• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ek gıdaya geçiş..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Excited_00

Başlangıç:82 güncel:71.5 G. 70.0
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
1.285
1.654
63
merhabalar nisan 10’da Doğum yaptım.
Kızım 2 ay emdi beni ve sonrasında sadece mama içiyor.
Ne zaman ek gıdaya başlamalıyım?
Nelerle başlamalıyım?
Kafamda deli sorular.
Kimisi meyve suları diyor kimisi verirsen tatlı sever çorbaları tatlı olmayan şeyleri sevmez diyorlar.
Şaşırdım kaldım.

Ben 5. Ay itibariyle azalan sütüme destek olarak devam sütü vermeye baslamistim. 6. ayını doldurdugunda artık sütüm kesilmisti. Ve bende ek gıdaya baslamistim. Sebze corbalariyla pureleriyle basladim doktorumuzun tavsiyesiyle. Hatta meyveleri 7. ayına bıraktım tatli severse sebze yemez diye :) ama pek de öyle olmadi. Meyve sevmedigi de var sebze sevmediği de. Simdi 8.5 aylık resmen yemek ayırıyo. Türlü türlü şey yapıyorum ama istemezse ağzını kilitliyo ve asla yemiyo. Kimi meyveyle baslatiyo kimi sebzeyle ama sonuc itibariyle bebislerimiz ne yemek isterlerse onu yiyolar :) yemekten tiksindirmemek icin cok da zorlamamak lazim. O yuzden ister meyveden basla ister sebzeden. Azar azar vereceksin sonucta ve yine ana öğün devam sütü olacak 1 yasina kadar :) bu süreçte kolayliklar diliyorum ve de sabır :)

Kendi kendine yiyebileceği kadar küçük parçalanmis ve damaginda ezebilecegi kadar iyi pişmiş sebzelerden baslaminizi oneririm. Örneğin su ve zeytinyağı ile pişmiş kabagi çatalla ezip tahta ya da plastik bir tabakta önüne koyup kendi kendine yemesini teşvik edebilirsiniz. Hem dokunsal deneyim olur hem motor becerileri gelisir hem bağımsızlığını destekleyerek özgüven kazanmasına yardımcı olur hem de bebek yemekle uğraşırken siz de rahat rahat kendi yemeğinizi yersiniz.

Çorba nedense çok yerde oneriliyor fakat çorba yoğunluk olarak su olduğu için bebeğin midesini de suyla dolduracagindan besleyici bir seçim olmuyor aslında. Katı yemek + su en ideal olanı.

Back
X