniş :( weeninkini hiçbi yerde görmedim birde ona bakayım. zaten sebze püresi için biraz isteksiz bizimki :( 2 gündür hazırlıyorum dilinin ucuyla bi tadına bakıyor sonra bi daha ağzını açmıyor.. sonra ben yiyorum :78: ziyan olmasın maksat.. daha buna alışacak da sonra başka sebzeler vereceğim :50: hayal gibi geliyor bana..

kaşık olarak ben en küçük weeninkini buldum,diğerleri geniş hep ama kapaklı değil,ben kapaklı bir kaşık istiyordum bulamadım.ben de daha sebze püresi vermedim hiç,hangi sebzeyle nasıl yaptın anlatabilirmisin?doktorum bize havuç ve patatesi haşlayıp ezip biraz zeytinyağı koyup sulandırıp yapılan bir tarif yazmış hatırladığım kadarıyla,şimdi liste yanımda değil.bilgilerimizi deneyimlerimizi paylaşalım,ikimizde aynı başlamışız :)

doktor bana küçük birer patatesve soğanı bi çorba kaşığı pirinçle haşla sonra ateşden alınca dabiçay kaşığı zeytin yağı koy dedi. önce pirinçleri haşlıyorum pişince havucu atıyorum onların da diriliği gidince patatesleri. yoksa pirinçler ve havuçlar pişmiyor. onu püre haline getiriyorum. ve bizimki yemiyor. zaten doktor bizi uyarmıştı başlarda sevmeyebilir diye. inşallah bir gün severek yiyecek. bu arada yedikçe yenisebzeler eklersin ilerde dedi. mevsim sebzelerini tabii.

canm tupper ın turuncu bebek kaşığı var , onunla bir dene istersen kaşıkla beslemeye yeni başladıysan eğer , çok işe yarıyor.

canım pek yemedi demişin ama yine de sorayım patates ve havuç kabızlık yaptı mı,kaka düzenini etkiledi mi ya da etkiler mi acaba?

Son düzenleme:
canım pek yemedi demişin ama yine de sorayım patates ve havuç kabızlık yaptı mı,kaka düzenini etkiledi mi ya da etkiler mi acaba?

son zamanlarda zaten daha seyrekkaka yapmaya başladı. ama ilkkezbugün resmi olarak yedi diye bileceğim henüz kaka yapmadı ama çok az yediği için kabız olacağını sanmıyorum. yine de ilk verişte yüklenmemek gerekiyor.

aynı şeylari yaşıyoruz seninle,benim oğlan da son zamanlarda daha seyrek yapmaya başladı,günde 2-3 defa yapardı,günde bir defaya düştü,o yüzden sordum kabızlık yapar mı diye sana :) doktorun bana verdiği listede pirinçli sebze püresinden önce basit patates havuçla yapılan püreyi verin yazıyor,sen pirinçli yapıp verdin galiba önce,her doktorun listesi farklı galiba

aynı şeylari yaşıyoruz seninle,benim oğlan da son zamanlarda daha seyrek yapmaya başladı,günde 2-3 defa yapardı,günde bir defaya düştü,o yüzden sordum kabızlık yapar mı diye sana :) doktorun bana verdiği listede pirinçli sebze püresinden önce basit patates havuçla yapılan püreyi verin yazıyor,sen pirinçli yapıp verdin galiba önce,her doktorun listesi farklı galiba

evet bence bizimki biraz garip ilerliyor zaten. ne bileyim herkes önce yoğurt veya muhallebiyle başlamış. bizimki adını ağzına bile almadı daha.. neyse bu savaş 1 hafta falan devam ederse arayıp bir akıl danışacağım.

benim bebeğim de 5 aylık. ben patates ve havuç püresine pişmeye yakın irmik koyuyorum. bizim listemizde irmik veya pirinç diye yazıyor. Daha alışamadı ama birkaç kaşık yedirebiliyorum.

Back
X