Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evt kızlar sıra bende
Pofuduk şeymanın ve annesinin doğum hikayesi
Evt pazar akşamıBanyo yapıyodum saat gece 11 de herzaman hazırlıklı olım diye çünkü açılmam 1 hafta önce 1 cm di ama sancım yoktu ve ben banyo yaparken suyumum geldiğini hissettim istemeden geliyodu ve idrarla aynı değildi tam bu şenkilde 6 kez oldu ve ben 1 saat çıkmadım sonra çıktım ve eşime söledim 6 kez hem idrar hemde su geldi tutamadım dedim ve hemen hastanenin yolunu tututuk buarada kaynanam bebğin eşyalarını da alalaım dedi ben ise korku içinde gerek yok kontrol olup gelcezz dedim yine de zorla aldı kaynanm
Ve gittik saat gece 12 de yola çıktık çatı muayenesi oldum bu sefer canım çok yanmışdı ve ağlayarak kalktım doktorum gece olmadığından başka doktor nasip oldu ve hiç bir bilgi vermiyodu biraz resmii
Eşim sordu ben giyinirken ve hemen yatış dedi :18: Ve ben korkudan hala ağlıyodum hemen doğum haneye çıktım ve açılmam 3 santimdi ben doktora geldiğimde sanırım sıcak banyonun faydası olmuşdu eşim işlemleri yaptıkdan sonra yatım ve saat gece 1 30 da suni sancı taktı ve lavman yapıldı sanırım ebe yönünden çok şanslıydım benimle çok ilgilendi ben etrafta gezinirken 10 dakkada bir sancım gelmeye başladı ama çok hafifdi aynı adet ağrısı gibiydi dedim oo ebecim bu sancı böyleyse çok kolay dedim ve sıklaşmaya başladı saat 3 gibi daha yeni ve okadarda dayanılmayacak gibi değil kızlar sakın korkmayın ebe bu arada gelip gelip açılma var mı diye bakdı açılmam 4 cm olmuşdu 1 saat sonra da 7 cm oldu ve benim çok uykum gelmişdi sancı yokken tam uyucam sancı yine geliyodu
Ve saat 4:30 da açılmam 9 cm olmuşdu ve ben ebeden rica ettim suni sancıyı kıstı ve sancılarım hafif oldu çok gelince daha çok oluyodu ve serum bitmeden açılmam 10 cm olmuşdu ve ebe aileme açılmam oldukca haber veriyodu ve beni çatala aldı doktoru mu aradı ve geldi sinirli doktor gitmiş yerine sakin hanım hanımcık doktor gelmiş
Ve hemen tentürtüyota benzeyen belkide ta kendisi olan bişey döktü vajinama doğru ve uyuşmaya başladı sonra ebe bana sancın geldikçe ıkınmamı söledi ve kesinlikle ıkınırken ağzını açma dedi çeneni gögsüne dokru götürmemi söledi ve ben 3 cü sancı da bu arada 1 dkkada geliyodu sancım ve 3 cü sancıda kafası çıkmış ama ben hiç birşey hissetmedim ve bu arada 39 haftalık pofuduk şeymam 3.kilo 10 gr. Doğdu ama tosundu çıtı pıtı bir kız en kolay yanı ise çatala çıkıp ıkınmak bu kendiliğinden geliyo ıkınmalarım çok kolay bu kısım
Ve kafası çıktığında doktorun bebeğin yüzünü siliyodu ve ebem sancı gelmese bile bu arada ıkınmamı söledi ve sonun da oo mucizem doğduu ben sevinçden ağlamak istiyodum ama ağlıyamıyodum
Okadar güzel bir duygu ki bu benim mi dedim bembeyaz elleri açık çok tatlıydı ve ben doktora dönüp doğum bu kadar mı ben yine doğrurum demişim ve ebem çok gülmüştü ilk defa senden duyduk diye doğumum gerçekden çok kolay oldu ben yine doğuma gitmek istiyorum
Ve odama geldim hasta sandalyesiyle ve o ilk bakış bebeğimi emzirdim çok güzel bir duygu allahım binlerce kez şükürler olsunnnn...... Allahım doğum yapıcakları bir avazda kurtarsın doğum yapanlar alah analı babalı huzurlu mutlu bir şekilde büyütmek nasip etsin
Doğum sonrası
Evt kızlar ben 2 gün emzirdikten sonra gögüs uçlarım hemen yara oldu ve bundan nasıl kurtuldun diye sorarsanın karbonatlı su ile her emzirmeye küçük tülben yaptım ve sildim birde bebeğinize memenizi verirken ilkden sıktırın ve sütle ıslatın ve ben şeyma doğdukdan 2 gün sonra gögüslerim taş gibi oldu ağlamak istiyodum sanırım bebişim tam bitiremiyoddu buna da ve hemen ütü yardımıyla havluyu ısıtıp gögsüme tuttum ve sıktıkca aktı ama az akıttım kıyamıyodum avu sütü akıyodu sarımsı bir sıvı bu bebeğe çok yararlı bişey 3 gün geldi benden sanırım az geliyomuşBugün 5 kasım yani 6 günlüğüz çok rahatım allahıma binlerce kez şükürler olsun dün doktor kontrolüne gittik yeniden topuk kanı aldılar ve ben nasıl ağladım eşim beni çıkardı odadan kaynanam baktı kızlar insan yavrusuna bişey olcak diye çok korkuyo gün aşırı banyosunu yaptırıyoruz ve göbeği düşmek üzere ilk 4 gün tentüryot ve sargı bezini kendi bezine sıkıştırdım bezi acıtmasın diye ve daha sonra oksijenli suyu pıskırttım ve şuan düştü düşecek şöle derler ne kadar çok emzirirsen karnı doyarsa çabuk düşermiş
Ve benim pofuduk karnı çatlıcak nerdeyse kaynanam yeter diyoo ve halada istiyo boynu kırılcak dışardan gören der bunu doyurmuyon mu diye
Evt benim hikayemde bu kadar sormak istediğiniz bişey olursa ben burdayım
![]()
bebeğine de sana da 41 kere maşallah canım çok güzel anlatmışsın. çok duygulandım cevap yazarken bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Sana da helal olsun o yaşına rağmen son zamanlarında bile sabırlı oldun hasta baktın güzel allahım sana onun mükafatını verdi herhalde bu kadar rahat bir doğum geçirdin. Umarım biz de senin kadar şanslı oluruz doğum konusunda. Beni artık korkular sarmaya başlamıştı yazdıklarını okuyunca biraz rahatladım. Allah hepimiz için hayırlısı neyse onu versin inşallah. şeyma'mızda analı babalı büyüsün hayırlı sağlıklı bir evlat olsun inşallah..
Canim cok sirin anlatmissin dogum hikayeni darisi bize insaallah beklemekten sIkIldik yahuMerhaba kızlar,
Önce herkese teşekkür ederim. Şimdi anlatıyım size. 26 Ekim çarşamba sabaha karşı 4te adet sancısı gibi ağrıyla uyandım. 1-2 dk sürüp geçiyordu ama sonra aralıkları sıklaştı. iki saat kadar 7 dakika arayla geldi gitti ağrılar. çok önemsemedik ay sancılarıdır diye. zaten sonra durdu uyumuşum biraz. uyandığımda devam ediyordu. aynı zamanda sertleşmelerde vardı. 36. hafta o gün tamamlandığı için doğum olabileceği aklıma gelmedi hiç tabi. hatta kayınvalidem bendeydi pazara gönderdim onu da. yattım bütün gün dinlendim ama hiç geçmedi sancılar. bazen sıklaşıp bazen rahatlayarak akşamı ettim. eşim evde yoktu nöbetteydi malesef. yanımda bir tek kayınvalidem vardı. o kadar dua ettim ki iyileşiyim diye ama olmadı akşam 10 30 gibi iki damla kanamam oldu tabi hemen doktorumu aradım. doğum başlamış olabilir sancılar sıklaşırsa hemen hastaneye gel dedi. paniklemedim hiç hatta sakinliğime şaştım. doğum çantama koyacaklarım hurçlarda duruyordu kayınvalidemle çantaya yerleştirdik onları hemen. sonra duşa girdim ağrılar 10 dakikada bir geliyordu. sonra yattık ama tabi uyku falan yok ağrı var. sabah 6 da 4 dakikada bir olunca hastaneye gidelim dedik eşim hemen çıktı yola. hastanede hemen muayeneye aldılar açılma var mı diye bakıldı yok. sonra hemen nst ye bağlandım sancı görülmüyor ama kıvranıyorum. serum takıldı takibe alındım öğlen 12ye kadar doğum yoktu sonra 3. nst de ağrılar çıktı hemen ultrason kontrolü yapıldı doktorum eliyle de kontrol etti kasılmaları ve bu doğum dedi. oğlum ters olduğu için hemen sezeryana alındım. kendi annem yoldaydı yetişemedi babam otobüse bile binemedi. sadece eşim ve kayınvalidemle 10 dakika içinde doğumhanedeydim. 12 30 da girdim. oğlum 12 55 te doğdu. epidural anestezi yapıldı. uyuşma anı pek hoş değil açıkçası. kum torbası hissi yarattı bende. korkuyordum bide daha öncede yazmıştım buraya da. uyuyşur uyuşmaz yatırdılar. tam hissizlik yok bir şeyler olduğunu hissediyor insan ama acı kesinlikle yok. ben iki kere bana ne yapıyorlar dedim üçüncü de oğlumun sesini duydum:) cıyak cıyak bağırıyordu iyi mi dedim hemen doktor maşşallah çişini bile yaptı dedi:) getirdiler yanıma küçücük bir şey ağlayıp duruyor dünyanın en güzel sesi:) o andan itibaren bana ne yaptılar farkında değilim. sadece oğlum ve bendik sanki:) şimdi oğluma bakmalıyım daha sonra devam edicem anlatmaya
haydi bakalım cerenin anneside doğuramama hikayesini anlatsın
malumunuz diğer başlıktada anlattığım gibi çok hareketli bir doğum öncesi oldu
28 ekim günü gece 12ye kadar kıpırdamayan bebişim içime kurt düşürdü.gece en yakın hastaneye bir gidelim dedik. her şey şükür normal ama doktor bey dediki sancı görünüyor nst'de,doğum yapacağın hastaneye git.orası ankara'nın diğer ucu.ne olur ne olmaz dedik doğurmamda yinede gidelim valizide alalım ama sabaha karşı gelsekte yarın akşama kadar uyuruz diye düşünerek ben elimde elma mandalina gece 2 de doğumevine geldiiimmm.
acildeki doktor nst'de kalp atışında düşüş gördü sen yat bu gece sancında var epeyce dedi ve biz daha 37 haftadayız ve ben bir şey hissetmiyorum.
yatış yapıldı sancı odasına girdim sancılar başladııbaya sancı,dedik doğumsa eğer özel oda tutacağız muayene yapıldı 1cm açıklık ama doğum bu dediler.
eşime özel oda diye birde doğum odası tutturmuşlar mı,sancımı o odada çekecekmişim doğumum o odada olacakmış.doğum anına kadar kimi istersem yanımda olacakmış ohh dedik iyiymiş.
neyse efendim ben nstye bağlı seruma bağlı uyukladım eşimde koltukta.öğlen 11 oldu benim açılma hala 1 cm ama sancılar 100e vuruyor.aileleri aradık artık geldiler anne kayınvalide yanımda.ve dakikada gelen sancılar çekiyorum yine 100lere vuruyor.tabi sürekli açıklık kontrolü yapılıyor hala açıklık yok ve 39 haftayı doldurmadan suni vermek istemiyorlar bebek büyüsün diye.
uzun lafın kısasııı akşam 8e kadar ben bu şiddetli sancı ile 1 cmden ötesini göremediimmmmşimdi gülüyorum ama hastanede delirme aşamasına gelmiştim.
sürekli açıklık kontrolu ve nst 10 gün boyunca bayaaa aklımı uçurdu yanii
ardından 10 günlük hastanede yatış sürecini atlıyorum veee 10 kasımaa geliyorumm.tabi bu 10 günde tüm doğum servisi kankam oldu.hemşireler gelip gidiyor.doktorlar yok artık hala mı doğmadı diyor.kalın dosyalı hasta geldi vsvs.kızım beni maskot etti anlayacağınız.
klinik şefi 10 gün benle uğraşmaktan yoruldu tabii ama nasıl tatlı bir bayan,korkak hasta diyor bana.ogün gel bakalım dedi ultrasona aldı suyumuz sürekli azalıyordu ve kan akışı düzensizdi ve 39 haftayı doldurmuştuk ve en önemlisi plasentamız çok yaşlıydı artık besleyemiyordu kızımı. sezaryen yapmak hiç istemiyorum dedi,yaşın boyun her şeyin normal doğuma çok uygun ama bekletirsem ve bebeğe bir şey olursa sen bana siz yaptınız bile dersin dedi( şakayla tabi) 40 haftayı bu eşin doldurmayacağına kanaat getirdiler veeee artık benim sabırsızlığımın ve bir şey olursa korkumun etkisiyle saat 14te sezeryana alındım.
spinal anestezi yapıldı ama ben yarı baygındımsanırım çok heyecanlandığım için sakinleştirici yaptılar,tavandaki ışıklara bakıyorum ama neredeyim ne oluyor farkında değilim derkenn son 5 dakika kendime gelip kızımı sorduğumu hatırlıyorum,ardından kendime gelmem için bir odaya aldılar ve kızımı getirdiler hemen emzirmem için tam bir minnoştu ememedi kuzum.saçları var pamuk gbi,görür görmez ağlamaya başladım zaten,sonra odamıza götürülene kadar devam etti bu ağlama. sonra pamuğumu aldm kollarıma ve her şeyi unuttum.
ogünden beride tek bir sıkıntımız var.kzımın dil bağı kısa ve meme tutamıyor çok zorlanıyor.sütümü sağarak doyuruyorum arada da hep meme tutturmaya çalışıyorum,sağmazsam göğsümde tıkanma oldu.kızım çok gayretli emmek için deliriyor resmen ama yapamıyor maalesef,yapamadıkça daha da çok ağlıyor.yeni yeni 5 dk tutmaya başladı. o sıkıntımızı da halledersek şükürler olsun ki her şey yolunda. hamilelikteki sıkıntılı günlerden sora insan nekadar şükretsem az diye düşünüyor,Allah herkese nasip etsin inşallahhh