Ek gıdaya başlayan varmı??

nesli885

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
127
1
96
İstanbul
Oğlum 4,5 aylık oldu anne sütü ile birlikde devam sütüde alıyodu.4.ay kontrolunde doktor bidahaki ay ek gıdaya başlarız demişti bende azar azar elma püresi vermeye başladım şimdiden,bi kaçkere de tahıllı kaşık maması verdım çok severek yıyo,2 aydır kabız olan bebeğiminde kakasıda normale döndü.Sizce erkenmi yada başlayan varmı varsa neler veriyosunuz??

canım devam sütü dediğin anne sütü yerine geçen mamalardan mı yoksa ek gıda mı oluyo?
4. ayda mı başladın ek gıdaya?
biz daha 22 sinde 4 aylık olcaz bakalım doktorumuz ne diyecek...
merak ediyorum...

evet canım devam sutu anne sutu yerıne gecen mamalardan ama onun dışında tahıllı kaşık mamalarından verdım bıkaç kezbide elma püresi.5. ayda başlarız demıstı doktor ben denemek ıcın verdım ama bi sorun olurmu acaba doktorada sormadım.

4-4,5 Aylık elma ve havuç suyu
4,5-5 aylık elma havuç, muz püresi, sebze püresi
5. Aydan sonra bu püreler ve kaşık mamaları
Tabi devam sütü veya anne sütü günde en az 300-500 ml ihmal edilmemeli.
Doktorumuz bu şekilde önermişti bize.

benim tatlım 5 aylık oldu normalde anne sütü veriyodum sadece sütüm az ama yağlıydı kilo alımı iyiydi ama geçen ay işe başladığım için anne sütü ve devam sütü 2 numaraya başlamıştık.bu ay sütüm yok denecek kadar azaldı sadece geceleri anne sütü verebiliyorum. ve bu ay grip felan oldu daha çok boyuna verdi 300 gr aldı 1 ay da sadece bu hafta ek gıdaya başlıycaz doktor, elma,armut püresi ve sularından verebilceğimizi söledi. ayrıca yoğurt ve muhallebide ama muhallebiye hemen başlamaya gerek yok kilosu iyi olduğu için dedi bakalım beyencek mi bizim hanımefendi de şu an ki kilosu 8,100 gr.boyu 68,5

Son düzenleme:
Kizim besbucuk aylik iki haftadir ekgidadayiz. Sabahin erken saatlerinde emziriyorum oglenedogru sebze puresi .. Pureden biraz sonra sut90cc yada emziriyorum. Ikindi meyve puresi bir saat sonra felan 90cc sut .. Aksam ve yatmadan once yine sut.. Gece uyanirsa yine sut:))

oğlum şimdi 6 ay 4 gunluk oldu işte beslenme tablomuz

sabah erkenden anne sütü

9 da kahvalt:labne peyniri+pekmez+yumurta sarısı+ceviz rendesi+cicibebe veya cicibebenin kızarmış ekmeği+rezene çayı+tereyaği

12.00:meyve püresi(çilek hariç)
13.00:anne sütü
15.00:sebze püresi
18.00:yoğurt
21.00:anne sütü
24.00irirnç unu

ve oğlum gece nerdeyse hiç uyanmıyo yoğurdu yedıkden sonra akşam 8 gibi uyuyo,sabah 7 de kalkıyo gece pirinç ununu biberonla yediriyorum.

kızım 6,5 aylık oldu idrar yollarında iltihap çıkıncakahvaltı ve çorbaya başlayamadık. bu hafta inşallah başlıcaz
9- 10 gibi sabahları devam sütü
11:00 meyve suyu
12:00 muhallebi
15:00 devam sütü
17:00 yoğurt
20:00 devam sütü
22:00 iyi geceler maması
geceleri devam sütü normalde beslenme tablomuz bu inşallah çorba ve kahvaltıda katılcak bu hafta

kahvaltıda cicibebe yerine hippin bisküvileri olur heralde ,rezene çayı ve tereyağını karışımamı katacağız ?
Bir de sebze püresi derken çiğ püre mi ve hangi sebzeler?
Çok oldu soru ama pirinç unu sademi olcak muhallebi olarak verilmeyecek mi?
Ve ben de bir şey ekleyim biliyorsunuzdur ama bol bol su da verin yemeklerden sonra:)Ayrıca kayısının ekşiğini muz alıyor ikisini karıştırıp veriyorum ben.Tşk ederim nesli885 :)

biz de ek gıda serüvenine yeni başlayanlardanız...
şimdiye kadar 2 defa elma suyu verdim...
doktorumuz 3 tatlı kaşığıyla başla,her gün 2 kat arttır demişti ama bizimki o kadar yemedi.
3 tatlı kaşığı elma suyunu bi çay bardağına koydum,kendi kaşığıyla minik minik 6-7 kaşık verdikten sonra öğürmeye başladı,bikaç defa daha denedim,baktım istemiyo bıraktım ben de...
hep böyle mi yapacak yoksa yeni başladık diye mi böyle?
öğlenleyin açken verdim ikisinde de...

bir de dktorumuzun dediği sıra
1-)önce elma suyu,(sonra şeftali,armut vs. olarak çeşitlenecek.)

2-)sonrasında kabak-havuç-patates-irmik-zeytinyağından oluşan sebze çorbası(daha sonra ıspanak,semiztu,brokoli,karnıbahar vs. eklenebilir.)

3-)formül mama veya anne sütüyle yapabileceğim pirinç unlu muhallebi

4-)yoğurt

sizin de böyle mi?

ben şimdi elma suyuyla başladım ya,4-5 gün bunu verdikten sonra,elma suyunu bırakıp bu sefer 4-5 gün sadece sebze çorbası,sonraki 4-5 gün sadece muhallebi,sonra yoğurt olarak devam edip en son mu bunları öğün haline getircez?orasını sormayı unuttum...DD
birdenbire tüm günü ek gıdayla beslemeye başlamak doğru olmaz heralde alışması lazım diye düşündüm ama bilemedm şimdi...
cevaplarsanız sevinirim...

arkadaşlar benim bebiş çorba yemiyor yaaa çok üzülüyorum kahvaltıda sorun yok meyve suyu da tamam yoğurdu da sadece muzla birlikte yiyor çorbbayı reddediyor öğürüyor ağzını açmıyor bile 1 aydır çırpınıorum walla çorbaya başlayan var mı aranızda siz neler yapıyorsunuz?????

valla kızlar benim oglum 4 bucuk aylık anne sütü ve devam sütü alıyo yetiyo ama 2 haftadır elma suyu 2 yemek kaşıgı içiyo havuç suyuda vericem ama carşıya çıkıpta alamadım daha artık degişik tatlar ıstıyolar severek içiyo ama tam olarak ek gıdaya 6 bitince geçicem ben

Kızlar bebeğim 4 bucuk aylık ve anne sütü cok az alıyo bende golden goat ın 1 numarasını kullanıyorum ek gıdaya da basladım meyve püresi yogurt yedırıyodum.
Sımdı 6 aydan sonra mamanın 2 numarasına gecılıyo o da devam sütü oluyo
Cogu arkadas daha 6 aylık olmadan devam sütü verıyorum yazmıs benım de mı 2 numaraya gecmem lazım yoksa 1 nunaraya devam mı etmelıyım kafam karıstı ???

6.aydan itibaren iki numaraya geçebilirsin. Senin daha vaktin var :) 15 gün sonra geçersin. Bende daha bişey vermiyorum. Bugün doktora gidince öğrenicm. Bakalım ek gıda konusunda ne düşünüyor

Merhaba kızlar. cemrem 4.5 aylık şuan 4. ayda doktorumuz ek gıdaya başladı. Kahvatısı meyvesi yoğurdu çorbası kaşık maması hepsini bi kerede verdi ve bende doktorun dediklerine uyarak başladım çok güzel yedi kızım sevdi hepsini bi sorun yaşamadım. Geçen gün aşı için aile hekimine gittik daha 1 ay olmadan 1 kilodan fazla almış. Hemşire böle birden verme hepsini yumurtanın sarısını tam olarak 1 yaşında öneriyoruz dedi. Kahvaltıya sebze çorbasına daha erken sadece yoğurt ve meyve ver dedi. Hem kabızlıktan makatında çatlama olur çocukda huysuzlaşır dedi. Ben şimdi arada kaldım. Hemşire mantıklı geldi gibi.Siz ne diyorsunuz bu konuda

Bizde ek gıdaya basladık ama 2 farklı doktorA gıttık daha cok erken dedıler bekle 5. Ayını doldursun dedıler bende arada kaldım bız ne yaparsak yapalım kılo alamıyoruz sınır oluyorum bu duruma.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…