EKİM 2020 ANNELERİ :)

cuma çağırdılar kontrole bakalım hayırlısı pek iç açıcı konuşmadı hemşire ama nasip duanıza ihtiyacım var..

aynı gün ikimizin cnm :) benim pazt809du bugun1000
once ıkı tane tutunmuştur sonra 1 e dusmus olabılır bebıslerın belkı. cnku değer aslında ıyı. zaten normalde ılk 12. gun beta yapılıyo sen erken yapmışsın ben 12. gun 965 di belkı benımde 10. gun dusuktur bılemeyız ama doktor bana degerın yüksek ıkız bıle olabılır dedı

once ıkı tane tutunmuştur sonra 1 e dusmus olabılır bebıslerın belkı. cnku değer aslında ıyı. zaten normalde ılk 12. gun beta yapılıyo sen erken yapmışsın ben 12. gun 965 di belkı benımde 10. gun dusuktur bılemeyız ama doktor bana degerın yüksek ıkız bıle olabılır dedı
doktorumun dediği tarihte yaptım ama canm. ilk 3şubat pazt sonra bugunden için tekrar istediler. sonucu bildirmek için aradım artmamış düşük sonuç dediler. cuma çağırdı kontrole.

doktorumun dediği tarihte yaptım ama canm. ilk 3şubat pazt sonra bugunden için tekrar istediler. sonucu bildirmek için aradım artmamış düşük sonuç dediler. cuma çağırdı kontrole.
anladım cnm ama ıcını ferah tut degerın sonuçta yüksek. 2 günde ıkı katına çıkması gerekiyor ınsallah dahada çıkar

• Hamilelik sırasında sıklıkla ani tansiyon değişiklikleri ve şeker düşmeleri durumları yaşanacağından gebelik boyunca ani hareketler yapmamalı,
  • Hamile bayanlar ev işlerini yaparken değişen fiziki yapıları ve ağırlaşan vücutları sebebi ile bebeğe zarar gelmemesi adına; toz alırken, yerleri temizlerken dizleri üzerinde durmalı yani belinden bükülerek eğilmemeli,
  • Bacaklardaki kan dolaşımını bozacağından, sürekli oturarak ya da sürekli ayakta durarak iş yapmamalı,
  • Ağır eşyaları tek başına kaldırmak bünyelerinde sarsıntıya neden olacağından kaldırmamalı, itip-çekmemeli, mutlaka yapılması gereken bir taşınma işlemi varsa yardımcı olacak biri gelene kadar hiçbir şekilde bu taşıma işini yapmamalı,
  • Yüksek yerlere, yani sandalye veya merdivene çıkarak temizlik yapmamalı,
  • Çamaşır, perde vs. asmamalı ve yüksek raftan bir şey almaya çalışmamalı,
  • Pencere camlarını silmek için kendini zorlayıp uzanmamalı,
  • Oturdukları yerden kalkarken destek alarak kalkmalı,
  • Gün içerisinde kendisi ve bebeğinin sağlığı açısından en az 2 saat hiçbir şey ile ilgilenmeden istirahat etmeli,
  • Merdivenden inip çıkarken yavaş hareket etmeli,
  • Ev temizliğinde kullanılan kimyasal maddeleri, anne adayının solunum yoluyla nüfus etmesi henüz doğmamış bebek için toksik etki yaratacağından kesinlikle uzak durmalı, (çamaşır suyu, boya, tiner, ahşap temizleyici vs.)
  • Evde boya varsa o süreç içerisinde anne adayı başka bir yerde kalmalı,
  • Ev içinde zımpara, matkap gibi aletler ile tamirat işleri var ise çıkan tozlardan etkilenmemek adına ev dışında bulunmalı,
  • Anne adayının yaşadığı ev içindeki hayvanlarla temas etmesi gebeliği süresince sakıncalı olmasa da, hayvanların tuvaletlerine (kum vs.) kesinlikle dokunmamalı, bu işi aile bireylerinden birinden rica edilerek onların gerçekleştirilmesine dikkat edilmelidir.

bilmiyorum ki arkadaşım kontrole çağırdılar ama bakalım. değer iki katı olmadı ya ondan galiba.
Bizim bi tanıdık var onunda boyle katlamadı kan verdiğin saat çok önemliymiş doktor öyke demil eger ilk verdiğin saatte vermediysen belki ondan katlamamıştır şimdi ikizleri yasına basacaklarn

Bizim bi tanıdık var onunda boyle katlamadı kan verdiğin saat çok önemliymiş doktor öyke demil eger ilk verdiğin saatte vermediysen belki ondan katlamamıştır şimdi ikizleri yasına basacaklarn
kuzum ama ben ilkini de öğlen verdim ikincisini de öğlen verdim bilmiyorum ki. gece hiç uyuyamadım. Allah korusun kötü birşey olursa diye çok üzgünüm.

Back
X