ek gidaya ne zaman gectiniz?

mehin23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2014
157
22
33
Azerbaycan
bebegim 3 bucuk aylik.artik sutum yetmedigini dusunuyorum.aslinda hic bir zaman sutum oyle cok olmadi ama bebegimin kilo alimi cok iyi.ama simdi aksamlar sutum cok az oluyor bebegim doymuyor.netden okuyorum 4.aydan az-az ek gidaya gecilmeliymis.bilmiyorum mamaya mi geceyim yoksa gidaya mi.yardimci olursaniz sevinirim

bence doktorunuzla görüşün ama emin olduğum şey ek gıdaya bu kadar küçükken geçemezsiniz, formül mamayı ek olarak verebilirsiniz akşamları.

bebegim 3 bucuk aylik.artik sutum yetmedigini dusunuyorum.aslinda hic bir zaman sutum oyle cok olmadi ama bebegimin kilo alimi cok iyi.ama simdi aksamlar sutum cok az oluyor bebegim doymuyor.netden okuyorum 4.aydan az-az ek gidaya gecilmeliymis.bilmiyorum mamaya mi geceyim yoksa gidaya mi.yardimci olursaniz sevinirim
Cnm benim oğlumda bu hafta 5. Ayına giricek bende aynı dertten muzdaribim. Özellikle akşamları hiç olmuyo sütüm desem yeridir. Etraftakilere danışıyorum bebeğim kilolu olduğu için doyuyodur sana öle gelio diyorlar ama ben biliyorum doymuo çünki çekiyo çekiyo ama süt gelmiyo:110: Napıcağımı şaşırdım doktora gitmemizede daha 15 hün var :KK14:

Ek gıdaya başlamak için ennnn erken zaman 4. ayın bitimidir fakat buna kilo alımı yetersizse doktorunuz karar verecektir.
Akşamları sütünün yetmediğini düşünen annelere tavsiyem, birkaç gün akşam saatlerinde sütlerini sağmaları ve ne kadar çıktığına bakmalarıdır.
Eğer gerçekten az süt çıkıyorsa o zaman doktorunuza danışarak belki mama verebilirsiniz ya da sütünüzü arttıracak "emzirme kampı" ya da " sağma yöntemleri" var, tek öğün için mamayı hayatınıza sokmak yerine sütünüzü arttırmayı deneyebilirsiniz.
Eğer sütünüz sağdığınızda yeterli gelirse zaten bebeğiniz doyuyordur bence. Yine de doymadığını düşünüyorsanız, "doktorunuza danışıp" anne sütü kullanılarak yapılan tahıl karısımları var, sütü muhallebi gibi koyultuyor, 4 aylık olunca gece son öğününü o şekilde verebilirsiniz belki.

aynen.canim..bebegimin kilosu iyi oldugu icin doyuyodur diyor esim.anlatamiyorum ki gogsumu ben biliyorum aksamlar bombos oluyor.gem bebegim.emdiginde sut geldiginde anliyorum.yok anlatamiyorum biturlu.cok uzuluyorum hemde sinirleniyoum.sanki varda ben vermek istemiyorum gibi..napicaz canim yaa..QUOTE="AlikereminAnnesi, post: 36898756, member: 619814"]Cnm benim oğlumda bu hafta 5. Ayına giricek bende aynı dertten muzdaribim. Özellikle akşamları hiç olmuyo sütüm desem yeridir. Etraftakilere danışıyorum bebeğim kilolu olduğu için doyuyodur sana öle gelio diyorlar ama ben biliyorum doymuo çünki çekiyo çekiyo ama süt gelmiyo:110: Napıcağımı şaşırdım doktora gitmemizede daha 15 hün var :KK14:[/QUOTE]

Ek gıdaya başlamak için ennnn erken zaman 4. ayın bitimidir fakat buna kilo alımı yetersizse doktorunuz karar verecektir.
Akşamları sütünün yetmediğini düşünen annelere tavsiyem, birkaç gün akşam saatlerinde sütlerini sağmaları ve ne kadar çıktığına bakmalarıdır.
Eğer gerçekten az süt çıkıyorsa o zaman doktorunuza danışarak belki mama verebilirsiniz ya da sütünüzü arttıracak "emzirme kampı" ya da " sağma yöntemleri" var, tek öğün için mamayı hayatınıza sokmak yerine sütünüzü arttırmayı deneyebilirsiniz.
Eğer sütünüz sağdığınızda yeterli gelirse zaten bebeğiniz doyuyordur bence. Yine de doymadığını düşünüyorsanız, "doktorunuza danışıp" anne sütü kullanılarak yapılan tahıl karısımları var, sütü muhallebi gibi koyultuyor, 4 aylık olunca gece son öğününü o şekilde verebilirsiniz belki.
Geçen akşam dolarda işim vardı uyku saati die anneme bırakırım dedim çabuk uyandığı için sütümü sağayım dedim ama 20 cc anca çıktı

bende kecen hafta dugune gidecektim.sutum sagdigim zaman 30cc saga bildim.gogsum cokta bos degildi o zaman.bos oldugunda dusunun artik ne kadar cikar

Azönce emzirdim ağlaya ağlaya emiyo çünki çok az gelio ilk zamanda sonrada bitio. Ağladığı için zorlama dio eşim acıkınca emer dio ama zaten enson 3 saat önce emdi. Şimdi zorla uyucak bakalım aç aç. Arı mama almış bugün eşim gelirken ama kararsız kalıyorum versemmi. o_O

bende kecen hafta dugune gidecektim.sutum sagdigim zaman 30cc saga bildim.gogsum cokta bos degildi o zaman.bos oldugunda dusunun artik ne kadar cikar

Bebek emdiğinde sağdığınızdan daha çok gelirmiş öyle duymuştum. Ben de hep göğüslerimi ellerdim yumuşacık bu çocuk doymuyor derdim. Doktorumuz e nasıl kilo alıyor o zaman derdi. Peki geceleri ağlayıp huysuzluk yapıyorlar mı bebekleriniz?

Bebek emdiğinde sağdığınızdan daha çok gelirmiş öyle duymuştum. Ben de hep göğüslerimi ellerdim yumuşacık bu çocuk doymuyor derdim. Doktorumuz e nasıl kilo alıyor o zaman derdi. Peki geceleri ağlayıp huysuzluk yapıyorlar mı bebekleriniz?
Her gece olmasıda sık sık huysuzlanıo. Uykumuz zaten problemli ilk 20 gün güzel uyudu sonrası kötü :KK43: Geceleri çok sık uyanıo ve emdikten sonra tekrar uykuya dönmesi zor oluo hatta çoğu zaman mecbur ayağıma almak zorunda kalıyorum:KK14:Bende bu durumu doymamasına bağlıyorum. Doktorumuzda kilo aldığı için doyuo dio ama benim göğüslerin hep yumuşacık. Bide neden hep huzursuz emsinki yani... Bi hastalığımız yok çok şükür ? Hep iyi bi anne olmadığımı düşünüyorum çünki huzursuzluğunun sebebini açlıktan başka bişiye bağlıyamıyorum.....

Her gece olmasıda sık sık huysuzlanıo. Uykumuz zaten problemli ilk 20 gün güzel uyudu sonrası kötü :KK43: Geceleri çok sık uyanıo ve emdikten sonra tekrar uykuya dönmesi zor oluo hatta çoğu zaman mecbur ayağıma almak zorunda kalıyorum:KK14:Bende bu durumu doymamasına bağlıyorum. Doktorumuzda kilo aldığı için doyuo dio ama benim göğüslerin hep yumuşacık. Bide neden hep huzursuz emsinki yani... Bi hastalığımız yok çok şükür ? Hep iyi bi anne olmadığımı düşünüyorum çünki huzursuzluğunun sebebini açlıktan başka bişiye bağlıyamıyorum.....

Bir an kendimi gördüm sende. Ne zor günlerdi ama şimdi düşününce boşa stres yapmışım diyorum. Bak mama son çare ama dünyanın sonu değil sonuçta. Ben de verdim mama turp gibiler maşallah. Böyle devam ettikçe kendini yıpratıcaksın ve bu bebeğine de yansıyacak. Bu böyle kısır döngü. Huzursuz oldukça süt azalacak vs. Akşamları önce emzir sonra biraz mama ver. Bak bakalım yine uyanıp huysuzluk yapıyor mu? Eğer yapmazsa sorun çözülmüş demektir

evet aslinda gercekten oyle bebek emince daha cok geliyor.aksamlar bazen evet huysuz.ben daha mamaya gecmedim.5ay sadece anne sutu vere bilsem keske .bugun 3 ay 11gunuz daha.emziriyorum.e artik nereye kadsr giderse.hic kendimi uzup stres yapmicam)))

mecbur ayagina mi alip salliyorsun??ben ayagimda uyuta bilsen sukredicem ))))peki nasil uyutorsun canim?

mecbur ayagina mi alip salliyorsun??ben ayagimda uyuta bilsen sukredicem ))))peki nasil uyutorsun canim?
Her zaman ayağımda uyutuyorum. Gece uyuyunca beşiğine yatırıyorum işte yattığı 1 saat 2 saat sonra yine ayaklarımda uyuo. Yani anlicağın hep ayaklarımda. O rahat olsun katlanıyosun ama ayakta nekadar rahat olabilirki :( Sen nasıl uyutuyosun cnm

Bir an kendimi gördüm sende. Ne zor günlerdi ama şimdi düşününce boşa stres yapmışım diyorum. Bak mama son çare ama dünyanın sonu değil sonuçta. Ben de verdim mama turp gibiler maşallah. Böyle devam ettikçe kendini yıpratıcaksın ve bu bebeğine de yansıyacak. Bu böyle kısır döngü. Huzursuz oldukça süt azalacak vs. Akşamları önce emzir sonra biraz mama ver. Bak bakalım yine uyanıp huysuzluk yapıyor mu? Eğer yapmazsa sorun çözülmüş demektir
Evet ya bu kısır döngü benide yıpratıo hep aklımda. Başlığın olmazsa ya sadece geceleri bi zararı olmaz heralde belki daha rahat uyur. Hem o sırada sütüm birikir. Offf ya neden şu konuyla ilgili bi içim rahatlamıo :KK14:

ben kycagimda salliyorum.sadece iki sallama sekli var oyle sallamam.lazim.basqa turlu sallarsam agliyor.kolum belim kopuyor uyutana kadar.terliyorum hastalaniyorum.gunduz uykulari cok duzensiz.o kadar eziyetden sonra uyutuyorum yarim saat 45 dakika uyuyor.ama gece uykusu iyi cok sukur.bazen.kesintisiz 7 saat uyuyor bazende 1kere emmek icin uyaniyor.ve birde sabah 7de kalkiyor.
Her zaman ayağımda uyutuyorum. Gece uyuyunca beşiğine yatırıyorum işte yattığı 1 saat 2 saat sonra yine ayaklarımda uyuo. Yani anlicağın hep ayaklarımda. O rahat olsun katlanıyosun ama ayakta nekadar rahat olabilirki :( Sen nasıl uyutuyosun cnm[/QUOTE.

canim bencede mama dunyanin sonu degil.sutten kesmiyorsun ki.emzirdigin kadar emziriyorsun.bencede aksamlari mama ver.bebek rahatlarsa demekki doymuyormus
Evet ya bu kısır döngü benide yıpratıo hep aklımda. Başlığın olmazsa ya sadece geceleri bi zararı olmaz heralde belki daha rahat uyur. Hem o sırada sütüm birikir. Offf ya neden şu konuyla ilgili bi içim rahatlamıo :KK14:

Annelerin içi ne zaman rahat etmiş ki :) ek gıdaya geçmek ayrı dert yine doydu mu doymadı mı muhabbeti başlıyor. Kendimizi kasmamalıyız. Dediğim gibi relax anneler= mutlu bebekler. Allah bebeklerinize sağlık versin.

Ami
Annelerin içi ne zaman rahat etmiş ki :) ek gıdaya geçmek ayrı dert yine doydu mu doymadı mı muhabbeti başlıyor. Kendimizi kasmamalıyız. Dediğim gibi relax anneler= mutlu bebekler. Allah bebeklerinize sağlık versin.
Âmin evet onlar sağlıklı olsun biz nasıl nasıl geçiricez bu günleri. Ilk olunca bide 5 sene sonunda gelince insan illa daha çok tedirgin oluo her konuda ama Allah'a emanet eninde sonunda büyüolar...

Back
X