Bebek Beslenmesi Ek gıdaya nasıl başladınız...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

meyrenes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2016
8
1
1
baby led weaning hakkında bilgisi olanlar var mı ilk çocuğum uyku konusunda rezillik yaşıyorum ek gıdada hiç olmazsa önlem almak istiyorum yardım edin kızlar

Takipteyim. Seneye bu zamanlar ek gıdaya geçeriz biz de
Detaylı araştırmadım ama gördüğüm kadarıyla en pis ama etkili yöntem. Çocuğa püre ile koşacağıma temizlik yapmayı yeğlerim.

Takipteyim. Seneye bu zamanlar ek gıdaya geçeriz biz de
Detaylı araştırmadım ama gördüğüm kadarıyla en pis ama etkili yöntem. Çocuğa püre ile koşacağıma temizlik yapmayı yeğlerim.
bende öyle düşünüyorum ama doyar mı endişeliyim doğrusu zaten zayıf bir bebişim var

Püreden ziyade çatalla ezip damağıyla ezecek şekilde vermeniz daha faydalı
Çiğneme kabiliyeti bu şekilde gelişmiş olur
İlerleyen zamanda kendi kendine yemesi daha kolay olur

Ya hem eline verip hem çorba mama versem olur mu acaba yada kafası mı karışır tabak alıp peşinde gezmek istemiyorum yada tv tablet olmadan yemek yemeyen bebişler var zaten sallamaya alıştırdım sabaha kadar sallıyom bide yemekle uğraşırsam ikimizde çok yıpranırız iştahlı bir bebek hayal mi bunu kontrol edebilir miyiz

baby led weaning hakkında bilgisi olanlar var mı ilk çocuğum uyku konusunda rezillik yaşıyorum ek gıdada hiç olmazsa önlem almak istiyorum yardım edin kızlar
Sutum yetmediği için 4. Ayda ek gidaya geçirmişti doktorumuz. Yoğurt ve meyve puresiyle basladim canim. Meyveleri cam rendeyle püre yapip yoğurda karistirip veriyordum. 5. Ayda sebze puresine basladik. Tel süzgeçten geçirip verdim blender kullanmadim. 6. Aydan sonra çatalla ezip vermeye calistim ama taneleri yutarken oguruyordu. Şuan 9 aylik, 1 aydir taneli şeyler vermeye basladim . gayet güzel çiğneyip yutuyor. Hatta muz, şeftali, avokado gibi yumuşak meyveleri önüne minik minik doğrayip koyuyorum, kendisi parmagiyla alip yemeye başladı.
Bebegin kaç aylik bilmiyorum ama sende yoğurt ve meyve puresiyle başla. Ama asla blender kullanma ilerde taneli şeyleri reddetnemesi için.

Kizima 6 ay su bile vermedim
Ilk yogurtla basladim tatli seyler verince yogurt yemiyo diye duymustum.
Uyku konusuna gelince ben her bebegin kendi karakteri oldugunu dusunuyorum malesef.
Bebek isterse yontem uygulayabiliyosunuz.

teşekkür ederim bebeğim 6 aylık yeni başlayacağım ve çok kararsızım baby led weaning mi geleneksel yöntem mi diye düşünmekten bebeğim yedi aylık olcak ama sizin yöntemizde güzel aklıma yattı

Kizima 6 ay su bile vermedim
Ilk yogurtla basladim tatli seyler verince yogurt yemiyo diye duymustum.
Uyku konusuna gelince ben her bebegin kendi karakteri oldugunu dusunuyorum malesef.
Bebek isterse yontem uygulayabiliyosunuz.
bende kızıma su bile vermedim ama emzirirken sıkıntı yaşıyorum doktor belki yemek yemeyi sever dedi ama ek gıdaya başlamak istemedi bebeğim zayıf diye sürekli yemek ver diye baskı var üstümde etraftan
bende yemekten soğutmaktan o kadar korkuyorum ki uyumayan düzgün emmeyen bir bebek yemek yemeyi de reddederse ne yaparım

Uyku icin adem gunesi tavsiye ederim yabanci metodlar en azindan bana gore biz turk anneleri icin coj gaddar geliyo bana.
Kizimi 6 aylikken odasina ayirip 1 bucuk yasinda karyolasini kendi odama tasidim uyku sorunu meger kendi hazir degilken onun odasina almamla alakali oldugunu anladim bu sayede.
Sutten 18 aylikken kestim suan 23 aylik elleri devamli goguslerimde bundada pisman oldum kizim hazir degilken ona bu travmayi yasattigim icin kendime cok kizdim ama hep tecrube 2. Bebegime hamileyim bebegimi dinlicem etrafi degil bu sefer.
Yemek konusunda birden agir gelir arkadasim yogurtla basla muhallebiler yap suyla 1 yasinda sutlu yaparsin 1 ay alistir onu sut harici biseylere sonra ufak ufak tattir ve yemeklere basla derim tabiki sen daha iyi bilirsin zamanini

Biz 5 aylikken basladik doktorumuzun tavsiyesi ile basta sadece 1 ogun sebze puresi sonrasinda 2 ogun ogle sebze aksam ustu meyve puresi veya yogurt simdilerde 3 ogun yiyor yatmadan oncede sebze veya muhallebi veriyorum ayni zamanda emziriyorum.

Sunu soylemeliyim hangi yontemi secerseniz secin buna bebek karar veriyor. Siz istediginizi yapin o ne isterse o oluyor :)

uyku eğitimini bende denedim kızım üzüntüden hastalandı dayanamadım travma yaşattım ilk çocuk deneme tahtası gibi oluyor çok üzülüyorum hiç bir zaman doğruyu zamnında yapmamış gibi hissediyor insan ve zamanı geri alamıyor malesef

Bizde ek gıdaya bi buçuk ay önce geçtik yoğurtla başladık sebze, meyve, çorba vs yiyor. Ben eline kaşığı veriyorum arada ancak kaşığı ya dişini kaşımak için yada masasına vurmak için kullanıyor. Şu an taneyle bi şey ve rmediğim için direk elini daldırmak istemiyorum bu kez de iyice pis yemeye alışır diye korkuyorum açıkçası.
Uyku konusuna gelince bende sallayarak uyuttum altı ay sonra bi kaç defa tesadüfen sallamadam uyuduğunu görünce hemen sallamayı kestim ve şimdi yatağına yatırınca kendi kendine uyuyor. Tabi bunun zamanını kesinlikle bebek belirliyor.

İki çocuk annesiyim biri 8 aylık hiç duymamıştım BWL yi baktım neymiş diye meğer benim uyguladığım yönteme çok benziyormuş
Ben ilk ek gıdaya geçerken püre yaptım oğlum sevmedi.Ona ayrı yaptığım mama vari besinleri bi türlü yemedi. Genelde biz ne yersek onu yedi. Elinde bişeyleri tutarak yemeye bayılıyor zaten. O bizi BWL ye yönlendirmiş oldu yani

teşekkür ederim bebeğim 6 aylık yeni başlayacağım ve çok kararsızım baby led weaning mi geleneksel yöntem mi diye düşünmekten bebeğim yedi aylık olcak ama sizin yöntemizde güzel aklıma yattı
Baby Led weaning konusunda basarili olan anneler var ama bana biraz uzak geldi o kadarcik bebek nasil doyuracak kendi kendini diye düşünmüştüm :) annelik iste doyamicagini dusunuyo insan. Ben şimdilik öğünlerini kendim yediriyirum. Birlikte sofraya oturduğumuzda da önüne bisryler dogruyorum öncesinde oynuyordu avucunda mincikliyodu, şimdi kendisi yemeye basladi. :)
Artik mama sandalyesine de oturabilir bebegin. Sende o şekilde yapabilirsin canim.

ÇOK TEŞEKKÜREDRİM EDERİM Güzel anneler bugün sayenizde cesaretlendim ve bugün ek gıdaya geçtim yoğurt verdim pek sevmedi ama ilk defa tattığındandır herhalde öyle umuyorum

O
O yöntem de ne yeni duydum.

Bebeğim ek gıdaya blw ile başladı. Yemek yerken kendini biraz fazla pisletiyor ama motor gelişimi için süper birşey blw. En güzelide bir kaşık daha al ye diye uğraşmıyorsun. Önüne uygun boyutta ve yumuşaklıktaki yiyeceği koyuyorsun sende karşısına geçip kendi yemeğini keyifle yiyorsun. Tabiki gözünüz bebeğinizde olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…