Bebek Beslenmesi Ek gıdaya gecen anneler menülerimizi paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sezen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bizim 2 alt dişimiz 4,5 aylıkken çıktı..4 gün sonra 7 aylık olacak oğlum ama üst dişleri bir türlü patlamadı artık eskisi gibi kaşımıyorda anlamadım valla..
diş çıkarma olayı çok zormuş hemşire bir arkadaşım büyükler dayanamazdı o derece acı veren bişey diyor

bizim 2 alt dişimiz 4,5 aylıkken çıktı..4 gün sonra 7 aylık olacak oğlum ama üst dişleri bir türlü patlamadı artık eskisi gibi kaşımıyorda anlamadım valla..
diş çıkarma olayı çok zormuş hemşire bir arkadaşım büyükler dayanamazdı o derece acı veren bişey diyor

oyy maaşallah çok erken çıkmış..
bizim bile 20 lik dişler ne kadar ağrı veriyor..küçücük bebeğe verdiyi acı nasılsır..

elmayı yoğurda bir bisküviyle birlikte karıştırıp vermeyi denedin mi hiç sevebilir belki..
ben armut veriyorum oğluma..ama az kaldı yakında kayısı ve şeftali de verebileceğiz yaz geliyor

canım denemediğim şekil kalmadı..zaten yoğurdu da zor yiyor..
kemirsin diye file içinde verdim attı..
kavanoz maması olarak elma verdim öyle yedi..enteresan değil mi

canım denemediğim şekil kalmadı..zaten yoğurdu da zor yiyor..
kemirsin diye file içinde verdim attı..
kavanoz maması olarak elma verdim öyle yedi..enteresan değil mi

evet enteresan cidden..olsun üzülme biraz ara ver yine denersin yer mutlaka merak etme annesi :ecrin_bebek:

ben bu aralar sürekli muz veriyorum...
armutla ilgili burda bir topikde yazı okumuştum bütün armutlar çöpe..
elmayıda ilk zamanlar yiyordu bıktı herhalde..
geriye kaldı muz...

geriye kaldı muz...

aa armutla ilgili neymiş ben duymadım bilmiyorum bilmiyorumkismile
ben hep armut veriyorum kabızlığına da iyi geliyor diye..muzda vermedim hiç kabızlık sorunu iyice artmasın diye napıcaz şimdieyvahedigeldismile

ya bizim ki elmayı yemiyor öğürüyor resmen..
ben oyun ederek pekmezle beraber birkaç kez eşimin tabiriyle zorlayarak;) yedirdim..sanırım yanlış yaptım artık hiç yemiyor:(
yenecek meyve de yok muzdan başka..

Benim kız da elma püresini hep öğürüyordu bi gün yoğurdunun içine koyup verdim ve yedi.. O günden beri hep öyle veriyorum elmayı. Sen de sevdiği bişeylere katabilirsin belki yer.

aa armutla ilgili neymiş ben duymadım bilmiyorum bilmiyorumkismile
ben hep armut veriyorum kabızlığına da iyi geliyor diye..muzda vermedim hiç kabızlık sorunu iyice artmasın diye napıcaz şimdieyvahedigeldismile

Bu yıl ki armutlarda yıkama ile çıkmayan tarım ilacı varmış. Hatta bıununla ilgili bi konu başlığı da yayınlandı yakın zamanda burda. Ne kendiniz yiyin ne de yedirin.

okudum arkadaşlar ve şok oldum, kabızlığa çok ii geldiği için hergün veriyodum bugün armutta çıktı yarın elmada derler biz neye güvenicez bilmiyorum artık..bilgi için çok teşekkür ederim

Benim kız da elma püresini hep öğürüyordu bi gün yoğurdunun içine koyup verdim ve yedi.. O günden beri hep öyle veriyorum elmayı. Sen de sevdiği bişeylere katabilirsin belki yer.

yoğurdu yemesi iiçin muz koyuyorum içine..elmayı da bereaber koysam anlamaz herhalde yani inşallah

aa kızlar bende duymadım şu armut meselesini ee peki yıkayıp soyup versektemi olmuyormuş kızmın en sevdiği meyve yaaa

canım yıkansada olmuyor..
ilaç meyvenin içine işlemiştir...
sende kavanoz armut kullan canım...

slm ben yeni üyeniz gülcan bugün üye oldum ama sayfalarda biraz zorluk yaşıyorum benim sormak istediğim bi soru olucak cevaplandırırsanız çok sevinirim benim oğlum 4 ayını doldurdu ek gıda olarak muhallebi önerdiler pirinç unuyla yapılan birde zayıf geliyor oğlum bana kilosu 7.kğ boyu 68 cm normalmidirboshayallersmile

arkadaşlarda yazmışlar, pirinç ununun besleyiciliği yok, boşa kilo yani. bebeğinin kilosuda iyi, bencede verme.

Haydi yarasın zuzularımıza...
Bizim pişmekte olan çorbamız
Mercimek, kabuğunu soduğum 20 tane nohut, patates, soğan, havuç, tereyağ ile pişiyor bende inmeye yakın irmik koyup blendırlayacağım. Bu arada bizim gibi dişi çıkmayan var mı?

4 gün sonra 9. ayımız bitecek, hiç dişimiz yok.

geriye kaldı muz...

muzunda değerli bir meyve olmadığını söylemişti doktorumuz. ishal olan bebeklere potasyum yönünde tavsiye ederiz. onun dışında zengin vitamin içeriği yok. kabızlık ta yapar dedi. ki bizim kabızlık sorunumuz var. o yüzden vermiyorum ben muzu.

canım yıkansada olmuyor..
ilaç meyvenin içine işlemiştir...
sende kavanoz armut kullan canım...

kavanozlarda bana doğal gelmiyor. benim düşüncem, pek çok anne veriyor, ama ben içinde katkı maddesi olduğu için vermiyorum.

kizimin severek yedigi bir corba tarifini paylasmak isterim...

Un Corbasi

ZEYTINYAGI veya tereyagi ile 1 yemek kasigi UN, 1'er tatli kasigi PIRINC UNU, IRMIK ve rondodan gecirilerek un haline getirimis CEVIZ (ben bolca hazirlayip buzdolabina koyuyorum, ihtiyac oldukca cikariyorum) kavurup uzerine su ekleyip karistirarak corba haline getiriyorum.

Bu tarifle iki ogunluk corba oluyor.
Icine biraz da tuz katiyorum, yoksa kizim yemiyor...

arkadaşlarda yazmışlar, pirinç ununun besleyiciliği yok, boşa kilo yani. bebeğinin kilosuda iyi, bencede verme.

4 gün sonra 9. ayımız bitecek, hiç dişimiz yok.

muzunda değerli bir meyve olmadığını söylemişti doktorumuz. ishal olan bebeklere potasyum yönünde tavsiye ederiz. onun dışında zengin vitamin içeriği yok. kabızlık ta yapar dedi. ki bizim kabızlık sorunumuz var. o yüzden vermiyorum ben muzu.

kavanozlarda bana doğal gelmiyor. benim düşüncem, pek çok anne veriyor, ama ben içinde katkı maddesi olduğu için vermiyorum.

canım güzel cevap yazmışsın sağol..
ama başka verecek meyve mi var ??

kansorojen içeren armut vermektense yılların markası olan hipp in armut püresini veririm canım...
ilgin için teşekkür ederim..
bu arada benim bebeğimde 23 Temmuzda doğdu....
aramızda 1 gün var :))

bende kahvaltıda milupanın 8 tahıllı ballısını 75 ml mamayla karıştırıyorum kutu üzerindeki tarif çok geliyor
eğer geç uyanmadıysak elma yada hangi meyva varsa püre yapıp veriyorum
öğlen hangi sebzeler varsa püre yapıyorum.
yanlız bizimki çiğ zeytinyağının tadını sevmiyor 2 3 gündür zeytin yağını pişiriyorum azda pırasa kavuruyorum diğer sebzeleri atıp sonra onları haşlayıp püre yapıyorum daha çok sevdi böyle.
akşam üzeri yoğurt yoksa emiyor yada mama
akşam muhallebi
yatmadan önce gene emiyor doymadığı içinde mama ek olarak

arkadaşlar tarif verirken bebeişlerinizin kaç aylık olduğunu da belirtirmisiniz
güzel tarifler oluyor ama kaç aylık bebek için diye düşünüyorum bazen..??..:))

kızlar yoğurt ve meyve yemiyor atık kızım napiiim önerisi olan var mı..
yoğurda meyve karıştırdım bisküvi yani tatlandırıcı ne varsa..
meyve ye de değşik şeyler..

Back
X